Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór kart dźwiękowej

DR_DRE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, z powodu przedawnienia się wątków znalezionych na forum (o co najmniej 4 lata nawet do 6!) i wciąż idącym do przodu rynkiem elektroniki w tym i kart dźwiękowych postanawiam założyć wątek dotyczący wyboru takowej, interesuje mnie tylko i wyłącznie stereo żadnych zbędnych badziewi, i jakość dźwięku. I naprawdę proszę mnie nie odsyłać do innych wątków.

Dziękuje i zapraszam do dyskusji.

https://www.audiostereo.pl/topic/76105-wyb%C3%B3r-kart-d%C5%BAwi%C4%99kowej/

Żeby nie zakładać nowego wątku

Potrzebuję taniego rozwiązania na szumy z wbudowanej w kompa karty

Używam słuchawek dokanałowych które mają dużą efektywność i słyszę wszystkie dźwięki mojego komputera i chciałbym się tego jak najtaniej pozbyć.

Chciałbym się dowiedzieć czy te takie najtańsze karty na usb nie mają tego szumu co wbudowana karta

O to to, właśnie kupiłem Senki HD555 i też słyszę takie szumy :/ Chyba zakupie lampucere mini.

bravo32: wymiana opampów to banalna sprawa, wyjmujesz stare z podstawki i wkładasz nowe. Każdy sobie z tym poradzi.

Jacent3: Nie o to mi chodzi.... Mógłbyś wymienić kilka najlepszych opampów i podać linki do ich specyfikacji lub jeszcze lepiej pomiarów?

O co chodzi? Dociekliwy jestem.... ;-)

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

bravo32:

W paru postach ostatnio jesteś mocno aktywny, więc może dokładne przeczytanie tego linku pomoże Ci nie zadawać kolejny raz pytań o HD2, który to temat był "wałkowany" dwa lata temu na tym forum (opampy, mody):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miłej lektury.

Ukryta Zawartość

ok juz daje porownania:audiotrak to przepasc w poruwnaniu z asus xonar d2 ,jest lepsza naewt od MF v-dac,oraz duzonie odstaje od maojego cd Linn majik

ok juz daje porownania:audiotrak to przepasc w poruwnaniu z asus xonar d2 ,jest lepsza naewt od MF v-dac,oraz duzo nie odstaje od maojego cd Linn majik

ok juz daje porownania:audiotrak to przepasc w stosunku do asus xonar d2 ,jest lepsza od MF v-dac,oraz duzo nie odstaje od mojego cd Linn majik

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) co o tym sądzicie ?

i jak to się ma w porównaniu do M-Audio Audiophile 2496

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cześć

Nie znam się za bardzo na kartach muzycznych więc pytam o poradę.

Mam zamiar kupić kartę dźwiękową do około 350zł i właśnie nie wiem jaka najlepiej nadałaby się do mojego komputera i głośników. Poniżej podaję specyfikację:

Płyta główna: Gigabyte GA-880GM-D2H

Procesor: AMD Athlon II X2 245

Karta graficzna i dźwiękowa zintegrowane

Głośniki: Microlab FC-530

Zależy mi na jakości dźwięku do słuchania muzyki (przeważnie szeroko pojęta muzyka gitarowa)

Czy różnica pomiędzy zintegrowaną a nową za około 350zł będzie znacząca?

Proszę o rady i serdecznie pozdrawiam, Grzesiek.

Witam,

Mam mały problem,

W piątek przychodzą mi moje słuchaweczki (Hd595), lecz w danej chwili posiadam w kompie tylko zintegrowaną kartę która dźwięk nawet jakiś z siebie wydaje, no ale z czym do ludzi, mój problem dotyczy zakupu jakiejś karty dźwiękowej i/lub DAC-a (budżet 550-600zł), zastanawiałem się kiedyś nad Audinstem, bądź Asus Xonar D2, pytanie do Was czy może ktoś porównywał bądź ma jakieś doświadczenia w danym temacie. Natomiast jeżeli miałbym zakupic i to i to, to nad kartą myślałem Asus Xonar D1 a DAC to nie mam pojęcia jaki, ponieważ jestem studentem i pieniążki ze stypy wydaje się ciężko :) nie chciałbym wyrzucic ich w błoto.

Pozdro.

no niby 600 zł mogę przeznaczyc na tą inwestycję więc aż tak ciężko nie jest, pytanie czy warto kupowac do słuchawek za 500 ziko DAC-a za 600zł ?? czy wystarczy np xonar d1 albo coś podobnego w cenie~~200zł?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.