Skocz do zawartości
IGNORED

NOWY wzmacniacz do 2000zł

tomi915

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Szukam NOWEGO wzmacniacza stereo do 2000zł. Będzie podłączony do PS3 i tunera N-ki. Muza z gier i kanałów muzycznych, czasem mp3. Kolumny dokupię już "pod" wzmacniacz. Moje propo:

1.CAMBRIDGE AUDIO Azur 650 A

2.ADVANCE ACOUSTIC MAP 105

3.MARANTZ PM6003

4.ONKYO A-9355

5.NAD C326BEE

6.HARMAN/KARDON HK 980

TAKI wybór, bo w sklepie gdzie dokonam zakupu TO oferują w kwocie 1800-2000. Może któryś wywalić na 100% jeśli trudno będzie wskazać faworyta? Pozdrawiam.

PS. Jeśli mogę, podam link do sklepu z ich ofertą.

PS2. Kolumny będą podłogowe, nowe, też do 2000zł za parę.

https://www.audiostereo.pl/topic/77004-nowy-wzmacniacz-do-2000z%C5%82/

Moim zdaniem z tych co wymieniłeś to NAD C326BEE jest najciekawszy.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Ja bym kupił Harmana. Nowy kosztuje na allegro 980 zł - i to jest bardzo dobra cena. Żaden z powyższych nie jest od niego lepszy (co najwyżej inny).

Gdzie Ty na Allegro TEN model za TE pieniądze znalazłeś...

• Moderatorzy

jak dołożysz jakieś 500 wejdziesz na znacznie lepszą półkę, Rotel 06, Nad 35.. , Marantz 7... wzmacniacze stereo nie starzeją się technicznie jak ampli i dłużej je potrzymasz, albo zobacz używki

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

jak dołożysz jakieś 500 wejdziesz na znacznie lepszą półkę, Rotel 06, Nad 35.. , Marantz 7... wzmacniacze stereo nie starzeją się technicznie jak ampli i dłużej je potrzymasz, albo zobacz używki

Będę brał na raty, kwota 2000zł, ale jeśli BARDZO "warto" to gotówką dopłacę 500zł. Tylko zaraz się tu zacznie "dozbieraj 1000, dołóż jeszcze 500" itp.

Tomi, jedziesz do sklepu, wybierasz 3-4 wzmacniacze w kwocie jaką masz do wydania i słuchasz.

Jest to najlepszy sposób na podjęcie decyzji.Pozdr.

Tak, co mi da odsłuch...wzmaka? skoro nie wiem jakie kolumny będą do niego...podałem źródło i rodzaj dźwięku (ponoć bardzo ważne i łatwiej ukierunkować wybór) do jakiego będzie używany, kwotę za kolumny w przyszłości, kilka przykładów w tej cenie z asortymentu w sklepie. Licząc na odradzenie bądź wskazanie. Osobiście jestem za ADVANCE ACOUSTIC MAP 105

Witam! Z przedstawionych propozycji najlepszym wyborem w mojej opinii są HK 980 oraz NAD 326. Przed zakupem lepiej posłuchać, co się bardziej podoba. Oczywiście dużo zależy od głośników - raczej od tego zaczynałbym zakupy. Gdyby spodobała się szkoła Harmana warto rozważyć amplituner 3490 - świetny klocek za te pieniądze i mamy tuner. Myślę , że warto byłoby rozważyć nieznaczne przekroczenie budżetu - choć może niekoniecznie jakby poszukać okazji i pomyśleć o Marantzu , ale PM 7003 (poprzednik wchodzącej serii 7004). Znam Harmana i Marantza, nie znam bliżej NADa, ale osobiście celowałbym w Marantza 7003 - pojawiały się na Allegro nowe oscylując w granicach 2000 zł; w zakładanym budżecie , a nawet niżej (ok. 1600 zł - reszta zostanie do wzmaka) poleciłbym do tego kolumny Jamo z serii C 6.., ew drożej MA seria Bronze i będzie świetnie. Pozdrawiam.

Witam! Z przedstawionych propozycji najlepszym wyborem w mojej opinii są HK 980 oraz NAD 326. Przed zakupem lepiej posłuchać, co się bardziej podoba. Oczywiście dużo zależy od głośników - raczej od tego zaczynałbym zakupy. Gdyby spodobała się szkoła Harmana warto rozważyć amplituner 3490 - świetny klocek za te pieniądze i mamy tuner. Myślę , że warto byłoby rozważyć nieznaczne przekroczenie budżetu - choć może niekoniecznie jakby poszukać okazji i pomyśleć o Marantzu , ale PM 7003 (poprzednik wchodzącej serii 7004). Znam Harmana i Marantza, nie znam bliżej NADa, ale osobiście celowałbym w Marantza 7003 - pojawiały się na Allegro nowe oscylując w granicach 2000 zł; w zakładanym budżecie , a nawet niżej (ok. 1600 zł - reszta zostanie do wzmaka) poleciłbym do tego kolumny Jamo z serii C 6.., ew drożej MA seria Bronze i będzie świetnie. Pozdrawiam.

TAKICH opinii szukam, wyrażenia jasno swojego zdania + plus konkrety! Dziękuję.

Tomi915

Tylko żebyś się na czyichś opiniach nie przejechał każdy ma inny słuch i preferencje . Ze zdawania się na czyjeś propozycje biorą się potem pozukiwania a to kabli a to pomieszczenia bo ,, sprzęt nie gra " .

Co Ci da słuchanie wzmaka w sklepie ? a no to że usłyszysz jak gra w różnych konfiguracjach z różnymi kolumnami i njważniesjsze czy Spodoba się Tobie jego dzwięk .

Osobiście byłem kiedyś blisko zakupu kolumn AE evo 1 piewcy zachwalali je że napewno mi sie spodobają , całe szczescie je odsłuchałem efekt omijam je szerokim łukiem a z porad miały być naj naj :)

A moze rotel ra05? Za 1500 zl mozna miec praktycznie nowke z pelna gwarancją :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Brawo! jacm,jeśli ktoś wybiera dłuższą i bardziej zawiłą drogę nic na to nie poradzisz:)

Niestety.

Prawda jest taka, że jeżeli kolega założyciel tematu jest nieosłuchany to wybierze wzmacniacz z największym basem i o brzmieniu, które będzie wgniatało w fotel. A po pół roku dojdzie do wniosku, że to brzmienie "efekciarskie" i wtedy zacznie szukać na nowo...

Gość rydz

(Konto usunięte)

Tomi zamieścił listę wzmacniaczy które są w sklepie gdzie chce dokonać zakupu, nic nie napisał że interesują go inne modele, to raz.

Dwa,chce żeby odrzucić jeden, dwa, może trzy modele, na jakiej podstawie ?

Trzy, będzie słuchał np trzech, a skąd będzie wiedział że pozostałe trzy nie są w jego guście?

Cztery, nie napisał nic jakiej słucha muzyki, i tak oto Kolega chce Zeby wybrać za niego choć ma możliwość odsłuchu wszystkich.

EMiL, wybierze taki który mu podejdzie brzmieniowo,a przy okazji może trafi na kolumny które póżniej kupi.

mam kolege co mogłby sprzedac marantza pm 7003 w cenie do 2 tys, sprzet jest prawie nowy tzn ma bodajże 5 dni :) oczywiscie kupiony z papierami itd. ideał, jakby co pisz na priva dam ci namiar

Akurat tak się składa, że odsłuchiwałem niektóre z wymienionych przez Ciebie wzmacniaczy - HK 980, CA 640, Rotel, AA MAP 105, Audiolab 8000s, Yaqin MC10L. Pisałem już o tym w innym wątku: wybór uwarunkowany jest gustami muzycznymi, lecz ja ustawiłbym taką kolejność: 1. Yagin (jeśli komuś pasuje brzmienie lampowe). 2-3 ex equo: AA MAP 105 i Audiolab (każdy z nich, to inny typ brzmienia). 4 Rotel i potem długo nic :) 5.CA 640 6.HK 980. Tyle moich mało wyrafinowanych spostrzeżeń:)

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S.Lem

Myślałem, że jak napiszę "Będzie podłączony do PS3 i tunera N-ki. Muza z gier i kanałów muzycznych, czasem mp3" - będzie jasna jakość i źródło muzyki...dostałem kredyt(kwotę zakupu na raty) na 2000zł...MUSZĘ NOWY wzmacniacz, wybór "ograniczony" do sklepu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) W CENIE 1800-2000 podałem przykłady, tak, kupię najlepiej wyglądający, dudniący basem. Napisałem też, że będę mógł przeznaczyć 2000zł za parę podłogowych (to już zawęża pole wyboru wzmaka). Wiem, nikt za mnie nie wybierze, myślałem, że z podanych przykładów odpadną 2-3, bo macie złe doświadczenia z nimi, znacie pewne opinie, wyniki testów itp. Po co pisać "kup używany, kup kolumny, jaka muzyka, dołóż 500... jak założę posta "szukam do 2500" - będzie dołóż 1000 itd. Jak założę posta "jakie kolumny do 2000zł" - będzie - "kup wzmacniacz, do jakiego wzmaka"...Masakra. 2-3 posty wyrażające swoje zdanie, reszta...jest milczeniem.

ps. a kolumny kupię

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bo mi się wizualnie podobają...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość rydz

(Konto usunięte)

Wiedziałem że tak będzie, jeszcze ze trzy propozycje wzmacniaczy i masz całkowity mętlik w głowie, choć myślę że już go masz.

Poczytaj moje wpisy i przemyśl dokładnie.

Ta zabawa nie jest tak prosta jak się wydaje,słuchać, jeszcze raz słuchać. Pozdr.

Myślałem, że jak napiszę "Będzie podłączony do PS3 i tunera N-ki. Muza z gier i kanałów muzycznych, czasem mp3" - będzie jasna jakość i źródło muzyki...dostałem kredyt(kwotę zakupu na raty) na 2000zł...MUSZĘ NOWY wzmacniacz, wybór "ograniczony" do sklepu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) W CENIE 1800-2000 podałem przykłady, tak, kupię najlepiej wyglądający, dudniący basem. Napisałem też, że będę mógł przeznaczyć 2000zł za parę podłogowych (to już zawęża pole wyboru wzmaka). Wiem, nikt za mnie nie wybierze, myślałem, że z podanych przykładów odpadną 2-3, bo macie złe doświadczenia z nimi, znacie pewne opinie, wyniki testów itp. Po co pisać "kup używany, kup kolumny, jaka muzyka, dołóż 500... jak założę posta "szukam do 2500" - będzie dołóż 1000 itd. Jak założę posta "jakie kolumny do 2000zł" - będzie - "kup wzmacniacz, do jakiego wzmaka"...Masakra. 2-3 posty wyrażające swoje zdanie, reszta...jest milczeniem.

ps. a kolumny kupię

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bo mi się wizualnie podobają...

z takim podejsciem do tematu to polecam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a nie audiostereo, tutaj zapraszam dopiero kiedy wybierzesz wzmacniacz w takim podejsciem i kolumny i przejzysz na oczy ze to nie gra tak jak bys chcial... a na razie coz pozostaje najladniejsze kolumny wybrac no i jakis dudniacy podbity populrny wzmacniaczyk

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.