Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki tani używany odtwarzacz dvd

KubikF

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Od jakiegos czasu przymierzam sie do wymiany mojego budżetowego dvd sony na cos lepszego szczególnie pod względem analogowego toru audio.

Przeglądałem allegro i zainteresował mnie panasonic a-160, ale nie wiem na ile jest to dobry sprzet. Moje wymagania co do odtwarzacza sa nastepujace:

wzglednie dobry anologowy dzwiek stereo - odtwarzacz sluzyc mi bedzie glownie do ogladania koncertow, dobry downmix z 5.1 w filmach tez bylby dla mnie atutem, nie musi posiadac analogowych wyjsc 5.1. Co do obrazu to oczekuje, ze bedzie mial wyjscie component lub scart rgb tak zebym mogl sie cieszyc przyzwoitym obrazem na co nowszych telewizorach, hdmi nie jest konieczne i raczej watpie by w cenie 300 zl cos sensownego z tym wyjsciem sie znalazlo. Bardzo wazny jest dla mnie bezproblemowy odczyt plyt przegrywanych - mam dosc duzy zbior bootlegow, dwuwarstwowych i dwustronnych. Dodatkowym atutem bylaby mozliwosc odtwarzania DVD-Audio i SACD, ale to nie jest konieczczne. Jesli chodzi o kwestie estetyczna to nie mam wielkich wymagan, wolalbym zeby byl wiekszego formatu niz slim no i zeby byl czarny, ale nie jest to szczegolnie istotne.

Nie wiem czy to wazne, ale slucham glownie rocka w stylu pink floyd, troche jazzu, lubie tez muzyke stinga, z ciezszej to opeth, w zasadzie nie slucham elektroniki, brzmienia oczekuje raczej cieplego, ale nie bez gornego zakresu.

To chyba tyle. Licze, ze pomozecie mi w znalezieniu czegos przyzwoitego.

Pozdrawiam

Kuba

https://www.audiostereo.pl/topic/74954-jaki-tani-u%C5%BCywany-odtwarzacz-dvd/

Mało jest płyt na rynku w SACD. Ja mam tylko dwie na kilkadziesiąt płyt. Jeżeli ta opcja będzie w DVD do 300zł to fajnie ale nie dopłacałbym do niej specjalnie. Z tego co kiedyś szukałem to przeważnie mają ją wyższe modele DVD jednak były ograniczone pod względem odtwarzanych formatów w porównaniu do tańszych modeli, które nie miały SACD ale odtwarzały wszystko. Co do podłączenia TV to u mnie nie wchodzi w grę nic poza HDMI oraz RGB (którym mam teraz podłączone) Zauważyłem, że przy starszego typu wyjściach na niektórych scenach w filmie pojawiają się takie migające elementy (np liny statku w Piratach z Karaibów) Gdy podłączyłem przez RGB to ten defekt zniknął.

P.S.

(mam do sprzedania DVD harman kardon 23 jeszcze z oryginalnym podświetlanym pilotem gdybyś był zainteresowany to napisz PW)

Dzieki za odpowiedzi,

Juz mniej wiecej wiem za czym sie rozgladac chociaz chwilowo posucha.

Mam jeszcze kilka pytań?

Jak ma się zaproponowany przez Harman/Kardon 23 do Pioneerow, Samsung i Philipsa. O wszystkich slyszalem dobre opinie odnosnie dzwieku. Zastanawia mnie tylko jak sobie radza z czytaniem plyt. Czy wszystkie przeczytaja mi wszystko, ze tak powiem.

Czym roznia sie pioneery serii 600 od tych 500 czy 400?

Czy roznica w brzmieniu jest znaczna ?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.