Skocz do zawartości
IGNORED

Blu-Ray z wyjściem analogowym i SACD

sybic

Rekomendowane odpowiedzi

Negowania z góry, że wersja Nuforce nie będzie lepsza – nie rozumiem.

Osobiście wolę podejście na zasadzie modyfikacji Nuforce, gdzie wiadomo o co chodzi, że jest to odtwarzacz oppo i zmieniono to, to i to (i to widać). Jak ktoś porówna, wyjdzie że gra lepiej – to w czym problem? To chyba lepsze niż ściema lexicona czy Kambodży, że to ich własne konstrukcje.

Oczywista, że ze stajni Oppo wersja Nu Force jest najlepsza. Chyba nikt tego nie neguje. Zastanawiam się tylko co tam można jeszcze poprawić. Jaki jest najlepszy samochód na świecie? Bugatti Veyron? W nim jest jeszcze coś do poprawienia? Można dać zderzaki i klamki z platyny, podniesie to jego wartość finansową, ale nie użytkową. Weź topowy zestaw Hi-End za milion zł. Obok postawią o 200 tysięcy droższy. Usłyszysz poprawę jakości dźwięku? Już w tym pierwszym była perfekcyjna w sensie absolutnym. Od pewnego (bardzo wysokiego) poziomu jakości dalsze jej przyrosty maleją asymptotycznie do zera.

Przykład z rodzicami nietrafny. Ich po prostu drażni KAŻDY głośny dźwięk. Gawron drący dziób na gałęzi za oknem również.

Widzę, że Lexicon i Cambridge Audio dopiekły Ci do żywego. Take it easy.

W sensie że ten Oppo w audio to taki odpowiednik Bugatti Veyron w motoryzacji, tak ?

W takim razie oppo80/CA650 to pewnie S-klasa AMG? :)))

To czym będzie cedek powiedzmy za 10 tys? A taki za 20?

Kiedyś czytałem, że flagowy Denon to A8, a Oppo NuForce Passat, a Wy tu z takimi bolidami wyjeżdżacie, z tym że autor tejże wypowiedzi to Passata jedynie w katalogu widział, no i w googlach wystukał :))), bo panowie z poważnej firmy z powodu niskiej ceny niestety mu go nie zaproponowali na jazdę próbną :)))

A w ogóle, to z tych nowych Oppo żadem Mega Killer;

współczesny odtwarzacz strumieniowy omijający szerokim łukiem struktury VIDEO_TS czy BDMV? Wolne żarty!

Poproszę o to, jakże ważne info - czy mógłbyś rozwinąć ?

To miała być "tajna broń", ale jeśli masz sprawdzone wieści, że nie czyta, to wielkie kuku z tego projektu.

Chyba, że oficjalnie zablokują, a niby bokiem wypłynie firmware, które czyta wszystko, łącznie z gazetami ! :)

Wątek na AVFS i stronka Unofficial OPPO BDP-93 Frequently Asked Questions.

BD można przerobić na strukturę AVCHD, ale pozostaje kwestia czy zagrają wszystkie kodeki video i audio plus napisy?

Czyta gołe .m2ts ale bez napisów PGS.

Wątpię żeby to zostało poprawione w aktualizacji firmware, obiło mi się o uszy że po prostu Oppo i Mediatek mają taką politykę (zapewne wymuszoną przez przemysł filmowy). Ze ściąganym z netu .mkv przemysł już się pogodził, ale na przykład własnoręcznie wykonana kopia (BDMV lub .ISO) zakupionej płyty to nadal kamień obrazy (i w USA chyba nawet przestępstwo?).

Jako streamer audio Oppo chyba się sprawuje dzielnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

rozdział "Multimedia and network management".

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

No, to lekki hamulec ... hmmm ... gołem m2ts załatwiają sprawy koncertów, no ale reszta to pasztet.

Można ze wszystkiego zrobić MKV bez utraty jakości, to w sumie tylko kontener, ale żeby taką "kupę" zrobić z

BD ISO i DVD ISO, to niesmak dla tak nowatorskiej firmy ... no szkoda.

Myślę, że "zmodyfikowane firmware" wypłynie bokiem, jako przeciek kontrolowany aby OPPO miało czyste ręce.

• 2 tygodnie później...

Może ma ktoś Onkyo BD-SP807 i może opisać swoje wrażenia, interesuje mnie jakość dźwięku podłączonego analogowo i czy są jakieś zastrzeżenia do obrazu.

Tak btw to jest klon innej marki czy konstrukcja Onkyo?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Dzięki za linka, chwilę wcześniej już zdążyłem przejrzeć, tłumacz googla mało precyzyjny jest, ale coś tam można wywnioskować.

Jednym z konkurentów Onkyo jest Sony BDP-S760, kosztuje mniej niż połowa 807 i ma niby podobne wyjścia i funkcje, ale jak to się przekłada na realia, dźwięk z analoga i obraz. Czy warto dokładać tysiąca?

Orientuje się ktoś czy Onkyo bd sp807 jest klonem innego bd czy jest własną konstrukcją Onkyo?

Panowie jeśli mi nie zależy na formatach typu SACD, czy DviX, bo będę używał BD do oglądania filmów i słuchania koncertów na DVD i BR, a do tego chciałbym połączyć go po analogu, bo najważniejszy jest dla mnie dźwięk, a dodatkowo otrzymać bardzo dobry obraz to jaki BD mi polecicie, albo na które klocki warto zwrócić uwagę?

Z tego co wyczytałem do tej pory to jednak Oppo jest najwybitniejsze względem jako jakość/cena ale trzeba go ściągać zza wielkiej wody albo przepłacać w Euro, a do tego trzeba wydać ponad 3k PLN, więc szukam jakiejś alternatywy.

Orientuje się ktoś czy Onkyo bd sp807 jest klonem innego bd czy jest własną konstrukcją Onkyo?

zerknij na mój wpis na samym dole:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zerknij na mój wpis na samym dole:

Ukryta Zawartość

dzięki mczaj, cenne informacje.

Patrząc na ceny tych trzech klocków to Onkyo najuczciwiej traktuje klientów.

Zastanawia mnie czemu nowszy model 808 już został pozbawiony wyjść analogowych...

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

dzięki mczaj, cenne informacje.

Patrząc na ceny tych trzech klocków to Onkyo najuczciwiej traktuje klientów.

Zastanawia mnie czemu nowszy model 808 już został pozbawiony wyjść analogowych...

bo stwierdzili, że po hdmi podłączą do tv, ampli lub dodatkowo cyfrowym do ampli,

niestety jak dla mnie to sugestia, że klocek nadaje się jedynie do roli transportu :(

szkoda,że onkio robi sloty na karty zamiast "wszystkoczytające" USB

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

niestety jak dla mnie to sugestia, że klocek nadaje się jedynie do roli transportu :(

... podobnie jak i modele wyposażone w wyjście 5.1 (denon 2012, marantz 7006), które jest mało warte i brzmi gorzej niż po HDMI.

Więc koniec końców wolę zapłacić mniej i nie mieć tego wyjścia, które i tak do niczego mi nie jest potrzebne.

• Moderatorzy

pytanie się nasuwa czy wyjścia analogowe w BD807 i w bliźniakach są te same (tej samej jakości)...

I co tu teraz kupić. :)

oppo ..5, cambodżę lub cokolwiek co wszystko czyta, się nie zacina, odtwarza z penó i twardego + dac

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• 9 miesięcy później...

Koledzy, odświeżam wątek, prosze o poradę co do wyboru jak w tytule.

Mam Sony BD S470 podlączony do Denona AV2307, niestety SACD nie idzie po HDMI, a audio analog wyjścia tylko stereo.Nie chcę zmieniać Denona, szukam BD do SACD z wyjściem 5.1 przynajmniej, nie za drogiego...

Koledzy, odświeżam wątek, prosze o poradę co do wyboru jak w tytule.

Mam Sony BD S470 podlączony do Denona AV2307, niestety SACD nie idzie po HDMI, a audio analog wyjścia tylko stereo.Nie chcę zmieniać Denona, szukam BD do SACD z wyjściem 5.1 przynajmniej, nie za drogiego...

470 wogóle czyta SACD? Nie jest to warstwa stereo płyt hybrydowych, a więc z definicji stereo?

BD z SACD i wyjściem analog 5.1 kosztuje od 2500 zł w górę.

Co znaczy wpis "z wyjściem 5.1 przynajmniej"? Jeśli to ma być do słuchania SACD to one są i będą 5.1.

Puryści dźwiękowi powiadają, że najlepiej jest wypuszczać po wielokanałowym analogu. Warunek: dekodery i przetworniki D/A w odtwarzaczu musza być przynajmniej tej samej klasy co w amplitunerze.

Ja tam najbardziej lubię wypuszczać po HDMI i wydaje mi się, że wtedy jest najlepiej.

470 wogóle czyta SACD? Nie jest to warstwa stereo płyt hybrydowych, a więc z definicji stereo?

BD z SACD i wyjściem analog 5.1 kosztuje od 2500 zł w górę.

Czyta oczywiście, tylko sygnał puszcza cyfrowo po HDMI, a w moim ampli gniazdo HDMI 1.1, nie przepuszcza SACD.

Po rozeznaniu kupiłem Yamahę BD-S1067, ma wyjścia analogowe 7.1, wczoraj podłączyłem, jest OK!

kupiłem Yamahę BD-S1067, ma wyjścia analogowe 7.1, wczoraj podłączyłem, jest OK!

Trafny wybór. Słyszałem dużo dobrego o tym odtwarzaczu. Będziesz z niego zadowolony. Ja mam - zajrzyj do "O Mnie". Odtwarzacz połączyłem do amplitunera na trzy różne sposoby:

* Wielokanałowym analogiem. 5.1, świadomie zrezygnowałem z posiadanego w poprzednim sprzęcie 7.1. Stwierdziłem, że to nic dodatkowego nie daje, a muzykę (jest i będzie 5.1) wręcz psuje.

* S/PDIF.

* HDMI.

Mówią, że "dwa grzyby w barszcz to za dużo". A co dopiero trzy. Korzystam wyłącznie z HDMI. Pozostałe będę musiał w wolnej chwili porozłączać jako niepotrzebne i niewykorzystywane.

Trafny wybór. Słyszałem dużo dobrego o tym odtwarzaczu. Będziesz z niego zadowolony. Ja mam - zajrzyj do "O Mnie". Odtwarzacz połączyłem do amplitunera na trzy różne sposoby:

* Wielokanałowym analogiem. 5.1, świadomie zrezygnowałem z posiadanego w poprzednim sprzęcie 7.1. Stwierdziłem, że to nic dodatkowego nie daje, a muzykę (jest i będzie 5.1) wręcz psuje.

* S/PDIF.

* HDMI.

Mówią, że "dwa grzyby w barszcz to za dużo". A co dopiero trzy. Korzystam wyłącznie z HDMI. Pozostałe będę musiał w wolnej chwili porozłączać jako niepotrzebne i niewykorzystywane.

Ja podłaczyłem po HDMI i po analogu 5.1, ale to konieczność ze względu na SACD.

Słyszę dużą różnicę w porównianiu do poprzednio użytkowanego Sony... w końcu Yamaha ma przetworniki Wolfsona.

Ja podłaczyłem po HDMI i po analogu 5.1, ale to konieczność ze względu na SACD.

Słyszę dużą różnicę w porównianiu do poprzednio użytkowanego Sony... w końcu Yamaha ma przetworniki Wolfsona.

Ciekaw jestem jakie połączenie preferujesz:HDMI czy analogowe.Zrób takie porównanie i napisz, które Ci bardziej odpowiada i dlaczego.

Przepraszam, że się wtrancam (błąd w pisowni zamierzony), ja mam podłączone na trzy sposoby, mam więc porównanie. Swoją opinię zamieściłem w jednym z poprzednich postów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.