Skocz do zawartości
IGNORED

Mikforon wokalowy do domowego studia

Eventor

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie:) Nie mam jeszcze mixera, ale myślę że na początek EMU 0404.

Problem polega na doborze mikrofonu, mianowicie, śpiewać na nim będzie wokalistka z dość mocnym głosem ja czasami również wolne partie Damiena Rice:)

Moje typy to :

Shure SM 58 - nówka ze sklepu, biorąc pod uwagę ilość podróbek które zalały nasz rynek, z tego co wiem legenda mikrofon niezawodny i neutralny.

Sennheiser e845.

Lecz najbardziej skłaniam się do Audio Technica oto dwa modele: ATM 710 oraz AE 6100. Który będzie lepszy jakie brzmienie reprezentują i czy warto dopłacić do serii AE. I jeszcze jedno pytanko : Nie będe miał problemu z połączeniem w\w mikrofonów z kartą EMU? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi, bo wkońcu musze się na coś zdecydować - 24 grudnia już niedługo a to prezent pod choinkę:))

Linki do aukcji :

KARTA:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

MIKROFONY:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/75382-mikforon-wokalowy-do-domowego-studia/

Absolutnie absurdalne założenia. Ta karta nie będzie współpracowała z żadnym mikrofonem. Żaden z wymienionych mikrofonów nie jest neutralny, wręcz przeciwnie, mają specjalnie ukształtowaną charakterystykę w celu przekształcenia barwy głosu. To nie są mikrofony studyjne, tylko estradowe. Wreszcie to nie jest odpowiednie forum do tego tematu. Polecam forum gazety Estrada i Studio. Czy zastanawiałeś się nad pojemnościowym mikrofonem USB? Działa bez karty i miksera - w sam raz na początek:)Życzę miłej zabawy.

Nieopatrznie znalazłem temat - mam do sprzedania Sennnheisera e840 - ponoć lepszy od 845, nowy nieużywany z przyklejoną cena ; ponadto combo akustyczne Marshalla AS100D - nowe nieużywane poza próbą, kabel do akustyka Monstera rozpakowany , sprawdzony i leży oraz statyw mikrofonowy Acmuz . Wszystko kupione w październiku z myślą o wznowieniu pasji z której nic nie wyszło. Jakby się mogło coś przydać chętnie odsprzedam. Zapraszam na priva i przepraszam jak naśmieciłem niechcąco.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.