Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo tx-sr608 + Triangle Ittoh?

kraszak30

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie czy kolumny Triangle Ittoh zagrają z ampli Onkyo TX-SR 608. Zamierzam kupić sprzęt do kina domowego (pierwotnie miał być zestaw 5.0, ale po przeczytaniu wielu wątków doszedłem do wniosku ze na razie będzie tylko amplituner i 2 troszkę lepsze głośniki). Jeżeli chodzi o używanie KD jak na razie jest to 80% film, 10% muzyka i 10% PS3. Z tego co udało mi się doczytać kolumny te są dedykowane do wzmacniaczy lampowych i pod właśnie takim wzmacniaczem grają u mojego kolegi, który chce mi je oddać za rozsądną cenę. Jak na razie nie mogę jeszcze kupić ampli żeby to podpiąć i posłuchać a kolega chce sprzedać kolumny dosyć szybko. Podpowiedzcie mi jak możecie czy warto czy lepiej kupić coś nowego. Myślałem o Paradigm Monitor 7v.6, Magnat Quantum 557, 655 lub 607, Klipsch RF-62 lub Klipsch Synergy F3 (chociaż słuchałem 2 razy tych kolumn na Onkyo 608 co prawda w markecie i nie za bardzo mi podeszły), Wharfedale Diamond 10.7, Monitor Audio BX 5, BR 6 lub M6, może Tannoy. Co jeszcze ważne jeśli chodzi o warunki, na razie zestaw będzie grał w pokoju 14 m2 ale za 2 lata planuję przeprowadzkę i wtedy będzie to ok 40 m2. Budżet na nowe kolumny to max 2500zl. Jeśli chodzi o muzykę jest to pop, dance, polski rock z lat 80-90. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/76360-onkyo-tx-sr608-triangle-ittoh/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.