Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny Mission m66i pyt. o dzwięk

Toma28

Rekomendowane odpowiedzi

--------------------------------------------------------------------------------

Witam serdscznie,mam pytanie do użytkowników tych kolumn jak w temacie czy przy słuchaniu

muzyki dość głośno tj. w moim przypadku na wzmaczniaczu 2 x 60w przy 1/3 mocy i sporo basu,głośniki zaczynają lekko podcharkiwać średnio-nisko tonowe.W serwisie opowiadają że to normalne bo mają małą średnice,jeśi ktoś użytkuje te kolumny proszę o sugestie ,poza tym kolumny grają świetnie z góry dziękuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/76731-kolumny-mission-m66i-pyt-o-dzwi%C4%99k/

Witam

Miałem kiedyś te kolumny połączone z CA 640Av2, i mimo słuchania z ustawieniem pokrętła po godz.12 niczego takiego nie doświadczyłem, użytkowałem je prze pół roku, mogę powiedzieć że są to bardzo dobre głośniki z przyjemnym nie męczącym dźwiękiem i niskim basem.

U mnie te kolumny potrafiły zatrząść mieszkaniem no i sąsiadami....

Prawdopodobnie są uszkodzone.....tzn. za bardzo je kiedyś przetrzepałeś....na godzinie 9-11 nie ma prawa nic charczeć, chyba że bas we wzmaku jest na maksa podkręcony....nawet ostatnio ich słuchałem na wzmaku Exposure - na godz. 11-tej najmniejszego charknięcia na dynamicznej zbasowionej muzie.

A tym "fachofcom" z serwisu to bym podziękował....lenie śmierdzące, to i odpowiedź dostałeś kretyńską....

Głośniki te grają przyjemnym, nie męczącym dźwiękiem, bas jest całkiem niski i stale obecny, choć nie są to jakieś mega-szczegółowe kolumienki z mega-powietrzem, znikające w pomieszczeniu, ale mają grać czysto, a nie pocharkiwać na takim poziomie głośności jak podajesz....

Witam , ci specjaliści są z Audisystem z warszawy rozmawiałem z jednym z nich dał mi sugestie że wzmacniacz może powodować takie efekty,nie mam pojęcia, pożycze innego wzmaka i zobacze czy mówił prawde czy chciał mnie zbyć bo to onni odpowiadają za gwarancje.Fakt że wzmak ma ponad 20 lat może być na żeczy napisze pozdrawiam.

Panowie z audiosystem mieli racje , na innym wzmaku Dual pokrętło na godz. 12 i nic,czyli mam do wymiany kondensatory we wzmaku jak sugerował jeden z nich, zawsze można dowiedzieć się czegoś nowego ciesze sieże to nie kolumny a

kondensatory kosztują 21zł za 2 szt dzięki za info pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.