Skocz do zawartości
IGNORED

Okazyje AKG czy podróbka?

Mallet

Rekomendowane odpowiedzi

Zbieram się od jakiegoś czasu do zakupu słuchawek do odtwarzacza mp3.

Właśnie trafiłem na dwie aukcje AKG 430, podejrzanie tanie. Bez opakowania, sprzedawca podaje że refurbrished. A może to zwykłe podróby? Czy można jakoś rozpoznać czy to oryginalne słuchawki? Warto brać za pół ceny?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oraz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/76141-okazyje-akg-czy-podr%C3%B3bka/

przeca napisane jest "Sprzęt Refurbished"!

a to jak elberoth twierdzi sprzet z certyfikatem, nic tylko brac.... ROTFL...

imho podrobki, bo nawet "Refurbished" powinien miec opakowania...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Napisałem "odtwarzacz mp3" ale słucham nie tylko mp3, głównie bezstratne.

Dziękuję, za uwagi, rzeczywiście na refurbrished nie wyglądają. Raczej spasuję.

Może jeszcze trafię, używane AKG 414 z pudełkiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ryzykowac za 44 zeta bezsensu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ryzykowac za 44 zeta bezsensu

zwróć uwagę na dopisek "bulk" w opisie słuchawek w tym sklepie ... i dalej: "towar pełnowartościowy w oryginalnym woreczku AGK, bez opakowania i przejściówki 6,3 mm"

bo całkiem możliwe, że źródło tego towaru jest to samo co we wspomnianej aukcji na All. ;-)

Ukryta Zawartość

Weźcie może przez chwile się zastanówcie jaki jest nakład kosztów i stopień skomplikowania produkcji samych słuchawek,

a jaki jest nakład kosztów i stopień skomplikowania wydrukowania do nich pudełek, to może niektórych oświeci.

Przy zakupie trzech kolejnych telewizorów DO ŻADNEGO nie dostałem kartonu, to chyba zaraz założę wątek

czy w MediaMarkt sprzedają podrabiane plazmy Panasonica, bo nie dośc że bez kartonów, to jeszcze taniej niż gdzie indziej...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Człowieku - nie czepiaj się ! Tu jest Polska i każdy ma prawo - a nawet obowiązek - na wszystko narzekać !!! Chcą Ci sprzedać taniej słuchawki za jakieś śmieszne pieniądze ? To znaczy że to ZŁODZIEJE !!! Bo każdy prawdziwy Polak był, jest i będzie okradany i oszukiwany. Tak zawsze było, jest i będzie bo tak być musi. Bez tego nie ma płaszczyzny identyfikacji kulturowej pomiędzy Polakami. Więc NIE KUPUJ człowieku , bo to ZŁODZIEJE i Cię okradną z Twoich ciężko zarobionych pieniędzy !!! Znajdź gdzie indziej - może będzie drożej ...

Już zamówiłem w 3kropki. Pudełko mi niepotrzebne i niby "opakowanie AKG", hmmm. Za to jest gwarancja 12 miesięcy.

Zobaczę jak przyjdą, czy to opakowanie AKG jest takie jak opakowanie sprzedawcy z allegro.

justas32: Wolę drożej, a pewniej. Taki dziwak już jestem. Wolę AKG, a nie "prawie AKG".

Nie każdy Polak to złodziej, ale jeżeli coś jest za pół ceny, to jest to podejrzane. Pudełko raczej 100 zł nie kosztuje.

Nie każdy Polak to złodziej, ale jeżeli coś jest za pół ceny, to jest to podejrzane. Pudełko raczej 100 zł nie kosztuje.

No przecież to jest sprzęt używany, to ile według Ciebie miałby kosztowac?

A że nie ma pudełka, to chyba normalne, bo na co komu trzymac pudełko?

Podejrzane to było fabrycznie pakowane za pół ceny, chociaż tez niekoniecznie,

bo sam swego czasu kupowałem kolumny JAMO D-590 za 50% oficjalnej ceny oficjalnego dystrybutora.

Podobno paru kolesi się złożyło i wykupiło całą końcówkę produkcji tego modelu z fabryki, stąd taka cena,

co wydaje się nawet prawdopodobne, bo już nigdy więcej nie widziałem nowych w ogłoszeniach.

A nawet jeśli ktoś podpierdolił z parkingu całego TIR-a tych kolumn i sprzedawał za pół ceny, to co mnie to w sumie obchodzi,

dwa i pół koła piechotą nie chodzi, a taka była różnica w cenie "oficjalnych" i nie"oficjalnych".

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.