Skocz do zawartości
IGNORED

najlepsze, najdroższe na świecie

fofel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, robie strone na informatyke. Postanowilem, ze zrobie o najlpeszym sprzecie audio. Chodzi mi tu o extremalny hi-end w najlepszym wydaniu. Prosze o jakies wskazowki, jaki sprzet mam na tej stronie opisac. Na razie mam juz JM LABY GRAND UTOPIA, B&W NAUTILIUS, wzmacniacze HALCRO, brakuje mi jeszcze transportu i kabli. Prosze o pomoc. Prosze od razou jakies linku z informacjami. Pozdrawiam, Bartek

Transport - Goldmund - 75.000$

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kable gośnikowe - Kimber Black Pearl, na przykład.

Kolumny Wilson Audio WAMM - 225.000$

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

moje propozycje:

Koncowka = Krell MRA (chyba 660 tys. zl w Polsce), Halcro DM 68 - monobloczki - kolo 170 tys.

Lampowe Koncowki = poszukaj Kondo.

Kabel glosnikowy = Purist Audio Design Dominus (jakies 50 tys. zl)

Kolumny = np. Dyanudio Evidence (okolo 200 tys. zl) ale pewnie np. Egglestone Works the Savoy beda drozsze...

CD = np. dzielony dCS Verdi/Purcell/Elgar za 150 tys. albo integra Krell KPS 25i - pewnie ponad 100 tys. zl.

Nie zawsze najdrozsze = najlepsze

Podejrzewam, ze znajdzie sie i drozszy hardware - poszukaj np. na stronie Goldmunda.

Przyznam, ze sie troche ubawilem

Pozdr.

qb_1: MRA kosztuje 110.000 $ w stanach ... widziałem nawet jeden ostatnio na wyprzedaży - ex-demo zajedyn 55k $ :-)))

Najdroższy DAC: Kondo M100 DAC ... 40.000$

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth-

Audio Note M100 juz nie jest w produkcji, zastapil jego KSL-DAC dystrybutor koszt $ 9875.00 detal cokolowiek dusza za pragnie lub ile rynek ztrawi.

Krell MRA $ 120,000 (2004)

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

eee tam, kolumny to tylko

Jadis eurytchmie ( do tego ładnie się prezentują )

transpozrt forsell air reference no i jakiś fajny analog, może Fat Boy ?

może jakieś accuphasy ?

A najważniejszy element choroby audiofilskiej - gramofon ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a konkretnie Gravita.

Ukryta Zawartość

ni jest juz wstepna pierwsza strona!

Oto adres:

Ukryta Zawartość

Oczywiscie zadne linki jescze nie dzialaja, a ten odtwarzacz jest tam tylko przypadkowo.

czekam na propozycje, opinie.

pozdrawiam, Bartek

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.