Skocz do zawartości
IGNORED

Grundig V8400 mk2 = monitory czy głośniki PC

piotrekv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję głośników do komputera… już miałem kupić Microlab Solo6c / Modecom HF100, ale ostatnio znalazłem w domu wzmacniacz (chyba) Grundig V8400 MK2. Słyszałem, że systemy stereo ze wzmacniaczem są zdecydowanie lepsze od głośników komputerowych jednak kompletnie się na tym nie znam – i tu proszę was o radę.. czy to coś Grundiga jest dobre i czy warto do tego kupić jakieś kolumny do pokoju - jak tak to co polecacie? Mam fundusz 300-400 zł, czy jednak kupić jakieś wyżej wymienione głośniki komputerowe. Proszę o rady

PS. A może jakieś kolumny studyjne aktywne – można je do komputera od razu podłączyć?

Głównie do słuchania muzyki – co mi w ucho wpadnie, pokój ok. 11 m2

Pozdrawiam

Poszukaj czegoś z przednim bassreflexem, znanej marki i np. 5" dołem, podobnych do:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

(akurat tutaj 4" woofer)

... coś myślę da się wyłowić (ale przydało by się przynajmniej trochę zwiększyć budżet).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchałeś tych M30i? O ile je pamiętam... to bym ich nie polecał, masy w nich nie było w ogóle.

Zupełnie ich nie słuchałem.

Co do masy - jeśli chodzi Tobie o szerokość pasma w dół to z 4" cudów nie będzie (dla tego sugeruję np. 5" ... choć nawet tu cudów nie będzie, ale statystycznie jest lepiej niż przy modelach 4" z zejściem w dół). Kolejna sprawa - jest możliwe że jesteś przyzwyczajony do podbitego basu, podczas gdy te mission nie mają podbicia - ale to też jedynie mój domysł.

Kyle

rozumiem że te głośniki co link dałeś to do tego wzmacniacza? orientuje się ktoś czy ten Grundig to dobry sprzęt ? bo nie mam do niego żadnych papierków ani specyfikacji tech.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.