Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie TV z amplitunerem

jack3000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym Was prosić o pomoc, gdyż mam problem z podłączeniem wszystkiego do kupy. Obecnie mam podłączony komputer do amplitunera poprzez kabel jack-chinch. Do tego dochodzą podłączone dwie kolumny, które również są podpięte do amplitunera. Do TV mam podłączoną konsolę poprzez HDMI. Chciałbym uzyskać dźwięk z konsoli oraz z TV poprzez moje głośniki. W tym celu włożyłem kabel RCA do audio out w TV i teraz pojawia się problem, bo wejście TV mam zajęte przez komputer. Inne wejścia to phono, tape, cd, dvd, video1, video2. To nie jedyny problem, bo gdy chciałem sprawdzić czy po podłączeniu do wejścia TV in na amplitunerze uzyskam dźwięk, to takiego nie otrzymałem. Jak mam to podłączyć?

Dzięki za wszelką pomoc.

Faktycznie troche chyba sie nie orietujesz ale odpoczatku. Nie wazne do jakiego podpisanego zrodla to podlacysz, mozesz je mzieniac dowolnie. Komputer zosaw Jack na 2 Chinch'e, natomiast jaki masz amplituner? Mozesz podlaczyc dwojako. Wyjsc z konsoli optykiem i do amplitunera lub HDMI i do amplitunera a dopiero wtedy od niego hdmi do tv. ale to zalezy jaki masz amplituner. Z telewizora mozesz wyjsc tak samo. Wyjdz z dekodera bezposrednio jelsi takowy posiadasz optykiem jesli nie to wyjdz telewizora optykiem tez do amplitunera i bedzie w pozadku. Jesli nie ebdzie od poczatku gralo to trzeba w opcjach telewizora wlaczyc digital audio out

Amplituner jest firmy Sony, model STR-DE635. Mam wejście optyczne w amplitunerze, wiec mógłbym podłączyć do niego konsolę, ale czy nie uzyskam lepszej jakości dźwięku poprzez HDMI podłączony bezpośrednio do TV? Niestety w amplitunerze nie mam żadnych wejść HDMI, więc wówczas pozostaje kabel optyczny lub RCA?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.