Skocz do zawartości
IGNORED

Firma od akustyki z okolic 3Miasta poszukiwana.

Ravel75

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam firmy lub specjalisty od akustyki pomieszczeń.

Chciałbym zaplanować ustoje i powalczyć z akustyką w salonie około 40 m2.

Budżet mam ograniczony ale doszedłem do wniosku iż robienie adaptacji na własną rękę nie ma sensu.

Prosze o Wasze doświadczenia i namiary.

Ravel75

witam

nie znam namiarow na trojmiasto, ale wiem ze np. same profesjonalne pomiary to 1500pln. taka cene przynajmniej mi podano. moze mozna z tego zejsc, ale i tak nie jest tanio. bez pomiarow....zastanawialbym sie na sensem inwestowania w adaptacje. modele teoretyczne sa bardzo niedokladne i nadaja sie jedynie do pogladowego okreslenia niedoskonolosci akustycznych pomieszczenia.

specjalista mi mowil ze modele teoretyczne spokojnie moga miec niedokladnosc rzedu 60%.

jezeli chcesz zainwestowac w taki pomiar to na pewno ma sens inwestowac w ustroje itp.

jezeli chcesz moge ci na priv podac namiary na jedna firme.

pozdr.

miku

Moim zdaniem, akustyk to nie mechanik, że szuka się go w swojej okolicy.

Niewielu jest ludzi w PL ,którzy znają się na rzeczy

Pamiętaj ,że teoria to nie wszystko, efekty ma być słuchać, co więcej ma być wymierna poprawa brzmienia, dlatego nie ma co się ograniczać tylko do lokalnego środowiska

audiokarma.org

Moim zdaniem, akustyk to nie mechanik, że szuka się go w swojej okolicy.

Niewielu jest ludzi w PL ,którzy znają się na rzeczy

Pamiętaj ,że teoria to nie wszystko, efekty ma być słuchać, co więcej ma być wymierna poprawa brzmienia, dlatego nie ma co się ograniczać tylko do lokalnego środowiska

Pewnie lepiej rozejrzeć się za kimś w pobliżu bo jeśli znajdziesz specjalistę 400km od twojego miasta to raczej na tanie usługi nie ma co liczyć.

O ile dobrze pamiętam to jeden z forumowiczów zajmuje się tą tematyką - jeśli uda mi się odszukać to podam nick.

A czy nie myślisz że w cenie pomiaru którego koszt w pewnej firmie wynosi 1500zł nie została wliczona waha?

Teoretycznie koszt dojazdu może być wliczony a cena za pomiar 1500zł - gdziekolwiek mieszkasz jest taka sama.

Jednak uczciwiej chyba jest podanie kosztu pomiaru i kilometrówki - w przeciwnym razie klient zamawiający pomiar w pobliżu siedziby firmy płaci (niesłusznie) więcej.

Obecnie ustawowa kilometrówka wynosi 0,8358 zł przy założeniu że odległość to np. 400km - sam dojazd kosztuje 668,64zł czyli prawie połowę z kwoty 1500zł.

Przy stałym koszcie pomiaru każdy klient płaci tyle samo, bo cena usługi się nie zmienia. Jeśli ktoś się nad tym nie zastanowi to może odnieść mylne wrażenie sprawiedliwości, bo niby dlaczego miałby płacić xxxzł więcej tylko dlatego, że mieszka dalej od siedziby firmy niż ktoś inny.

Jednak rozumiem to co napisałeś i wychodząc z tego założenia stosuję niższą cenę pomiaru + kilometrówka.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.