Skocz do zawartości
IGNORED

Co kupic - Denon M38 + ekstra kolumny czy F107?

sigg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od jakiegos czasu czytam to forum jako gosc, ale dopiero teraz zdecydowalem sie na rejestracje :) Od paru miesiecy chodzi za mna idea zakupu miniwiezy do sluchania w pokoju (niewielkim - ok 15m2). Ciezko mi okreslic muzyke jakiej slucham bo wacha sie to niezmiernie - od rocka, poprzez blues, muzyke klasyczna i "golden oldies" az po muzyke wspolczesna.

Wpierw myslalem nad Pianocraftem, jednak po lekturze zarowno tego forum jak i paru recenzji zaczalem coraz bardziej przechylac sie w kierunku Denona M38.

Moim planem bylo kupno M38 (cena 1500zl), sprzedanie kolumn glosnikowych z zestawu (nie wiem szczerze ile sa warte) i dolozenie reszty do lepszych - np. Mission MX1 albo Q Acoustics 2020.

Jednak podliczajac koszta, wyszlo mi, ze wydalbym pewnie podobna kwote do tej, ktora kosztuje zestaw Denon F107 - nie zostaloby wtedy jednak nic na wymiane kolumn (chociaz te z F107 sa ponoc lepsze od tych z M38).

I teraz pytanie do drogich forumowiczow - co byscie polecili - kupienie M38 + lepszych kolumn czy zakupienie "fabrycznego" F107?

Finansowo zdecydowaie lepiej wyjdzie zakup wieży Denon D-F107, chociaż zamiana kolumn w D-M38 także ma sens. Podłączenie do D-M38 kolumn np. Monitor Audio serii BX, Kef nawet serii C, nie mówiąc już o np. Xavian Primissima może miło zaskoczyć.

Proponuję jednak zwrócić uwagę na np. Cambridge Audio One lub system dzielony Sonata - są aktualnie wyprzedaże w związku ze zmianą dystrybutora, można taki system złożyć za naprawde dobre pieniądze.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzieki za sugestie, jednak o Cambridge Audio One opinie sa mieszane i zdecydowanie nie tak pozytywne jak o Denonach - co biorac pod uwage ceny w okolicach 2000zl wcale nie czyni ich mega atrakcyjnymi.

Sonata wyglada ciekawiej, ale tutaj kwestia ceny - za 2000zl mam tylko amplituner i cd - skads by jeszcze trzeba bylo wziac srodki na kolumny, a jak pisalem, budzet to okolo 2200zl (cena F107ki/M38 z lepszymi kolumnami).

Finansowo zdecydowaie lepiej wyjdzie zakup wieży Denon D-F107, chociaż zamiana kolumn w D-M38 także ma sens. Podłączenie do D-M38 kolumn np. Monitor Audio serii BX, Kef nawet serii C, nie mówiąc już o np. Xavian Primissima może miło zaskoczyć.

Proponuję jednak zwrócić uwagę na np. Cambridge Audio One lub system dzielony Sonata - są aktualnie wyprzedaże w związku ze zmianą dystrybutora, można taki system złożyć za naprawde dobre pieniądze.

a ja myślę że m38 ma za słaby potencjał żeby lepsze kolumny wymieniać to przerost formy nad treścią, gra dobrze na firmowych, ja za mało jest basu prędzej suba dołożyć

f107 ma większą moc i moim zdaniem gra kulturalniej od m38, w nim już jest sens wymieniać monitory na lepsze w przyszłości

Focal + Naim

f107 ma większą moc i moim zdaniem gra kulturalniej od m38, w nim już jest sens wymieniać monitory na lepsze w przyszłości

A moim zdanie wręcz przeciwnie, kulturalniej, baardziej spójnie i przyjemniej gra m38 :)

to masz gumowe ucho nic na to nie poradzę.

Pyskaty się zrobiłeś ostatnio, pewnie przez zbyt długie obcowanie z zabawkowym audio :)

komu jeszcze lepiej gra m38 od f107? bo obecnie remis

a autor wątku dalej nie wie co ma kupić

ma kupić to co mu lepiej zagra, a nie patrzeć na rady forumowych znafców :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.