Skocz do zawartości
IGNORED

Groneberg Quattro Reference

okno

Rekomendowane odpowiedzi

okno-już gdziś pisaem na ten temat.Gonenberg to specyficzna firma.Ich ideologia to jeden kabel spelnający wszelkie funkcje.Drutami tej firmy możesz okablować system od gniazdka elektrycznego do glośnikowego i sygnalowego również.Model Quattro jest niższy w cenniku Gronenberga,natomiast wyższy to Premium.To są wyśmienite kable,na pewno warto je kupić.Najlepszy efekt osiągnąbyś okablowując caly tor.

Frank, dzieki za wpis.

Wlasciwie szukam kabla dodajacego kultury brzmieniu, troche ma je uspokoic. Teraz mam podlaczony zwykly komputerowy. Cudow nie oczekuje, ale jestem z tych wierzacych w kable. Czy uwazasz, ze ta sieciowka /reszta systemu jest juz okablowana i nie zamierzam tego zmieniac/ moze wniesc takie zmiany, czy raczej beda one na poziome percepcji lub zupelnie autosugestii?

Pozdrawiam

Okno - daj znać gdybyś kupował - jestem chętny na 3-6 metrów (w zależności od ceny). Lappa, Helukabel i inne przemysłowe już sobie odpuściłem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, ja kupuje gotowe odcinki 2nd hand, dlugosc 1,5 metra. Wiecej mi nie potrzeba, takze sorki.

A co myslisz o tych kablach, warto kupic to cudo? Kurcze, wydatek ok. 250 pln, nie chce zeby skonczylo sie tylko na zmianach kosmetyczych.

okno-jeśli masz zwykły kabel zasilający to warto,trochę zmian na pewno uzyskasz.Wszelkie kable typu halu i inne przemysłowe to po prostu szukanie taniej alternatywy,ale osobiście jestem przeciwnikiem takich rozwiązań,efekt z reguły jest mizerny.Kable Gronenberga stosował mój znajomy do najdroższego zestawu Naima i był bardzo z nich zadowolony.

Ps.-jak ci starczą metrowe odcinki,to z resztek zrób sygnałówki/interkonekty/,efekt murowany,uzyskasz obszerny,szybki,ciut ocieplony z bardzo dużym basem dzwięk.

Rozumiem. Tak czy inaczej - gdyby ktoś chciał kupił Quattro "z metra" to niech da znać. Może jak bedziemy kupować więcej to będzie taniej.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Choć jest to bardzo dobry kabel ,(jeśli brać jakość stosunek do ceny),to nie we wszystkich systemach się sprawdza.Wypożycz zanim go zakupisz,podaj do jakiego systemu chcesz go zastosować?.Pozdrawiam Wszytskich

robtango: umowilem sie juz wstepnie na odsluch po swietach. System to : Creek A50iR, Castle Pembroke, Marantz CD6000, VdH The Second, Tara Labs Prism. Czy uwazasz, ze Groneberg sie sprawdzi u mnie?

Czy w ogole zauwaze jakies roznice. Sorki, ze wypytuje, nie moge sie doczekac jak go uslysze :)

Pozdrawiam

okno-Zostaw w spokoju swój system,wsio masz dobrze dobrane,przeznacz kasiorkę na tuning i płyty.Uzyskasz dużo więcej niż wydając kolejne pieniądze na kolejne kable.Jak zachorujesz na kablomanię nie będzie końca.Do Twego Creeka dokupiłbym końcowkę mocy i podłączył w bi-ampie.Totalny odjazd,w każdym systemie w jakim próbowałem te rozwiązanie się sprawdzało.Kable to tylko przyjemna kosmetyka ,natomiast elektronika daje zmiany ,które głuchy by usłyszał(tym bardziej,że nie masz najmniejszych podstaw do narzekań na swoje druciki).Jak możesz wypożycz końcówę i do roboty,gwarantuję wielkie zmiany(scena,barwa,dynamika,bas).

Pozdrawiam.

Ponieważ okno pisał, że nie znalazł nic na temat tych kabli w sieci, podaję dwa adresy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Okno-Marantz z Creekiem sprawdzi się na pewno.Nie licz na duży bas,zasilanie w Creeku wielkości ptasiego móżdżku skutecznie to uniemożliwi.Ale całość Twego systemu robi sympatyczne wrażenie ,na pewno będziesz zadowolony.

Frank,

dzieki za porady. Chyba na razie dam sobie siana. Nie ma co popadac w max. jazdy :-)

> Okno-Marantz z Creekiem sprawdzi się na pewno.Nie licz na duży bas,zasilanie w Creeku wielkości ptasiego >móżdżku skutecznie to uniemożliwi.Ale całość Twego systemu robi sympatyczne wrażenie ,na pewno będziesz >zadowolony.

Czyli wg Ciebie bede zadowolony po zakupie tej sieciowki? :-)

Marek,

te strony i kilka innych, ograniczajacych sie do zdjec, juz widzialem. Chodzilo mi o cos bardziej konkretnego :-)

robtango,

>Marantz z Creek'em nie kojaży mi się najlepiej? nie znamTwoich modeli kolumn.Jeśli dżwięk masz za lekki,to >Gronnerberg powinien Ci zagrać.

To polaczenie nie jest takie zle. Aczkolwiek zastanawiam sie nad tuningiem CD. Plany, plany, plany...

Pozno, dobranoc, Wesolych Swiat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.