Skocz do zawartości
IGNORED

Zewnętrzna karta muzyczna

MMAchu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otóż poszukuję jakiejś niedrogiej karty muzycznej na usb, powiedzmy do 300zł. Do czego ma służyć karta... otóż do słuchania muzyki, fakt że kwota nie jest zbyt duża ale więcej pieniędzy nie zdołam odłożyć. Wiem, że odtwarzacz CD byłby dużo lepszym rozwiązaniem ale mam z kilku różnych powodów zamiar słuchać muzyki z komputera. Połączenie ma wyglądać w ten sposób laptop>wzmacniacz stereo>kolumny podłogowe. Dziękuję z góry za pomoc, pozdrawiam!

PS. co to jest DAC?

https://www.audiostereo.pl/topic/76947-zewn%C4%99trzna-karta-muzyczna/

DAC to właśnie taka zewnętrzna karta muzyczna.... Przeczytaj tą zakładkę czyli pc audio z dwa trzy dni. Tu nie ma żadnego przekąsu.... Po prostu warto dla siebie samego zrozumieć jak coś działa i jakie możliwości oferuje rynek. Wytrwałości i powodzenia :-)

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

DAC to właśnie taka zewnętrzna karta muzyczna.... Przeczytaj tą zakładkę czyli pc audio z dwa trzy dni. Tu nie ma żadnego przekąsu.... Po prostu warto dla siebie samego zrozumieć jak coś działa i jakie możliwości oferuje rynek. Wytrwałości i powodzenia :-)

Luzik, trochę w takim razie pomęczę te strony, a jak zostaną mi jakieś wątpliwości trochę pomęczę Wam tyłki:-) Pozdrawiam!

ALTON, 5.1 mnie w ogóle nie interesuje. Myślę tylko o stereo.

Trochę przeczytałem ale im więcej czytam tym więcej wątpliwości. Więc mój sprzęt będzie wyglądał tak laptop>>DAC na usb>>Marantz PM 7000>>M-audio HTS 900. Jeśli chodzi o DAC'a to czytając zainteresowałem się 3ma urządzeniami:

EMU 0202

EMU Tracer PRE

i trochę droższy AUDINST (używany).

Poczuję dużo różnicę w brzmieniu od karty zintegrowanej?(laptop jest nowy) Zwiększyłem trochę fundusz, mocne 400zł. Kartę chciałbym poza słuchaniem muzyki w stereo wykorzystać jeszcze do jednego celu. Trochę komponuję czy to sam czy z zespołem, nagrywam partie gitarowe poprzez procesor gitarowy ZOOM G7.1ut, który podłączam za pomocą USB. Podłączony do kompa jest widziany jako zewnętrzna karta muzyczna, jest możliwość aby działał jednocześnie z jakimś DAC'iem? Rozumiecie, poinstaluję sterownik do obu urządzeń, ZOOM będzie podłączony pod USB i ustawiony jako nagrywanie, a DAC jak output, pracuję w programie REAPER. Pozdrawiam!

A ten Twój procesor gitarowy nie może służyć jako karta dźwiękowa też do odtwarzania dźwięku czy tylko do nagrywania (nie znam urządzenia, ale po szybkim wrzuceniu w googla coś tam się pojawia o D/A czyli DACu, czyli urządzeniu którego szukasz)? Bo jak może to zawsze to lepsze niż wbudowana.

A gryźć się nie powinno, można na USB mieć wiele kart dźwiękowych i w programach odtwarzających/nagrywających muzykę po prostu wybierasz do której gra/z której nagrywa. A w systemie operacyjnym możesz wybrać która jest domyślna.

A ten Twój procesor gitarowy nie może służyć jako karta dźwiękowa też do odtwarzania dźwięku czy tylko do nagrywania (nie znam urządzenia, ale po szybkim wrzuceniu w googla coś tam się pojawia o D/A czyli DACu, czyli urządzeniu którego szukasz)? Bo jak może to zawsze to lepsze niż wbudowana.

A gryźć się nie powinno, można na USB mieć wiele kart dźwiękowych i w programach odtwarzających/nagrywających muzykę po prostu wybierasz do której gra/z której nagrywa. A w systemie operacyjnym możesz wybrać która jest domyślna.

Tak, może służyć do odtwarzania dzwięku:-) Ale nie sądzę, że sprawdziłaby się jako DAC:) Dzięki za odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.