Skocz do zawartości
IGNORED

Klipsch F1? Klipsch F2?

Lucyfer_666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanko.

Czy lepiej kupić słabsze F1 i do tego droższy lepszy wzmacniacz czy może kupić mocniejsze F2 i trochę tańszy wzmak?

Mam do wydania około 3tys pln max 3200.

I się właśnie zastanawiam.....

Pomożecie? Doradzicie coś?

Dobra doszedłem do wniosku, że jakbym kupił F2 to mi 700pln na wzmacniacz zostanie hehe a to raczej lipa!!

Więc zostańmy przy F1.....wyczaiłem w sklepie za 750pln za sztuke więc 1500pln za parę to zostaje mi 1700 na wzmacniacz więc co polecicie mi do nich???

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/76565-klipsch-f1-klipsch-f2/
Gość rydz

(Konto usunięte)

Dobrze było by odsłuchać oba modele w salonie z jakimś wzmacniaczem i zadecydować czy dżwięk z F2 jest na tyle lepszy że warto je kupić.

Myśle że wtedy podejmiesz decyzję czy warto dołożyć do wzmacniacza, czy do kolumn.

Jestem zdecydowany na F1 wiem jak graja bo ziomek ma takie. Kwestia teraz wzmacniacza do tego i okablowania. doradzcie cos.

Myslalem nad Onkyo A-9555 lub Denon PMA-710AE2

Ktory z nich nada sie lepiej? Muzyka elektronczina najbardziej bedzie sluchana oraz hip-hop

Chyba, ze macie jeszcze inne propozycje?

Co do glosnikow to juz decyzja podjeta ----> Klipsch F1

W tej chwili masz na allegro F1 :

599 zł za sztukę - od dystrybutora, nowe, gwarancja

1250 zł za parę - nowe

1000 zł za parę - używane

Starczy Ci jeszcze na wzmacniacz do nich - np. Harmana Kardona 970, 980. Jak widać nie trzeba się ograniczać - wystarczy poszukać.

Witam.

Ziome miał wzmacniacz z pionieria al enie wiem jaki model dokładnie ale ładnie to grało...za wzmacniacz dał coś 1000pln.

Justas5 wiem widziałem je na allegro ale tam ma tylko kolor cherry a mi zależy na black żeby pasowało do wnętrza...no napisze do niego i zapyutam czy ma taki kolor jesli tak to je wezme napewno.

no to 1250pln n aglosniki i zostaje mi 1750-2000pln jeszcze.

Ile na dobre okablowanie bede potrzebowal i jakie polecacacie?

Mam tez Playstation 3 w domu wiec wezcie to tez pod uwage przy wyborze wzmacniacza.

Słyszałem ze Harman teraz juz nie jest tak dobry jak kiedys....czy to prawda?

Marantz PM8003 odpada...za drogi ceny od 2800pln.

Marantz PM7003 moze byc...ceny od 1950pln ale czy lepszy od denona 710???

pewnie ze lepszy. Zarowno ten Onkyo jak i ten Marantz. Natomiast onkyo 9555 tez stoja kolo 3000zl wiec tez za duzo ? Harmany generalnie byly lepsze ale dalej maja ciekawe produkty. mnie troche odstrasza ze tosy sa zmieniane cyfrowo, nie potrzean ingerencja elektroniki. nie wiem jak stoja te wzmaki czy maja wejscie optyczne czy nie? generalnie soniak ma dzwiekowo chyba tylko optyka na wyjscie. kable? 2x2,5 OFC 5zl za metr, interkonekty zaleznie ile i jakie, co bedziesz podlaczal

Poczytałem sobie test o Marantz Pm6003 no i całkiem niezły jest więc pewnie Marantz PM7003 jest jeszcze lepszy ale czy on tez ma to wejście na płyty Cd/Dvd ? Bo mysle ze to jest naprawde dobra opcja.

Wacham się między Tym Marantzem PM7003 a Harmanem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Który z tych dwóch nada się bardziej do Głośników Klipsch F1???? Muzyka Techno, Trance, Schranz itp. oraz Hip-Hop

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W tej chwili masz na allegro F1 :

599 zł za sztukę - od dystrybutora, nowe, gwarancja

1250 zł za parę - nowe

1000 zł za parę - używane

Starczy Ci jeszcze na wzmacniacz do nich - np. Harmana Kardona 970, 980. Jak widać nie trzeba się ograniczać - wystarczy poszukać.

Bierz te F1 - i moim zdaniem poszukaj z drugiej ręki Musical Fidelity A1, X-A1, X-A2, czy nawet coś z serii E. Powinno zagrać wyśmienicie - zwłaszcza z A1-ka, która kocha 8 Ohm i wysoką skuteczność! Wzmacniacz złagodzi nieco ostrość tubowego wysokotonowca ciepłymi klimatami przy zachowaniu przestrzeni.

max720 ten HK 3490 to amlituner.....a wątpie by zagrał lepiej niz jakis wzmacniacz stereo o podobnej cenie...

nojsmejker ale ja wlaśnie nei chce z drugiej ręki sprzetu....nigdy nie wiadomo jakie ma ukryte wady a ja az tak dobrze sie na sprzecie nie znam i moge nie zauwazyc ze cos nie gra tak jak powinno...

Co myslicie o tym:

Ukryta Zawartość

Pierwsze miejsce w top 10 na tej stronce.

Ukryta Zawartość

wiesz co Nady sa swietne, sam mam takowego ale nie wiem jak zagra z klipschami. Jest dynamiczny wiec problemu nie powinno byc sam o nim myslalem ale wybralem model nizszy ze wzgledu na brak kasy. Wydaje mi sie ze kazdy z tyhc typow:

Onkyo 9555

Harman 980

NAD 355

Marantz 7003

to dobry wybor. Ogolnie mowisz ze sluchasz shranz'u tak sie sklada ze ja tez czasami ;) Wiec z naszych doswiadczen i moich z Nadem do tego typu muzyki jest raczej za jasny. Do elektroniki mocniejszej najodpowiedniejszy bedzie raczej Harman,lub ten Onkyacz ale jego nigdy nie slyszalem (miale kontakt z modelami nizszymi)

Ja mam kolumny Klipsch F1 i planuję zakup wzmacniacza stereo. Przeczytałem gdzieś że NAD gra dosyć jasno, a te kolumny same w sobie grają jasno więc żeby tej jasności nie było za dużo. Podobnie właśnie napisał 5z0p3n.

Podłączałem do nich starego Marantza PM-25 i nawet mi się to podobało bo ten wzmacniacz wygładził dźwięk dzięki czemu górne częstotliwości były bardzo przyjemne.

Więc zostają dwa typy:

Marantz 7003

Onkyo 9555

Onkyo znacznie droższy i nie ma potencjometru a Marantz ma.

Nie wiem czy to będzie mi potrzebne w sumie ale chyba lepiej jak ma niż nie.....sam już nie wiem.

macie fundusze i macie ju zKlipisch F1 i macie do wyboru te dwa wzmacniacze...co wybieracie? Zasugeruje się większa liczbą głosu....

Więc zostają dwa typy:

Marantz 7003

Onkyo 9555

Onkyo znacznie droższy i nie ma potencjometru a Marantz ma.

Nie wiem czy to będzie mi potrzebne w sumie ale chyba lepiej jak ma niż nie.....sam już nie wiem.

macie fundusze i macie ju zKlipisch F1 i macie do wyboru te dwa wzmacniacze...co wybieracie? Zasugeruje się większa liczbą głosu....

Co myślicie o tych?

Ukryta Zawartość

Cena w miare przystępna jak dla mnie. 4 metry bym potrzebował gdzieś.....więc to 300pln

Ukryta Zawartość

Gość rydz

(Konto usunięte)

Myślę że do tego zestawienia trzeba trochę plastyczności w dżwięku dlatego polecam zainteresować sie Van-Den-Hullem, ewentualnie, Cable -Talk lub Black- Rhodium-Sonic link.Może się Koledzy wypowiedzą w tym temacie.

Możecie poprostu dać link do kabli które polecacie?

Bo firma firmą a ona ma w swojej ofercie w cholere kabli i nie wiem naprawde juz co mam wybrac......

max 720..........czy widzisz cene tych kabli ktore podales???? nie stac mnie na nie

Możecie poprostu dać link do kabli które polecacie?

Bo firma firmą a ona ma w swojej ofercie w cholere kabli i nie wiem naprawde juz co mam wybrac......

max 720..........czy widzisz cene tych kabli ktore podales???? nie stac mnie na nie

87/ mb - Audio Trans Wrocław

Gość rydz

(Konto usunięte)

Lucyfer co sie niecierpliwisz:)) napisalem ci zebyś posluchał na swoich drutach, a ty już chcesz, masz na allegro sonic Link AST 75 z Van Den Hula polecam The Wind MK II Hybrid tu trzeba trafić i będzie dużo drożej.

Wybrał bym Sonic Link AST 75.Pozdr.

Sorry ze taki niecierpliwy;p ale jak juz coś robie, kupuje to chce żeby było perfekt ;)

Dzięki za rady i podpowiedzi. Sprzęcik zamówiony :) Głośniki Klipsch F1 599pln za sztuke i darmowa wysyłka :) Marantz PM7003 2036pln z przesyłką.

Ok najpierw posłucham jak to gra na drucikach które będą w składzie a potem się dokupi lepsze jak coś.

Pozdro.

nie ma w zestaiwe zadnych kabli glosnikowych. Kup sobie na pczatek jakiegos oehlbacha OFc albo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i posluchaj na tym

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.