Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA A-500 czy dopłacać do A-720?

maciek1027

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupić YAMAHA A-500 za 260zł czy może lepiej dopłacić do YAMAHA A-720 za 420zł?

Pod w wzmacniacz będzie podłączony gramofon(dla niego głównie kupuję wzmacniacz)

Proszę o pomoc:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Dużo to przesada. Yamahy z tamtego okresu na które warto zwrócić uwagę moim zdaniem to: A 700 i A 720 (blisko A 1000 i A 1020), A 1000 i A 1020, AX 700, AX 900. Istnieją jeszcze modele A 2000 i AX 2000. Tą ostatnią mogłem kupić jakiś czas temu i do dziś żałuję że tego nie zrobiłem.

dzięki za pomoc, A-720 kupione. Mam nadzieję, że te 420Zł wynagrodzi mi jakość dźwięku;p Teraz tylko pozbierać kasę na kolumny i na tuner;/ Za 200-300zł można już szukać jakiś kolumn?

Od biedy można. Szukaj niemieckich monitorów - w Polsce nie cieszą się estymą (Polacy wolą angielskie) więc ich ceny są dużo niższe.

Zauważyłem że wielu "początkujących" wydaje dużo pieniędzy na wzmacniacz, sporo na odtwarzacz CD, a za wszelką cenę starają się oszczędzić na kolumnach. Do tej Yamahy będą pasowały kolumny raczej z zakresu 700 - 900 zł za używane.

dałeś mi do myślenia:) Ale masz racje, kupować dobry wzmacniacz a oszczędzać na też bardzo ważnym elemencie jak kolumny.

Ja akurat na CD będę oszczędzał;p

Mam takie pytanko, w aukcji jest napisane, że można podłączyć aż 6 kolumn, więc teoretycznie mogę z tego zrobić kino domowe?? Czy to w ogóle będzie można nazwać "kinem domowym"? Jak dobrze rozumiem, to wypadało by aby wszystkie kolumny były takie same?

Co do kolumn, myślałem o uherach(jedynie tą niemiecką firmę znam) ale na allegro nie ma ich w ogóle, tam samo jak na ebay.pl, jeszcze muszę ebay.de przeszukać;p

A prócz uherów co możesz polecić?

A i jeszcze tuner, jak już pytam, to zapytam i oto.

Tuner to tuner:D nie muszę tutaj nic szczególnego szukać? ważne aby dobrze łapał stacje?

W tej chwili masz na allegro bdb kolumny wolnostojące :

Paradigm Monitor 7 - 999 zł

TDL Studio 10 za 800 zł

Dali 104 za 649 zł

Na tunerze możesz oszczędzić - za 100 zł znajdziesz dobry, pasujący do reszty sprzętu. Takie super grające są już od 300 zł. We wzmacniaczu funkcja A+B to nie to samo co kino domowe. Można dokupić specjalny procesor dekodujący - widziałem chyba takiego marki Celestion na allegro - ale czy warto na to marnować kasę ? Tv lub dvd można podłączyć do wzmacniacza stereo i moim zdaniem jest lepiej ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.