Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kapelli... klikam nie na temat... nie przystoi.... nawet w takim przypadku ;)

Szkoda, ze mecz byl rwany przez sedziego... liczylem na dogrywke ale brawa dla zwyciezcow.

Pozdrowienia dla wszystkich

Tylko czesi mogli by grekom w bramke pilke wladowac. Niestety, bylem za portugalia ale grala mniej skladnie i za nerwowo a obroncy greccy to mistrzowie niesamowici!

Zal mi portugalczykow ale grecy byli lepsi i tyle. Załuje natomiast ze mecz z czechami wygrali fartem...bo tylko czesi z niedzwiedziem mogli przebic sie przez ich obrone,...a tak...

Witam

Przyznam szczerze, że chyba tak jak większość byłem za Portugalią. Chciałem aby ta drużyna, grająca przcież piękną piłkę, w końcu osiągnęła znaczący sukces. Stało się inaczej i gdyby nie tak szczera i spontaniczna radość Jacka Gmocha to pewnie byłbym nieco podłamany wynikiem tego finału, a tak... zdrowie Greków.... właśnie przełknąłem.

Pozdrawiam

Hellaaaaaaaaaaaaas!!! ;)

Z jednym się nie niezgodzę... to Grecy grali piękną piłkę, a Portugalczycy to jakiś kiepski dowcip :) Zresztą porównajcie kogo w finałach ograły obie drużyny i dostaniecie odpowiedź kto jest (bo jest) lepszą drużyną. Od dzisiaj Włosi powinni uczyć sie catenaccio od Greków, a póki co należy się cieszyć z tego iż drużyna z małego i w sumie biednego kraju skazywana na wyjazd z Portugalii jako jedna z pierwszych została jednak mistrzem :) To były dobre mistrzostwa a ich skutki będziemy jeszcze przez wiele lat oglądać na boiskach.

Udała się też zemsta kibicom Barci na Figo - bo jak by ktoś nie zauważył to o to chodziło w tym wtargnięciu kibica na boisku. Figo tak się wydłużył szczęka jak dostał koszulką Barci że zupełnie wyglądał jak koń :) i to nieco leciwy :)

Pzdr.

Lolo - tu juz przesadziles - Grecy grali niemiecka pilke czyli za cholere nie ladna - tylko (niestety ) skuteczna. Pieknie grali Czesi - ale trafil sie nieco slabszy mecz i pojechali przedwczesnie do domu. Zeby choc zwyciestwo Grekow podzialalo na wyobraznie naszym "wspanialym" pilkarzom ... - ale na to nie ma co liczyc :((

Portugalczycy grali piękną piłkę z tym, że napewno nie w finale. Chodziło mi o okres (ostatnie lata, szczególnie poprzednie Mistrzostwa Europy) w którym trzon reprezentacji stanowili tacy zawodnicy jak Figo czy Rui Costa.

Za catenaccio nie przepadam ale Grecy napewno grają z dużo większą kulturą niż Włosi. Twardo i po męsku ale nie złośliwie. I napewno oprostestowując decyzje arbitra nie machają rękami tyle co piękni chłopcy z Italii.

Ta zemsta na Figo jak na mój gust trwa już za długo. Niech lepiej kibice Barcy skupią się na czczeniu Ronaldinho, czy ich nowego nabytku Deco. Figo odszedł do Realu chyba nie tylko dla pieniędzy, jak mu się to zarzuca. Moim zdaniem odszedł również ze względów sportowych. Błędu nie popełnił, bo oprócz większych zarobków udało mu się z Realem zdobyć wszystko co jest do zdobycia w klubowej piłce. A Barcelona na wielki sukces czeka od czasów Cruyfa (jeśli źle napisałem nazwisko to bardzo przepraszam). Teraz wydaje się mieć silną drużynę i liczę na to, że wróci do ścisłej elity.

A co do mistrzostw to moim zdaniem były znakomite.

Pozdrawiam

A supertrójca naszych komentatorów to przechodziła dzisiaj siebie samych. Dobrze, że głos się rwał w transmisji.

Pomijając wygibasy językowe to wkurzało mnie takie stronnicze komentowanie. Szpaku był aż do bólu za Portugalią.

Za to fanka Portugalii na samym początku transmisji - bardzo pierwsza klasa.

Nowe czasy dla piłki ?

Heeeeeeeeeeeeeeellllllllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaasssssssssssssss!!!!:)

Moim zdaniem Grecy zasluzyli na zwyciestwo. Ich konsekwencja, upor, charakter jest godny nasladowania.

Juz po paru pierwszych minutach bylem calym sercem z nimi.

ps Nasi komentatorzy mieli dziś rzeczywiście zły dzień. Podobno grali w Barcelonie (Basałaj), Costihna grał na boisku nawet jak go nie było itd itd:)

pal55... nie zauważyłem Czechów w finale, a zdawało mi się że uważnie obserwowałem mecz :) chociaż faktycznie gdyby wprowadzić noty za styl jak w skokach narciarskich lub łyżwiarstwie figurowym to może byłby remis po dogrywce w półfinale i mieliby szanse na finał, ach coż to by było za pole do działalności dla kolegiów sędziowskich takie noty za układy obowiązkowe i wartości arystyczne :) BTW Grecy nie grają niemieckiej piłki - na tych mistrzostwach można było dokonać porównania :)

Hermes... nie wiem czy trwa za długo, ale z Barci nie odchodzi się do Realu i vice versa :) to taka prosta prawda i nie trzeba wielkiej wyobraźnie żeby wyobrazić sobie skutki :) a zresztą mnie to i tak niespecjalnie obchodzi :)

Pzdr.

W historii tych klubów jest sporo przykładów zmiany barw klubowych z białych na granatowo - bordowe i odwrotnie. Po prostu moim zdaniem jest to niesmaczne. Zwłaszcza jeśli ciągnie się latami. Nie przypominam sobie, żeby np. gwizdano w Madrycie na Luisa Enrique? Napewno nie tak zajadle jak na Figo w Barcelonie. No ale to drobiazg. Cieszmy się jeszcze Mistrzostwami, co prawda się skończyły ale jeszcze nie mogę się otrząsnąć. Pięknej piłki było sporo, choćby dlatego, że nie wystarczyło być faworytem, żeby wygrać mecz. Dopóki piłka w grze wszystko jest możliwe i to jest w tej dyscyplinie najpiękniejsze.

Takiego sezonu jak ten to chyba najstarsi górale nie pamiętają. W ciągu roku było tyle nispodzianek i sensacji, że wystarczyłoby na całe pokolenia :)).

Pozdrawiam i dobrej nocy życzę

No i stało się! Wykrakałem. Grecki Koń wygrał. Na pewno nie była to efektowna gra, ale bardzo efektywna, pokazująca jak bardzo w dzisiejszej piłce liczy się dyscyplina taktyczna i dobry trener.

W portugalskiej siatce wylądowała piłka, w greckiej... kibic :)

Ja tam wolę mimo wszystko ofennsywny styl gry, który najbardziej cieszy oko, ale najbardziej szkoda mi Czechów.

Nieważne kto gra - na końcu i tak wygrywają Niemcy. Czyż nie?

Nie podoba mi się styl Niemców, Włochów..... a teraz także Greków :) Ale liczy się wynik.

Niech PZPN teraz pomyśli może o najęciu jakiegoś barona Bundesligi, niech mu zapłacą furę ojro i jedziemy!

Byłem całym sercem za Portugalią, ale cóż - chyle czoła przed zwyciężcą.

Pozdrawiam.

The odd get even.

Oprócz zagranicznego trenera trzeba wzorem innych dyscyplin zatrudnić psychologów . Jestem pewien ,że gdyby nasi piłkarze dn 29-05-04 grając przeciwko Grecji wiedzieli ,że grają z misiem Europy to przegraliby z kretesem. Grecy natomiast podczas ME najwyraźniej nic sobie nie robili z bohaterów teledysków reklamowych .

Lolo - nie napisalem, ze Czesi byli w finale - napisalem ze pieknie grali (w przeciwienstwie do Grekow). Ja zdecydowanie wolalbym, zeby wygrala druzyna, ktora gra piekna pilke, strzela duzo bramek - a tak ... gratuluje Grekom ale zaluje, ze mistrzem nie zostali Czesi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.