Skocz do zawartości
IGNORED

głośniki wysokotonowe do HECO interior reflex 20 km II

gutek.a4

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam problem z kolumnami które kupiłem niedawno na allegro, mianowicie głośniki wysokotonowe nie są oryginalne, czy wiece gdzie mogę takie kupić?? ewentualnie dobrać jakiś dobry zamiennik??

proszę o pomoc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a google masz czy tylko my mamy ? :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

okazało się że też mam google:) zadzwoniłem do przedstawiciela, powiedział że jest nikła szansa na sprowadzenie tych głośników a jeśli już to koszt 200zł za sztukę, co nie kalkuluję się skoro wartość kolumn to 200zł, poprosiłem o dane/charakterystykę tego głośnika czekam na odpowiedz, głośniki które są teraz tam wsadzone to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (żenada)

co robić?? może zamiennik TESLA?? gdzieś wyczytałem że produkował/produkuje głośniki dla HECO

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - zapodaj swój problem, może gość pomoże.

Ukryta Zawartość

rozmawiałem z kolesiem i okazało się że bardzo porządny człowiek z niego, bez problemu powiedział co zrobić jak zmienić impedancję gdy kupię głośniki 8 [Ohm] no to już wiem co zrobić

• 2 lata później...

Podepnę się do tematu, mam kolumny HECO Interior Plus 2000 (zbliżone do Denon SC-350S, Sc-400S, Cantom Fonum 330) i problemem jest góra pasma - wysokotonowy sieje górą, jest bardzo wyraźnie do momentu aż w muzyce nie pojawia się więcej instrumentów typu trąbki, skrzypce, wtedy nie idzie słuchać wszystko się zlewa. Mam podpięte do amplitunera Sony STR-DB940QS w jednym pokoju ESA Vivace(P)+Vivo©+Denon SC-350S(T) i w drugim pokoju właśnie te Heco.

Głośnik niskotonowy to konstrukcja Tonsil TC-155 natomiast wysokotonowy nie jestem pewien czy to konstrukcja Heco czy tez tonsila (oznaczenie na koszu głosnika to 0.17.087.0 Czy ten tweeter to taka beznadziejna konstrukcja czy tylko jest tak źle zestrojony na zwrotnicy?

Stosowany był w wielu modelach Heco w latach 90-tych (Heco High Definition Dome Tweeter) - miękka kopółka aluminiowa.

Czy mam grzebać w zwrotnicy tych kolumn czy je wyrzucić i szukać innych?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.