Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw gramofonowy do 1500 zł

pawel2208

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

chcę sobie kupić swój pierwszy gramofon i do tego kolumny oraz wzmacniacz z preampem gramofonowym. Mój budżet to 1500 zł. Powierzchnia odsłuchowa to ok 12 mkw, więc w grę wchodzą raczej kolumny podstawkowe, bo podłogowe będą za mocne, przynajmniej tak mi się wydaje. Muzyka, którą będę to słuchać to hip-hop, rock, jazz, soul, blues. Ogólnie oczekuję, aby dało się słyszec vintage'owy klimat dźwięku i żeby była fajna podpora basowa, gdy będę męczył hip-hop, czy rock. Z tego co wyczytałem, gramofon jest dość delikatną sprawą, więc raczej skłaniałbym się ku zakupie nowego, bo wątpie bym potrafił dobrze wybrać używaną sztukę. Kolumny i wzmacniacz mogą być używane, zresztą trudno raczej dorwać w tej cenie jakąś sensowną nówkę. Aha, mam w piwnicy alutsy 75, z wymienionymi głośnikami - warto je z tej piwnicy wyciągnać, czy lepiej niech tam wciąż leżą, i kupić coś innego? Mam jeszcze pytanie, jakie czynności regulacyjno-konserwacyjne są absolutnie niezbędne do bezproblemowego użytkowania gramofonu. Z góy dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/77056-zestaw-gramofonowy-do-1500-z%C5%82/

To co Ty prawie trzy lata dla sportu się zarejestrowałeś?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

a co myślicie o gramofonach Reloopa (rp-1000, rp-2000, rp-4000) ?

Są to kopie SL 1210 inaczej zwanym na tym forum Dogmatem jakością odstające od oryginału i nawet nowe sprawiają kłopoty. Kupując Technicsa za 1400 zeta nawet po Dj ten przeżyje te pozostałe. Dzisiaj wiem że jakbym nie miał nic to kupił bym największego

grata SL 1210 do remontu.Dlaczego? Bo ten gramofon jest jak Toyota .

Poza tym daje wiele możliwości zmian swojego wizerunku jak i możliwości technicznych wielu ślepo widzi w nim tylko gramofon dla Dj i są w błędzie.

Powielanie wątków, proszę kontynuować tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.