Skocz do zawartości
IGNORED

Qba Moderator - prośba o opinie

Ravel75

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

A jak Ci grają same kolumienki? Zadowolony jesteś?

Ja dzisiaj odbieram moje.

Na odsłuchach u Qby brzmienie mi się podobało. Ciekaw jestem jak to będzie w domu.

Może ktoś z Forumowiczów miał w rękach HFC z 10'10, bo drukowali wyniki testów tych kolumienek?

Ciekaw jestem czy pochwalili czy objechali :)

B B

Jest taki model ? podłogowce czy regałówki ? jakie ceny ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

nie znalazłem takiego modelu w ofercie ( nie licząć podobny nazwowo Dominatorów ale to inny pzredział cenowy ) jakbym mógł prośić o jakiś link do tego modelu !

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Na stronie ich nie ma (jest stary cennik).

W necie też nic.

Polecono mi je, posłuchałem, zdecydowałem się.

Była recenzja w HiFiChoice z 10'2010, ale nie miałem w rękach.

Kolumna jest złożona z Gwizdka Seasa i Daytona RS180.

Generalnie byłem zdecydowany na Elements 400, ale Moderator grał ładniej.

• 2 tygodnie później...

2 tyg. temu pisałem do Qby nt info o tych zestawach - 0 ( słownie zero ) odpowiedzi...

rozmawaiłem z Nimi telefonicznie . Szukają kogoś kto uaktualni dane na firmowj stronie...

Dowiedziałem się tylko że Moderator 1 to podstawkowy następca Elements 100 a Moderator 3 modelu 300L.

• 4 miesiące później...

dobzre tej firmie życze ale mamy lipiec i strona dalej nieuaktualniona...

ps ESA Moderator też jakiś widmowy !

• 4 miesiące później...

Witam.

Trochę późno ale lepiej niż wcale. Jestem od kilku miesięcy w posiadaniu kolumn Moderator 3 i uważam je za bardzo dobry produkt tej gdańskiej manufaktury. Zanim je kupiłem latałem po mieście cztery tygodnie i odsłuchiwałem różnych głośników w tym przedziale cenowym. Do tego stopnia mam dodrą opinie o wyrobach Pana Jakuba że zamierzam sprzedać Moderatory i kupić MEXY albo DOMINATORY, ale to już jest zupełnie inna półka i cena. Wspaniałe jest to że Pan Jakub potrafi doradzić jakie kolumny pasują do zestawu jakim się dysponuje. Zanim kupiłem kolumny, słuchałem ich u Pana Jakuba a potem zabrałem je do domu żeby sprawdzić u siebie jak zagrają i to modele różne, bowiem w studiu stoi kilka modeli testowych i można ich słuchać do woli na sprzęcie swoim jak i tym który jest na miejscu. Miałem je podłączone do sonego 707es, nada c372, a teraz grają z lampą i dopiero szczęka spadła mi do podłogi co te kolumny potrafią pokazać. Sam się przekonałem o tym jak mówi Polskie przysłowie. Cudze Chwalicie A Swego Nie Znacie.

Pozdrawiam i polecam najpierw posłuchać a potem oceniać.

Kolumny sa w ofercie przynajmniej rok, a prkatycznie nieznane. Strona internetowa Qba cienka i nie dziła jak powinna. Jakaś mało istotna recenzja była w HiFiHoise. Gdzie można o nich wiecej poczytać?

Witam.

Trochę późno ale lepiej niż wcale. Jestem od kilku miesięcy w posiadaniu kolumn Moderator 3 i uważam je za bardzo dobry produkt tej gdańskiej manufaktury.

Słuchałem ich w maju zaraz po AL 300 i dużo bardziej mi sie podobały, ale nie było Pana Jakuba a stolarz nie wiedział jak się nazywają i ile kosztują :) Wiedział tylko, że na Dytonie. To jak ma być o nich głośno?

Zależy od modelu. Jedne mają BR z przodu a inne z tyłu. Moderatory mają z tyłu. Niestety to prawda że strona qba jest już dawno nie zaktualizowana, ale Pan Jakub cały czas mówi że uaktualni tylko brak czasu i z tego co widziałem ciągły ruch w interesie są powodem tych zaległości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.