Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny - jakie do tego zestawu

Pandragor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam amplituner AVR Denon 1705 oraz CD Cambridge Audio Azur 640C V2. Do tej pory słuchałem raczej na słuchawkach HD 215 i głośnikach ,a raczej głośniczkach z kina domowego. Teraz chcę dokupić kolumny podłogowe powiedzmy do kwoty 3000 pln.

Muzyka :Wishbone Ash , Yes , Kansas itp. Sting ,Mark Knopfler ,muzyka rodem z minimaxa P.Kaczkowskiego ,trochę elektroniki

Pokój : 17m2 , odległość od frontu kolumn około 3m, rozstaw kolumn max 2m ustawione blisko ściany , pokój raczej pustawy,syn alergik

Co chciałbym usłyszeć : słucham raczej niezbyt głośno , lubię raczej brzmienie ciepłe,nie potrzebuje basów by flaki mi się przewracały, jak gdzieś to wyczytałem.

Możliwe ,że za jakiś czas kupie do Cd wzmacniacz ale to raczej na razie moje marzenie.

https://www.audiostereo.pl/topic/75795-kolumny-jakie-do-tego-zestawu/

Mocno się zastanawiam nad kefami iQ50 myślę ,że by wystarczyły lub iQ70.Zastanawiam się tylko ,czy bas nie będzie zbyt mały . Przeczytałem jeszcze o postawieniu kolumn na podkładce filcowej by poprawić mobilność kolumn , więc w czasie odsłuchu odsuwałbym je od ściany. Wtedy do frontów byłaby odległość około 2m ,czy to nie zbyt mało?

Albo : Xavian Gran Colonna

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po przejrzeniu prawie całego forum i ze szklaneczką dość budżetowego whisky naszła mnie myśl by może odpuścić sobie na razie kolumny a zakupić najpierw wzmacniacz ,powiedzmy do kwoty 1500pln tylko jaki? Najsympatyczniej by wyglądał jakiś CA ale inne propozycje mile widziane.Do czasu zakupu zainwestuje w lepsze słuchawki powiedzmy w tym segmencie Sennheiser HD-598

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.