Skocz do zawartości
IGNORED

Dylematy do 5 tys.

Pandragor

Rekomendowane odpowiedzi

Od miesiąca chyba co dnia przesiaduje na forum i czytam i czytam. Kiedyś miałem altusy i wieże technicsa , później nastała era amplitunerów i kina domowego, ale po krótkim czasie zdałem sobie sprawę ,że do muzyki to się nie nadaje. I tak mijały lata, a ja nadal nie miałem jak słuchać muzyki. Namiastką był komputer i dobra karta muzyczna do tego słuchawki, ale było to trochę bez klimatu. Kupiłem cd CA 640c v2 bo dvd do odtwarzania płyt cd kompletnie się nie nadaje. Teraz po przeczytaniu forum pewnie inny bym kupił cd. Postanowiłem więc zakupić kolumny podłogowe i wzmacniacz, niestety po bardzo interesującej dyskusji ,a raczej monologu z moją żoną zostały mi wyperswadowane podłogówki , i zmiany w pokoju . Za 2 dni zrobiłem podejście drugie rzucam hasło - że kupię monitory nie chciałem jej drażnić słowem kolumny, będą miały wielkość naszego subwoofera , wyraziła zgodę :) , coś jeszcze powiedziała o ich kolorze ,ale radość moja jednak zagłuszyła dalsze jej słowa. Rozpocząłem poszukiwania mojego świętego Graala. Wszędzie czytam odsłuchy odsłuchy , więc pewnie wybiorę się najpewniej do Wrocławia /myślę o Fusic / bo w Opolu z salonami audio kicha. Teraz czas na meritum postu do wydania mam około 5-5,5 tys. No i mój tok myślenia jest taki kupić dobry budżetowy wzmacniacz / kwota powiedzmy 3200zł / co stanowiłoby podstawę do dalszej rozbudowy systemu.Do tego monitory za około 1700 góra 2000 zł i na razie bardzo budżetowe kable . Muzyka bardzo różnorodna od hard rocka w starym stylu po przez pop, klasyka , blues, m.elektroniczna i inne gatunki , więc sprzęt raczej uniwersalny , ale taki nie istnieje więc najbardziej zależy mi na graniu spokojniejszej muzyki , do wieczornych niezbyt głośnych odsłuchów by zrelaksować się i oderwać od trosk dnia codziennego. Dźwięk jaki oczekuje raczej należy do ciepłego nie natarczywego. Pokój jakieś 19m2 rozstaw monitorów jakieś 2m , na dłuższej ścianie,odległość do słuchającego do monitorów 2,6 m odległość kolumn od ściany nie więcej niż 30 cm od bocznych ścian jakieś 1 metr. Teraz mój zestaw , który sobie wybrałem, więc wzmacniacz Rotel 1520 do tego monitory KEF IQ 30 kable głośnikowe Real Cable TDC 300 przewód RCA-RCA OEHLBACH NF1 MASTER SET bo taki już mam. Wiem ,że do rotela bardziej dedykowane są B&W 685 , ale Kefy są tańsze.Kolumny po roku pewnie bym sprzedawał i kupił bym monitory z przedziału cenowego 4tys i do tego lepsze kable.Sprzęt chce kupić nowy.Biorę pod uwagę jeszcze wzmacniacz Creek Evo 2 oraz Nad 355 Bee ,ale po poczytaniu myślę ,że Rotel może ocieplić CA 640C v2 Creek też Nad raczej by był za ostry oczywiście to tylko na podstawie tego co udało mi się wywnioskować z forum i testów. Czy mój tok myślenia jest prawidłowy, czy może nie ma sensu składanie w ten sposób swojego systemu i czy dobór Rotel Kef / może jednak B&W 685 będą dużo lepsze/zagra ze sobą przyzwoicie? Nie są to dla mnie małe pieniądze więc jakiś dylemacik mam.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/

kupić nowe aby po roku sprzedawać? to jakaś prowokacja? zwłaszcza, ze dla kogoś to nie małe pieniądze?

A w sumie dysponując takim budżetem zapolował bym np na CD audiolaba (którego po USB można podłączyć do kompa, do tego ma wejścia cyfrowe, i funkcje preampa itd) a do tego monitory studyjne aktywne APSy. Wszystkie problemy z bani. A i zrzędliwa żona powinna być zadowolona - ładnie, mało, schludnie, prawie bez kabli.

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2104814

Może to co napiszę będzie herezją, ale myślę, że przy zakładanej kwocie możesz kupić np:

Wzmacniacz ciepło grający - Yaqin MC-10L na EL34 - ok. 1600 zł - gra bardzo przyzwoicie, na AS w Sobieskim właśnie taki wzmacniacz grał w pokoju Studio16 Hertz i podobno było całkiem OK :)

Za resztę kup kolumny - zostaje Ci ok 4000 zł np:

DYNAUDIO EXCITE X16 - 3990

MONITOR AUDIO GS10 - 3990

CHARIO DELPHINUS - 3990

Focal Chorus 806 V - 3220

KEF XQ20 - 3599

Ewentualnie coś z polskich manufaktur.

Kablami tak się nie przejmuj, pewnie jakieś Ci zostały.

Ale to tylko moje zdanie.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2104865

Komentarz do pomiarów:

DYNAUDIO EXCITE X16 - dosyć wyrównane, jest niby brzuch na basie ale i tak całość trzyma się w wąskich granicach

MONITOR AUDIO GS10 - podbicie na górze ... nie sądzę by nie było tego słychać ;) ... a szkoda bo poniżej ~9khz całkiem równo

Focal Chorus 806 V - uśmiech dyskoteki w modelu 807 ... po 806 można spodziewać się tego samego

KEF XQ20 - koncentryczne KEF zawsze były trochę dziwne ;) (słuchałem innych które też dziwnie poszarpane na górze były ... w odsłuchu było to słychać)

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2104892

poczytaj o tym, pomyśl, pokaż żonie i kupcie to razem...to gra.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Wysokiej klasy system DVD-Audio z drewnianymi membranami.........." a cóż to za wynalazek.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2104941

"Wysokiej klasy system DVD-Audio z drewnianymi membranami.........." a cóż to za wynalazek.

W sumie wiele kolumn ma drewniane membrany ... tyle że to drewno jest inaczej/bardziej przetworzone ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2104942

W sumie wiele kolumn ma drewniane membrany ... tyle że to drewno jest inaczej/bardziej przetworzone ;)

Przykładem może być głośnik Vifa XT18WO

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2104973
Gość

(Konto usunięte)

ło matko, co znaczy przetworzone ?

membrany w JVC są z kształtowanego "forniru".

Dawanie za przykład w innym wpisie membran w Vifie z dodatkiem trocin, jest bez sensu. Co to ma do rzeczy ?

Zestaw JVC który zapodałem, jest dobrze grającym sprzętem, jest kompletny i wygląd ma też niczego sobie, bo np. poprzedni model AX-E10 był brzydszy wzorniczo.

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2104982

WITAM , TAK TO JUZ JEST Z TYM NASZYM HOBBY ,ZE TYLE OPINI CO PODPOWIADAJĄCYCH , WIEC MOZE I JA DORZUCĘ COS OD SIEBIE ,JEŚLI CHODZI O WZMAK TO MOZE YAMAHA A-S1000 , LUB TAŃSZY MODEL A-S700 , WYBIERAJĄC 700-TKĘ ZOSTANIE OKOŁO TYSIA NA KOLUMNY ( MONITORY ) ,WIEM ZE NAJLEPIEJ KUPOWAĆ NOWE ALE ,MOŻE WARTO POPATRZEC ZA CZYMŚ NA RYNKU WTÓRNYM , TAKI NP. PROAC ,CZASEM COS SIĘ TRAFI ZA FAJNE PIENIĄDZE , JEŻELI NIE UŻYWKA TO NOWE EPOSY MODEL M5i ALBO DROŻEJ M12i , WIEM ZE EPOS PRZEKRACZA BUDŻET ALE PRZY TAŃSZYM WZMAKU TROCHĘ ZAOSZCZĘDZISZ , POZATYM JAK MONITORKI SIĘ SPRAWDZA TO ZA JAKIŚ CZAS MOŻNA WYMIENIĆ WZMAK NA DROŻSZY ,KTÓRY WYCIŚNIE Z TYCH KOLUMIENEK CO NAJLEPSZE , TAK CZY INACZEJ POTWIERDZAM POGLAD ZE NAJPEWNIEJ SAMEMU POSŁUCHAC PRZED ZAKUPEM , UDANYCH POSZUKIWAN ,P.S. Z ŻONAMI TAK JUŻ JEST :-))))

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2104990

ło matko, co znaczy przetworzone ?

membrany w JVC są z kształtowanego "forniru".

Dawanie za przykład w innym wpisie membran w Vifie z dodatkiem trocin, jest bez sensu. Co to ma do rzeczy ?

Zestaw JVC który zapodałem, jest dobrze grającym sprzętem, jest kompletny i wygląd ma też niczego sobie, bo np. poprzedni model AX-E10 był brzydszy wzorniczo.

No tak, nie ma sensu, bo to ma wyglądać a nie grać :)

Podałem Vifę, jako przykład zastosowania przetworzonego drewna. Membrana z włókna drzewnego, dzięki strukturze opartej na nieregularnym wypełnieniu włóknami o różnych długościach jest sztywna i lekka.

A trociny, to Ty masz, wiesz gdzie...

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2105000

WITAM , TAK TO JUZ JEST Z TYM NASZYM HOBBY ,ZE TYLE OPINI CO PODPOWIADAJĄCYCH , WIEC MOZE I JA DORZUCĘ COS OD SIEBIE ,JEŚLI CHODZI O WZMAK TO MOZE YAMAHA A-S1000 , LUB TAŃSZY MODEL A-S700 , WYBIERAJĄC 700-TKĘ ZOSTANIE OKOŁO TYSIA NA KOLUMNY ( MONITORY ) ,WIEM ZE NAJLEPIEJ KUPOWAĆ NOWE ALE ,MOŻE WARTO POPATRZEC ZA CZYMŚ NA RYNKU WTÓRNYM , TAKI NP. PROAC ,CZASEM COS SIĘ TRAFI ZA FAJNE PIENIĄDZE , JEŻELI NIE UŻYWKA TO NOWE EPOSY MODEL M5i ALBO DROŻEJ M12i , WIEM ZE EPOS PRZEKRACZA BUDŻET ALE PRZY TAŃSZYM WZMAKU TROCHĘ ZAOSZCZĘDZISZ , POZATYM JAK MONITORKI SIĘ SPRAWDZA TO ZA JAKIŚ CZAS MOŻNA WYMIENIĆ WZMAK NA DROŻSZY ,KTÓRY WYCIŚNIE Z TYCH KOLUMIENEK CO NAJLEPSZE , TAK CZY INACZEJ POTWIERDZAM POGLAD ZE NAJPEWNIEJ SAMEMU POSŁUCHAC PRZED ZAKUPEM , UDANYCH POSZUKIWAN ,P.S. Z ŻONAMI TAK JUŻ JEST :-))))

Pomysł dobry, wzmak z CD komplet (yamaha, nad, rotel) nowy a monitory z drugiej ręki. Za 1500 - 2000 zł to można dorwać całkiem uczciwe paczki, które przeżyją upgrade wzmacniacza i cd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2105012

Złe proporcje !!! Monitory 3200 zł (a nie wzmacniacz) a wzmacniacz 2000 zł (a nie monitory) - na pewno będzie duuużo lepiej !!!

No przecie pisałem wyżej :)

Wzmacniacz - 1500 (na Alledrogo Yaqiny schodzą po ok 1500 zł nowe z gwarancją)

Kolumny - 4000

I będzie jeszcze lepiej.

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2105093

Panowie trochę luzu. Dzięki za wypowiedzi. Niestety lampa raczej u mnie by się nie uchowała nawet z klatką jak dla chomika, czasami pojawiają się małe człowieki w moim królestwie domowym ,do tego 9 letni mój junior i jego pomysłowi kumple , niestety lampa odpada, może kiedyś bo co by nie mówić to ma swój urok i brzmienie pewnie też. Nie chcę sprzedawać po kolei zakupionych klocków tylko kolumny. Dlatego szukam sprawdzonego wzmacniacza ,a później chcę wymienić na lepsze kolumny.Nie mam pokoju tylko do odsłuchu więc i o drastycznej korekcji na zasadzie wielkich rozpraszaczy, pułapek basowych i innych nie ma raczej szans. Nie będę pakował kosmicznej kasy bo i tak nie wykorzystam walorów takiego sprzętu. Może kiedyś poznam kogoś kto ma taki pokój i tam będę dostawał muzycznej nirwany. Do muzyki w formacie np.flack mam koncepcje zakupu np. matrixa mini , który posłuży mi również jako wzmacniacz słuchawkowy. Może jestem staroświecki , ale pudełko , cd , open szuflada wyjeżdża cd do środka i zaczyna się. To jednak coś innego niż klik klik i leci z kompa co nie oznacza ,że jestem na Nie dla tego źródła.Co do nowego to wiem co kupuję wiem czego mogę się spodziewać po takim zestawie, używane niestety nie ma takiej możliwości. Moja żona nie jest zrzędą fajna babka z niej, a te kolumny podłogowe prawdę mówiąc nie bardzo można by wpasować w koncepcje wystroju pokoju.

Pozdrawiam

Czyli jednak przeważa koncepcja lepsze kolumny słabszy wzmacniacz. Będę to teraz w sobie trawił może się przekonam do tej opcji.

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2105108
Gość

(Konto usunięte)

<Pandragor>

Miałem i mam takie podejście jak Ty - najpierw lepszy wzmacniacz, a potem wymiana kolumn - nie narzekam :)

Mam w tej chwili 4. zestaw i za jakiś czas wymienię go na "półkę wyżej".

Moje podejście jest takie: kupiłem bardzo dobry wzmacniacz, by mieć naprawdę na lata spokój, a przy tym jestem pewien, że w pełni wykorzysta możliwości każdych "przerabianych" przeze mnie kolumn.

Ponadto "klasę" wyżej w kolumnach przeskakuje się mniejszym kosztem niż we wzmacniaczach...

PS Również jestem "staroświecki" - wkładanie płyty do odtwarzacza, trzymanie jej i pudełka w ręku, przęglądanie wkładki, tekstów podczas słuchania... To jest to! :)))

I dlatego też, oprócz oczywiście brzmienia, taki urok mają przede wszystkim winyle! :)

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2105161
Gość

(Konto usunięte)

<Pandragor>

Miałem i mam takie podejście jak Ty - najpierw lepszy wzmacniacz, a potem wymiana kolumn - nie narzekam :)

a tak pisze <Pandragor>:

"Czyli jednak przeważa koncepcja lepsze kolumny słabszy wzmacniacz."

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2105192
Gość

(Konto usunięte)

a tak pisze <Pandragor>:

"Czyli jednak przeważa koncepcja lepsze kolumny słabszy wzmacniacz."

"Panowie trochę luzu. Dzięki za wypowiedzi. Niestety lampa raczej u mnie by się nie uchowała nawet z klatką jak dla chomika, czasami pojawiają się małe człowieki w moim królestwie domowym ,do tego 9 letni mój junior i jego pomysłowi kumple , niestety lampa odpada, może kiedyś bo co by nie mówić to ma swój urok i brzmienie pewnie też. Nie chcę sprzedawać po kolei zakupionych klocków tylko kolumny.Dlatego szukam sprawdzonego wzmacniacza ,a później chcę wymienić na lepsze kolumny. Nie mam pokoju tylko do odsłuchu więc i o drastycznej korekcji na zasadzie wielkich rozpraszaczy, pułapek basowych i innych nie ma raczej szans. Nie będę pakował kosmicznej kasy bo i tak nie wykorzystam walorów takiego sprzętu. Może kiedyś poznam kogoś kto ma taki pokój i tam będę dostawał muzycznej nirwany. Do muzyki w formacie np.flack mam koncepcje zakupu np. matrixa mini , który posłuży mi również jako wzmacniacz słuchawkowy. Może jestem staroświecki , ale pudełko , cd , open szuflada wyjeżdża cd do środka i zaczyna się. To jednak coś innego niż klik klik i leci z kompa co nie oznacza ,że jestem na Nie dla tego źródła.Co do nowego to wiem co kupuję wiem czego mogę się spodziewać po takim zestawie, używane niestety nie ma takiej możliwości. Moja żona nie jest zrzędą fajna babka z niej, a te kolumny podłogowe prawdę mówiąc nie bardzo można by wpasować w koncepcje wystroju pokoju.

Pozdrawiam

Czyli jednak przeważa koncepcja lepsze kolumny słabszy wzmacniacz. Będę to teraz w sobie trawił może się przekonam do tej opcji."

Kolego, czytaj ze zrozumieniem... "Przeważa taka koncepcja" u odpowiadających w założonym temacie - <Pandragor> ma, a przynajmniej miał inne podejście...

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2105196

"Czyli jednak przeważa koncepcja lepsze kolumny słabszy wzmacniacz. Będę to teraz w sobie trawił może się przekonam do tej opcji." wyrwane z kontekstu może tak wynikać kazik-t ale ememka sądzę odniósł się do moich zapatrywań natomiast to zdanie napisałem odnosząc się do tego co napisali wcześniej szanowni forumowicze.

Pax pax panowie!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2105198

Przeczytałem pierwsze parę zdań i już mi się nie chciało czytać dalej jak zobaczyłem, że kolejny pantoflarz nie może swoich marzeń spełnić przez swoją kobietę. Ja nie wiem kogo wy sobie dobieracie w życiu. Ja bym tak nie potrafił żyć i cały czas tylko jej ustępować. Moja rada taka zmień babę lub postaw na swoim i wtedy szukaj sprzętu :D

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2105206
Gość

(Konto usunięte)

Przeczytałem pierwsze parę zdań i już mi się nie chciało czytać dalej jak zobaczyłem, że kolejny pantoflarz nie może swoich marzeń spełnić przez swoją kobietę. Ja nie wiem kogo wy sobie dobieracie w życiu. Ja bym tak nie potrafił żyć i cały czas tylko jej ustępować. Moja rada taka zmień babę lub postaw na swoim i wtedy szukaj sprzętu :D

co niektórzy tak lubią :) daj im żyć, niech w spokoju gromadzą wiedzę i wszelkie dobra... jesteś macho, dobrałeś sobie kobietę uległą, więc nie kumasz, że w związkach bywa różnie

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2105219

kondrax nie masz ochoty czytać , ale swoje ego miałeś czas podnieść. Zobacz co oznacza pantoflarz, a co oznacza partnerstwo w stosunkach między ludzkich, co oznacza kompromis. Mam super rodzinkę , ale to są moje prywatne sprawy, a o osobach komuś bliskich wyrażaj się z szacunkiem. Zdziwił byś się bo raczej bliżej mi jest do władzy absolutnej w domu niż bycie podnóżkiem.

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2105221

"Panowie trochę luzu. Dzięki za wypowiedzi. Niestety lampa raczej u mnie by się nie uchowała nawet z klatką jak dla chomika, czasami pojawiają się małe człowieki w moim królestwie domowym ,do tego 9 letni mój junior i jego pomysłowi kumple , niestety lampa odpada, może kiedyś bo co by nie mówić to ma swój urok i brzmienie pewnie też. Nie chcę sprzedawać po kolei zakupionych klocków tylko kolumny.Dlatego szukam sprawdzonego wzmacniacza ,a później chcę wymienić na lepsze kolumny. Nie mam pokoju tylko do odsłuchu więc i o drastycznej korekcji na zasadzie wielkich rozpraszaczy, pułapek basowych i innych nie ma raczej szans. Nie będę pakował kosmicznej kasy bo i tak nie wykorzystam walorów takiego sprzętu. Może kiedyś poznam kogoś kto ma taki pokój i tam będę dostawał muzycznej nirwany. Do muzyki w formacie np.flack mam koncepcje zakupu np. matrixa mini , który posłuży mi również jako wzmacniacz słuchawkowy. Może jestem staroświecki , ale pudełko , cd , open szuflada wyjeżdża cd do środka i zaczyna się. To jednak coś innego niż klik klik i leci z kompa co nie oznacza ,że jestem na Nie dla tego źródła.Co do nowego to wiem co kupuję wiem czego mogę się spodziewać po takim zestawie, używane niestety nie ma takiej możliwości. Moja żona nie jest zrzędą fajna babka z niej, a te kolumny podłogowe prawdę mówiąc nie bardzo można by wpasować w koncepcje wystroju pokoju.

Pozdrawiam

Czyli jednak przeważa koncepcja lepsze kolumny słabszy wzmacniacz. Będę to teraz w sobie trawił może się przekonam do tej opcji."

Kolego, czytaj ze zrozumieniem... "Przeważa taka koncepcja" u odpowiadających w założonym temacie - <Pandragor> ma, a przynajmniej miał inne podejście...

Wielu mądrych ludzi uważa, że kolejność powinna być taka:

- najdroższy wzmacniacz

- tańsze źródło

- jeszcze tańsze kolumny

Szczerze radzę abyś nie popełnił błędu i nie kupił za tanich ani za drogich urządzeń...weź kredyt, pozycz od kolegi, ukradnij ale kup coś na prawdę dobrego, aby nie wymieniać co roku...biednego nie stac na byle co.

Oto moje typy:

- wzmacniacz Krell 400xi - nieduży na wysokość, świetnie wykonany, zawsze można odsprzedać, dźwiękowo bardzo dobry do 10tyś...a kupisz go za ok. 5000 PLN i niżej

- cd - polecam kupić DAC-a. We wsystkich ostatnich recenzjach okazuje się, że Dobry DAC za 1,5-3 tyś PLN zabija odtwarzacze do 5-6 tyś...(są oczywiście CD wyjątki od tej reguły) do tego polecam dobry tani cd jako transport, Np. Marantz CD5000 za 400-500 PLN i kabel cyfrowy z drugiej ręki...np. Kimber Kable srebrny plecionka lub Van Den Hul First Ultimate

- Kolumny monitory Dynaudio 50, 52 lub 52SE od 1500 PLN do 3000 PLN

W sumie już jest jakieś 9 000 - 11 000 PLN

A jeszcze trzeba kable kupić. Ale jako interkonekty polecam XLR Proel DIE-HARD profesjonalny kabel za 120 PLN 2 sztuki. Jako głosnikowe to już możesz sam dopasowac to co lubisz.

Gwarantuję zadowolenie i sposój na dłuższy czas...

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2105230

Ale jako interkonekty polecam XLR Proel DIE-HARD profesjonalny kabel za 120 PLN 2 sztuki.

Gdzie można je tak tanio kupić? Ja je widzę w cenie 144zł od pary (2 metrowe).

Wielu mądrych ludzi uważa, że kolejność powinna być taka:

- najdroższy wzmacniacz

- tańsze źródło

- jeszcze tańsze kolumny

Ja bym dał:

- najdroższe kolumny

- tańszy wzmacniacz

- jeszcze tańsze źródło

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2105257
Gość

(Konto usunięte)

zestaw jvc podany wcześniej -> bo jest kompletny, bo jest zgrany brzmieniowo i technicznie, bo jest ładny dla oka, bo cena jest akuratna, bo gra wyjątkowo dobrze.

Na nie, przemawia tylko i wyłącznie... brak wiedzy o tym zestawie.

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2105328

I ja stawiam przy tym zestwie sprzet za 4000 zl z drugiej reki i tenze pokazuje kompletnemu, ladnemu dla oka JVC gdzie raki zimuja. Potem mozna juz go wystawiac na alledrogo z 20-40 % strata.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2105345

I ja stawiam przy tym zestwie sprzet za 4000 zl z drugiej reki i tenze pokazuje kompletnemu, ladnemu dla oka JVC gdzie raki zimuja. Potem mozna juz go wystawiac na alledrogo z 20-40 % strata.

Lekko bez sensu piszesz. Nowy vs. używki? ... pokaż może zestaw NOWY za 4 tys. który pokazuje temu JVC gdzie raki zimują.
https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2105360

Dlaczego nowy vs uzywki jest bez sensu???

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

https://www.audiostereo.pl/topic/77092-dylematy-do-5-tys/#findComment-2105499

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.