Skocz do zawartości
IGNORED

DENON PMA-860 + kolumny...

superbart

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam takowy wzmacniacz i potrzebuję dobrać do niego kolumny (używane lub nowe). Myzyka: okolice metalu, punku, trochę rapu. Choć i np. Pink Floyd nie zabraknie. Źródło muzyki to komputer i gramofon.

Nie chcę dużych kolumn. Raczej coś mniejszego, choć oczywiście nie mówimy tu o wielkości głośników komputerowych ;-)

Kwota - zależy ile trzeba będzie. Super byłoby 500 zł. Trzeba 1000 zł to też będzie. Ale gdzieś raczej chciałbym granicę ustawić...

https://www.audiostereo.pl/topic/77190-denon-pma-860-kolumny/

Ja Ci mogę tylko doradzić aby do tego wzmaka nie dobierać kolumn grających jasno, sucho czy ostro bo nic ciekawego z tego nie wyjdzie. Borykałem się z tym jak miałem PMA-560.

O ile wiem to jest spora różnica między 560, a 860..

Jeżeli nie przeszkadza Ci oldschool'owy wygląd - to masz na allegro Cerwin Vega VS 8 lub CD50

50x30 to taki maks. Coś z okolic 40x25 nie znalazłoby się? :) Wharfedale Diamond 10.2 mają świetne wymiary i nowe są w sensownej cenie. Nadawałaby się?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.