Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam wzmacniacza pod Monitory Audio BX6 cena max 3500zł.

tomasz_75

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie,dodać mogę jeszcze że bardzo zależy mi na dobrym dźwięku sekcji rytmicznych,chciałbym aby gitara basowa i stopa perkusji dobrze się uzupełniały,oczywiście wysokie tony np.zaakcentowanie mocniejszej części rytmu przez crasha mile widziane, jeżeli znacie wzmacniacz,który spełniłby moje oczekiwania proszę o podanie konkretnych modeli,kolumny MA BX6 raczej zostają przynajmniej przez rok.Mój pokój ma 37m2 i 3,30 wysokości,muzyka którą słucham to przede wszystkim: rock,blues,jazz.Budżet to 3500zł.

Tak jak w temacie,dodać mogę jeszcze że bardzo zależy mi na dobrym dźwięku sekcji rytmicznych,chciałbym aby gitara basowa i stopa perkusji dobrze się uzupełniały,oczywiście wysokie tony np.zaakcentowanie mocniejszej części rytmu przez crasha mile widziane, jeżeli znacie wzmacniacz,który spełniłby moje oczekiwania proszę o podanie konkretnych modeli,kolumny MA BX6 raczej zostają przynajmniej przez rok.Mój pokój ma 37m2 i 3,30 wysokości,muzyka którą słucham to przede wszystkim: rock,blues,jazz.Budżet to 3500zł.

37m2 to nie jest za duża dla takich kolumn?

z nowych posłuchaj arcam a18 i głośnikowe chord odyssey 2 z rolki bądź atlas hyper 2.0 bardzo fajne kable w tej cenie

Focal + Naim

Powiem szczerze, że brałem tego arcama po uwagę,czytałem o NAIM NAIT 5i,który podobno w sekcji rytmicznej daje radę.Z odsłuchem bedzie ciężko ale jak trzeba będzie wsadzić dupsko i kolumny do samochodu to trudno, choć wolałbym tego uniknąć.

Zdecydowanie polecam Ci NAD C375 - rzeczywiście trochę ponad budżet, ale może jakieś raty itp. Uwierz mi jednak że warto. Ewentualnie najnowszy NAD C356BEE.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Nad jest spoko ale z MA po czasie moze meczyc to jest agresywny wzmacniacz, chodz w pokoju dobrze przygotowanym akustycznie zagra wysmienicie i nie bedzie meczyl.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Q21, wierzę Tobie ale "trochę ponad budżet" to za mało powiedziane , za tą cenę to napewno warto.

Nad jest spoko ale z MA po czasie moze meczyc to jest agresywny wzmacniacz, chodz w pokoju dobrze przygotowanym akustycznie zagra wysmienicie i nie bedzie meczyl.

To w końcu męczy, czy nie ????

Idz posluchac sam ocenisz ,w sklepie w dobrze przygotowanym akustycznie pokoju zrobi WOW. W domu nie przygotowanym akustycznie zabrzmi agresywnie , po paru dniach mozesz miec dosc ale oczywiscie zalezy od preferencji uzytkownika. Ja mialem nada 326 bee z MA i po 2 miesiacach sprzedalem ten wzacniacz , a pokoj u mnie byl w miare akustczynie przygotowany.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Idz posluchac sam ocenisz ,w sklepie w dobrze przygotowanym akustycznie pokoju zrobi WOW. W domu nie przygotowanym akustycznie zabrzmi agresywnie , po paru dniach mozesz miec dosc ale oczywiscie zalezy od preferencji uzytkownika. Ja mialem nada 326 bee z MA i po 2 miesiacach sprzedalem ten wzacniacz , a pokoj u mnie byl w miare akustczynie przygotowany.

Napisałeś o odsłuchu w dobrze przygotowanym akustycznie sklepie,chciałbym tego uniknąć to raz, a podrugie sam piszesz że w takim sklepie wzmacniacz będzie brzmiał bardzo dobrze(inaczej) a u mnie niekoniecznie .Co zastąpiło twojego nada 326 ????

Przez tydzien mialem u siebie naima 5i2 od kolegi gral rewelacyjnie,ale moj fundusz nie pozwolil mi go zakupic. Mam yaqina mc10l ktory gra rewelacyjnie.

Pozdrawiam

Mirek

Przez tydzien mialem u siebie naima 5i2 od kolegi gral rewelacyjnie,ale moj fundusz nie pozwolil mi go zakupic. Mam yaqina mc10l ktory gra rewelacyjnie.

Pozdrawiam

Mirek

Powiedz jest duża różnica między tymi wzmacniaczmi np.czy YAQIN MC-100B lepiej wypadnie od Naima 5i2?

Wiesz co w dziale lampa pisal ktos ze porownywal yaqin 100b z naim xs (to jest wysoka polka ) i wygral yaqin.Ja nie sluchalem mc100b wiec nie powiem za bardzo ktory lepszy , ale naim jak dla mnie z MA gra miodzio w rocku, lepiej niz yaqin mc10l.

Naim moze byc niezlo sugestia, slyszalem Nait XS z MA RX6 i bylo bardzo dobrze pod wzgledem basu i rytmiki. Z drugiej reki polecam stare modele MF - A300 i A308(ten pewnie ponad buzdet) - oba mialem przez jakis czas u siebie zestawione z RX6 i graly bardzo dobrze z tymi kolumnami. Z drugiej strony dla twojego pomieszczenia kolumny te sa wg mnie za male.

ktos sprzedaje Creek'a w dobrej cenie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?

Yaqin MC-100B spełni w pełni Twoje oczekiwania , kosztuje 2500 a wymienione Nady kasuje w przedbiegach.

Nie wiesz może, jak Yaqin MC-100B będzię działał z moimi MA BX6 ,czy kolumny te dadzą radę w moim pomieszczeniu ,czy może wzmacniacz będzie za słaby????

Tomasz_75: A co masz aktualnie i co w aktualnym wzmacniaczu ci nie pasuje?

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

Tomasz_75: A co masz aktualnie i co w aktualnym wzmacniaczu ci nie pasuje?

Nie napisałem pod co podłączone mam kolumny ,więc jest to Amplituner Yamaha RX 1065 , w kinie domowym jest dobrze, natomiast stereo jest cieniutkie.

Nie napisałem pod co podłączone mam kolumny ,więc jest to Amplituner Yamaha RX 1065 , w kinie domowym jest dobrze, natomiast stereo jest cieniutkie.

Witaj , może najpierw wylącz wszystkie eq , podbicia tonów itp .Posłuchaj przez tydzień i zobaczysz jak naprawde grają w stero. Sądzę , że tragedi nie ma ,tylko Twoje ucho zostało skaleczone przez te polepszacze. A jak to nie pomoże , osobiście poszedłbym w Yaqin-a 100. Zrób tygodniowy test , wszystko na off. Miłego dnia.

Fronty puść w bi-amp.

Witaj , może najpierw wylącz wszystkie eq , podbicia tonów itp .Posłuchaj przez tydzień i zobaczysz jak naprawde grają w stero. Sądzę , że tragedi nie ma ,tylko Twoje ucho zostało skaleczone przez te polepszacze. A jak to nie pomoże , osobiście poszedłbym w Yaqin-a 100. Zrób tygodniowy test , wszystko na off. Miłego dnia.

Jeżeli rozmawiamy o funkcji Pure direct to włączone mam cały czas jak słucham muzyki , do kina off.Powiem tak moja druga połówka uważała że dżwiek z włączonym Pure direct jet gorszy , teraz powoli zmienia zdanie.Najbardziej denerwuje mnie sekcja rytmiczna, basy nie są dobre przy głośniejszym słuchaniu muzyki,"zlewają" się ze sobą,gitara basowa razem stopką perkuisji za bardzo dudnią nie oto mi chodzi ,nie wiem czy dobrze to ująłem.

Co do bi-ampingu to oczywiście zamierzam tak podłączyć ale pod nowy wzmacniacz.Na dzień dzisiejszy fronty podłączone mam kablami KLOTZ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.