Skocz do zawartości
IGNORED

Ecosse - co to za kabelki

mariuszdab

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Posiadam ECOSSE The Composer - solidne wykonanie, kabelek miękki i łatwy w ułożeniu - jestem zadowolony z niego.

I właśnie kupuję drugi, bo mają świąteczną promocję - 15% taniej :)

http://www.ecossekable.pl/start.html

I kable jak najbardziej SZKOCKIE - żadne "made in China"...

Otrzymałem ofertę na te kable, ale pierwszy raz o nich słyszę. Moze ktoś z Was cokolwiek wie lub ma doświadczenie z tymi kablami. Z gory dziękuję za wszelkie informacje na ten temat.

Porzadne kable. Moj kolega ma glosnikowce SMS2.4 i jest bardzo zadowolony. Firma godna zaufania. Ja mam jakas tania sieciowke. Solidnie wyglada choc nie zauwazylem zadnego pozytywnego wplywu na dzwiek.

czy ogólny ich charakter można opisać lekko ochłodzona prezentacja?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

miał go ktoś może?

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Pprzedstawiciel dystrybutora proponuje mi w cenie 529 zeta kabelek 0,8m

Ukryta Zawartość

lub w cenie 360 za 0,8m

Ukryta Zawartość

A moze nie zawracać sobie glowy tylko zapodac cos dobrego sprawdzonej firmy np cos z Nordosta, Siltecha lub wysoki model VdH.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lub w cenie 360 za 0,8m

Ukryta Zawartość

A moze nie zawracać sobie glowy tylko zapodac cos dobrego sprawdzonej firmy np cos z Nordosta, Siltecha lub wysoki model VdH.

Ecosse jest z tego co pamietam stara firma i ma ugruntowana pozycje

z tych kabli co wymieniles kazdy ma inny charakter

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lub w cenie 360 za 0,8m

Ukryta Zawartość

troche drogo jak za kable z taniej miedzi robione na Tajwanie, wiekszosc to neotech oem...za 500 pln to zadnego wysokiego modelu nordosta, sliltecha czy vdhulla nie kupisz, a ecosse to po prostu solidny kabel z dobrej miedzi...oem neotecha w wielu firmach byl sprzedawany i ze szkocja czy ameryka te firmy nic nie maja wspolnego, moze oprocz designu otuliny, bo pomyslow jakichs nowatorskich w tych kablach nie ma- to jest konstrukcja neotecha zreszta widac to po rysunkach przekrojow kabli, ogolnie kable drozeja, neotech tez teraz jest drozszy nic kiedys....ja bym jesli chodzi o neotecha polecal upolowac cos uzywanego z occ miedzi, srebra lub occ srebra, te kable graja solidnie...ecosse jak i innych firm , ktore zamawiaja otulinki w innych kolorach nie polecam...ale jak dostaniesz rzeczywiscie dobra cene to mozna wziac...z tym ze to jest zadna firma...

Szkockie niby (nazwa to "Szkocja" po francusku). Te, które widziałem kilka lat temu wyglądały na Neotech OEM. Solidne.

nawet z tego co czytam gdzieniegdzie to ecosse low end neotecha sprzedaje jako swoj hi-end , a to juz jest nieladnie:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

ememka

nie rozsmieszaj mnie, w kablach siedze od 10 lat, moge Ci takie zamowic na Tajwanie z certyfikatem z Twoim nickiem zaraz...zreszta byla juz o tym dyskusja w ktorej uczestniczyles, jozwa sie nie zna, ja sie nie znam , setki ludzi na swiecie sie nie zczailo tylko Ty wiesz lepiej, to moze skomentuj link do glosnikowego , ktory podalem...wiesz mozna byc kretynem , ale sa jakies granice....

to, ze z czasem zamawiali z innymi kolorami otulin, zaczeli zamawiac ze swoimi napisami kable nie znaczy , ze wlozyli w to jakakolwiek mysl techniczna...to tylko marketing i nie ma w tym nic zlego natomiast trudno to nazwac jakas firma, tak jak i nie byla zadna firma acoustic zen czy harmonic technology....moze Ci byc przykro , bo kupiles kabel z Tajwanu jako 'szkocki', ale taka jest prawda...zreszta ja nie widze zadnego problemu, gdyby kable neotecha czy wan lung byly zle to bylby problem....to sa dobre kable tylko akurat nie te sprzedawane jako ecosse bo to jest taki low end neotecha....

ecosse the legend=neotech NA 12165

jest pewna roznica, ecosse dodal vibrakil (?) dzakyt i soft pvc dzakyt....

Ukryta Zawartość

post-61-013833000 1292965688_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Tak, pamiętam ten model, w pierwotnej wersji którą oglądałem pięć lat temu, "kończył się" zdaje się na tej zielono-szarej okleinie ozdobnej, tutaj są jeszcze dwie warstwy extra.

tutaj nie ma zadnych otulinek dodanych tylko zewnetrzny kolorek inny...

ecosse myth-NEOTECH ND-021080

Tak, pamiętam ten model, w pierwotnej wersji którą oglądałem pięć lat temu, "kończył się" zdaje się na tej zielono-szarej okleinie ozdobnej, tutaj są jeszcze dwie warstwy extra.

mialem wlasnie ten srebrny neotecha w zielone paski, bardzo dobry kabel za te pieniadze, naprawde klasa....mam nadzieje , ze vibrakil dzakyt go nie popsul, chyba raczej to niemozliwe zeby otulina spieprzyc kabel...chyba , ze jakas przewodzaca....

to nie byla okleina ozdobna tylko oplot bawelniany w paski, na to szla rurka przezroczysta....

Ukryta Zawartość

post-61-093754400 1292967736_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli jaka konkluzja?, kicha niewarta zainteresowania?, szukać cos bardziej znanego i tradycyjnego?

wnioski naleza do Ciebie...jak nie masz za bardzo kasy to kup wieksza ilosc porzadnego kabla z metra i okabluj system, nie wiem co to znaczy w przypadku kabli znane i tradycyjne, sa tzw. bezpieczne zakupy, mysle, ze furutech z metra jakby byl w polsce do dostania, oyaide, neotech spokojnie mozna kupic...najlepiej sie wogole zastanowic czy jest sens inwestowac w takie kable ? czy bedzie rzeczywiscie taki postep? mozna jeszcze sprobowac cardasa taniego z metra, bardzo dobre rzeczy robi kimber i niedrogie...tzreba sobie pozyczyc i posluchac...moze sie okazac , ze np. kimber podpasuje i bedzie po temacie, troche tych kabelkow tanszych jest, a z tych drozszych to niestety zostaja z metra, a cardas prawie nic nie ma z metra, nie wiem po ile jest furutech w polsce z metra, bo calkiem fajny kabel interkonektowy jest dostepny za granica kolo 80pln/m, u nas zakonfekcjonowana para metrowa 700 pln, nie wiem czy wogole to jest dostepne z metraw polsce...

Czyli jaka konkluzja?, kicha niewarta zainteresowania?, szukać cos bardziej znanego i tradycyjnego?

troche tych firm kablarskich jest oprocz tych nazw ktore tu przytoczono

mit , chord , xlo , tara , audioquest , mogami , ultralink , qed itp itd

i kzda z nich ma cala oferte kabli rozniacych sie brzmieniem i przeznaczeniem !

i czesto sa to istotne roznice nie tylko w budowie ale tez i w dzwieku

pozdr swiatecznie

ale robicie filozofię

wypożycza się pasuje kupujesz

nie pasuje oddajesz

i tyle w temacie.

ladnie to podsumowales

kolega tego jakos nie moze zrozumiec

nadmienie ze nie wszystkie firmy kablowe lubia sie w polaczeniu ic - glosnikowy

a niektore bardzo sie uzupelniaja

czesto zapominamy ze audiofilia to nie tylko zabawa wymiany sprzetow na coraz drozsze egzemplaze

ale tez umiejetnego skladania sprzetu pod wzgledem charakteru i preferencji

dotyczy to sie tez i innych ingrediencji technicznych

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

ale robicie filozofię

wypożycza się pasuje kupujesz

nie pasuje oddajesz

i tyle w temacie.

Albo się sprzedaje lub wciska! No nie Mikson! Popatrz na swoje niektóre wpisy w stylu mam do sprzedania bradzo dobry kabelek... .

tobie nie wciskam więc nie musisz się unosić przedświątecznie niepotrzebnie

jak będę chciał to będę pisał że mam dobry kabelek do sprzedania

polecam wcześniej jego test w salonie etc a jak się spodoba i będzie chciał kupić to się zgłosi do mnie

jeżeli ktoś się napali na kabelek bez odsłuchu a potem będzie nie bardzo to jest tylko wina

kupującego a nie moja że mu nie spasował

natomiast sugerowanie że do czegoś zmuszam czy wciskam jest w tym wypadku już pomówieniem kolego orędowniku

Focal + Naim

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

tobie nie wciskam więc nie musisz się unosić przedświątecznie niepotrzebnie

jak będę chciał to będę pisał że mam dobry kabelek do sprzedania

polecam wcześniej jego test w salonie etc a jak się spodoba i będzie chciał kupić to się zgłosi do mnie

jeżeli ktoś się napali na kabelek bez odsłuchu a potem będzie nie bardzo to jest tylko wina

kupującego a nie moja że mu nie spasował

natomiast sugerowanie że do czegoś zmuszam czy wciskam jest w tym wypadku już pomówieniem kolego orędowniku

Wszystko Wiedzący Kolego Miksonie! Zapoznaj się wpierw z orawną definicją pomówienia najlepiej korzystając z orzecznictwa SN w pełnym siedmioosobowym składzie. A tak gwoli ciekawości co masz na pisząc (lub pijąc) do mnie:

"kolego orędowniku".

byc moze uzyl slowa , ktorego znaczenia nie rozumie, nie ma co sie kłócic, temat dobrych, niedrogich kabli jest ciekawy i zadziwiajace , ze w polsce mamy tak niewielki w sumie wybor kabli z metra w konkurencyjnych cenach...

elektro wytłumaczenie dla ciebie :

orędownik «ten, kto wstawia się za kimś lub za czymś»

w tym wypadku zwrot kolega orędownik użyty został w celu podkreślenia "obrony/ochrony" przez kolegę dziadekwłodek "ludzi którym się coś wciska"! i słusznie! z tą tylko różnicą iż ja zawszę namawiam wcześniej kogoś o wcześniejsze przetestowanie określonego przedmiotu(najczęściej kabla).

Focal + Naim

w tym wypadku zwrot kolega orędownik użyty został w celu podkreślenia "obrony/ochrony" przez kolegę dziadekwłodek "ludzi którym się coś wciska"! i słusznie! z tą tylko różnicą iż ja zawszę namawiam wcześniej kogoś o wcześniejsze przetestowanie określonego przedmiotu(najczęściej kabla).

OK, dzieki za rozwiniecie...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nieładnie, oj nieładnie! Przecztaj uważnie moje i swoje wpisy dziś od godziny 11:18 i zobacz kto pierwszy użył zwrotu i wobec kogo.

Nieładnie, oj nieładnie! Przecztaj uważnie moje i swoje wpisy dziś od godziny 11:18 i zobacz kto pierwszy użył zwrotu i wobec kogo.

jasne, dochodzenie na poziomie przedszkolaka. Obraziłem Ciebie gdzieś to proszę o dokładny wpis ? jak tak wtedy przeproszę i zafunduję sobie całodziennego karnego jeżyka - czyli bez forum.

Focal + Naim

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.