Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz creek a50ir vs creek 5250se

macysz

Rekomendowane odpowiedzi

dziękuje za odpowiedzi, czy dużo stracę decydując się na ROTELA RA 971 ? Wcześniej miałem Marantza PM80 i nie byłem do końca zadowolony.

Rotelowi RA971 duuużo brakuje do Creeka 5250SE. Można by się za to zastanowić nad RA972, bardzo fajny wzmacniacz, ale też na pewno 'oczko niżej' niż 5250SE. Natomiast wolałbym RA 972 od Creeka A50ir.

Pozdrawiam

wpadł mi jeszcze w ręce do odsłuchu LUXMAN LV-105 - hybryda (2 lampy). Zagrało lepiej od Marantza PM-80, ale góra jest trochę za ostra jak dla mnie. Nie mam jak odsłuchać tego creeka, boję się brać w ciemno - jednak nie ma chyba złych opini o 5250SE. Źródło dźwięku PIONEER PD-S707

wpadł mi jeszcze w ręce do odsłuchu LUXMAN LV-105 - hybryda (2 lampy). Zagrało lepiej od Marantza PM-80, ale góra jest trochę za ostra jak dla mnie. Nie mam jak odsłuchać tego creeka, boję się brać w ciemno - jednak nie ma chyba złych opini o 5250SE. Źródło dźwięku PIONEER PD-S707

Jak będziesz mógł posłuchaj sobie tych kolumn w zestawieniu z jakimś Cambridge Audio lub Nad (z tym drugim często zestawiane jest w salonach sprzedarzy). Ja słyszałem Dali Concept 2 w towarzystwie z ampli Cambridge Azur 640 oraz CDkiem Rotela. Z budżetowym NADem i CD NADa grało całkiem nieźle ale brakowało mi kopa na basie (dynamiki, siły). Bardzo fajnie Dali Concept zgrywało się ze starym wzmacniaczem DUALa 5670. Ja osobiście podłączałem moje Dali pod staruszka Grundiga a-903 i grało bardzo pięknie. Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.