Skocz do zawartości
IGNORED

BR jako odtwarzacz CD ?

Fryc32

Rekomendowane odpowiedzi

Fryc32 tak on ma troszeczke inny odcien od pozostalych amplitunerow generalnie ejst dostosowany do wzmaka C5Vl ten Cd jest naprawde fajny dynamiczny czysty dzwiek :) ale ogolnie Onkyo ma udane modele jesli chodzi o CDeki i nie jakies drogie w porownianiu do konkurencji

Fryc32 tak on ma troszeczke inny odcien od pozostalych amplitunerow generalnie ejst dostosowany do wzmaka C5Vl ten Cd jest naprawde fajny dynamiczny czysty dzwiek :) ale ogolnie Onkyo ma udane modele jesli chodzi o CDeki i nie jakies drogie w porownianiu do konkurencji

Witam. Dzięki za odpowiedz. Szkoda że ma inny odcień. Koledzy wyżej proponowali mi Integry Onkyo tylko jakoś wole omijać Allegro, jakoś nie spieszy mi się bardzo, musze to przemyśleć co zrobić.dzieki

Bardzo kombinujesz,po co ci blu-rey jako cd.Kup np do kompletu blu-reya tez Onkyo ale tanszy model,a za pieniadze które ci zostana zwykły CD moze byc np Onkyo 7711,7911,luib innej firmy kazdy taki cd sredniej klasy zagra duzo lepiej niz nawet blu-rey za 5000 tys.Mam Oppo który miał zekomo byc kilerem CD ,ale nie wyszło mu to dobrze,jest ostry jak zyleta nie idzie go słuchac,duzo lepiej gra CD Marantz CD 7003.

Testowałem Samsung BD-P1400 z musical fidelity 3.2 Rożnicę żadne a przepłacasz od groma. Tak że nie masz racji!!! Sam tego odsłuchu nie robiłem. Kolumny akkus v4 i wzmacniacz musical fidelity 3.2 dobre pomieszczenie.

Testowałem Samsung BD-P1400 z musical fidelity 3.2 Rożnicę żadne a przepłacasz od groma. Tak że nie masz racji!!! Sam tego odsłuchu nie robiłem. Kolumny akkus v4 i wzmacniacz musical fidelity 3.2 dobre pomieszczenie.

Wielkie dzieki. Czyli najfajniejszym rozwiazaniem bedzie dobry BR, co myślicie o BD-SP 807?

Gość Gość

(Konto usunięte)

Witam Posiadam ampli Onkyo 905 kolumny MA RS5 teraz szukam jakiegoś rozwiązania.

Co myślicie o odtwarzaczu BR jako o odtwarzaczu CD dokłądnie chodzi mi o Onkyo BD SP 808, lub opcja druga ciutkę drooższa ONKYO CS5VL CD/SACD i jako BR PS3? Jak byście to porównali...wiem opcja druga zdecydowanie lepsza ale czy ten BR nie da sobie rady jako CD? Jeśli nie to będę za opcją 2.

Z góry wszystkim dziękuje Pozdrawiam

Też stałem przed podobnym dylematem. Mam Onkyo 905 i na początku jako źródło sygnału zakupiłem odtwarzacz BR Sony 560. Grało dobrze. Idąc jednak dalej(zwłaszcza że dosyć uciążliwe jest słuchanie muzyki z BR ze względu choćby na długi czas uruchamiania i skomplikowaną obsługę) zakupiłem używany odtwarzacz CD Onkyo Integra 7911. Po analogu jest podłączony do 905-tki. Różnica naprawdę kolosalna. Zachęcam do pójścia tą drogą. U mnie się sprawdziło takie rozwiązanie.

używany odtwarzacz CD Onkyo Integra 7911. Po analogu jest podłączony do 905-tki. Różnica naprawdę kolosalna.

az tak slaby DAC jest w 905 czy az tak dobry w 7911 ???

Też stałem przed podobnym dylematem. Mam Onkyo 905 i na początku jako źródło sygnału zakupiłem odtwarzacz BR Sony 560. Grało dobrze. Idąc jednak dalej(zwłaszcza że dosyć uciążliwe jest słuchanie muzyki z BR ze względu choćby na długi czas uruchamiania i skomplikowaną obsługę) zakupiłem używany odtwarzacz CD Onkyo Integra 7911. Po analogu jest podłączony do 905-tki. Różnica naprawdę kolosalna. Zachęcam do pójścia tą drogą. U mnie się sprawdziło takie rozwiązanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

witam daro896 nie testowal obu urzadzen tylko sluchal ich moze z pol godziny i stwierdzil ze roznicy nie ma , musi jeszcze duzo minac duzo sie osluchac i zrozumiec jakie sa roznice , na co zwracac uwage i co takiego w muzyce te dwa klocki rozni. Mlody jeszcze jest i nie wszystko wie i rozumi.

witam daro896 nie testowal obu urzadzen tylko sluchal ich moze z pol godziny i stwierdzil ze roznicy nie ma , musi jeszcze duzo minac duzo sie osluchac i zrozumiec jakie sa roznice , na co zwracac uwage i co takiego w muzyce te dwa klocki rozni. Mlody jeszcze jest i nie wszystko wie i rozumi.

Dokładnie tak jak mówisz. Dlatego ty w ślepym teście się wyłożyłeś i nie słyszałeś różnic. Niedawno mówiłeś ze są różnice subtelne i prawie nie zauważalne. A teraz co innego gadasz ??? Skoro na takim sprzęcie były niewielkie to na ampli będzie jeszcze gorzej.

Dokładnie tak jak mówisz. Dlatego ty w ślepym teście się wyłożyłeś i nie słyszałeś różnic. Niedawno mówiłeś ze są różnice subtelne i prawie nie zauważalne. A teraz co innego gadasz ??? Skoro na takim sprzęcie były niewielkie to na ampli będzie jeszcze gorzej.

Bladzisz kolego ...napisz ze kasy nie masz i wmawiasz sobie ze jest tak jak piszesz zreszta co tu dyskutowac , jak sie zajmiesz STEREO i posluchasz dluzej to zmienisz zdanie , narazie sam sobie udowadniasz swoja glupote NAWET NIE WIESZ JAK OCENIC DZWIEK , JAKICH UZYC OKRESLEN ABY OPISAC SWE DOZNANIA Z ODSLUCHU ...przestan TROLOWAC !!!!! Daj sie innym wykazac bo o STEREO nie masz pojecia . J a tez jestem dopiero raczkujacym porzucilem KD na rzecz STEREO ale widac roznimy sie troche inaczej slyszymy zreszta zmienilem tranzystor na lampe i jest nie tylko lepiej ale ciagle brne w cos lepszego. Probujesz udawadniec ze kable nie graja ....po co jak ktos slyszy to niech sie tym nacieszy, ma kase niech kupuje .

Darro przestan porownywac KD do STEREO wojne chcesz ze mna zaczac ....to napisz tu na forum i podziel sie doznaniami jak po odsluchu u mnie MF A3.2 i pobiegles do siebie i w domu biegales z kolumnami po calym pokoju jakbys sraczki dostal bo Ci nic nie gralo ...tego chcesz , ile to juz bylo Twych dziwnych pytan , a co bedzie jak....nic nie bedzie usiadz posluchaj moze zrozumiesz !!Dla pierwszego lepszego laika z ulicy roznicy moze nie bedzie ale jak juz zajmiesz sie tematem STEREO nabierzesz doswiadczenia , przestaniesz sluchac muzyki przy prasowaniu odziezy to zmienisz zdanie......wyrzucam tu wszystkie brudy , moze zrozumiesz ze czas przestac sie CZEPIAC !!!!

Darro przestan porownywac KD do STEREO wojne chcesz ze mna zaczac ....to napisz tu na forum i podziel sie doznaniami jak po odsluchu u mnie MF A3.2 i pobiegles do siebie i w domu biegales z kolumnami po calym pokoju jakbys sraczki dostal bo Ci nic nie gralo ...tego chcesz , ile to juz bylo Twych dziwnych pytan , a co bedzie jak....nic nie bedzie usiadz posluchaj moze zrozumiesz !!Dla pierwszego lepszego laika z ulicy roznicy moze nie bedzie ale jak juz zajmiesz sie tematem STEREO nabierzesz doswiadczenia , przestaniesz sluchac muzyki przy prasowaniu odziezy to zmienisz zdanie......wyrzucam tu wszystkie brudy , moze zrozumiesz ze czas przestac sie CZEPIAC !!!!

Byłem u ciebie pierwszy raz słuchałem stereo. Wiec co ty się dziwisz ze poleciałem do domu i kombinowałem??? Sam powiedziałeś ze jest poprawa i to spora. A czepiam sie stereo bo wiekowość teorii to bujda!! Nikt nie godzi sie na próbę ślepego testu. Jestem zwolennikiem tylko krótkich i ślepych testów. Jak po 5 min nie słychać różnicy to jej nie ma. Wiem wiem trzeba tydzień słuchać żeby powiedzieć ze coś się zmieniło:) Szkoda ze jak sie kolumny zmieni to po 1 sekundzie słychać różnice pozytywne lub negatywne.

Sluchales u mnie slabego systemu stereo jakim jest MF A3.2 , mozna powiedziec budzetowego , bo ten model to niska polka tej firmy. Co innego jakby Tri Vista byla tak slaba , jej nie sluchalem ale trzeba sobie zadac pytanie jakiej poprawy dzwieku szukamy w porownywaniu sprzetu?? Przeciez tak w nieskonczonosc sie nie da . Sa rozne gusta jednemu sie podoba to innemu co innego.Byl czas gdy MF A3.2 byl miom faworytem z racji kasy jaka dysponuje , teraz na dzien dzisiejszy juz nie .A to dlatego ze odsluchalem cos innego nie wiem czy lepszego, ale ja to zaakceptowalem , podoba mi sie i juz.Nie wiem co bedzie w przyszlosci moze tez co innego mi przypadnie do gustu np. gramofon lub cos nowszego technicznie ale wiem jedno nie bede przyklejal danemu klockowi opini ze to jest zle , to nie gra , jest slabe....tak naprawde sami jestesmy slabi i wpadamy ze skrajnosci w skrajnosc i nie mamy okreslonego celu co do sprzetu bo tak naprawde nic nam nie pasuje . Jak uslyszymy ze cos gra inaczej nie koniecznie lepiej z natury chcemy to miec !! TYLKO jest jedno male ale ?? brak KASY ?? to nic nie zdzialamy. Ale mozna znalezc cos co nas zadowoli za jakis kompromis ...sam daro896 wiesz kto szuka ten znajdzie to tyle ...pochwale sie ze juz jedzie do mnie DENON DCD 1450ar po lampizacji od mistrza Mcg i NAPEWNO tego Samsunga 1400 nosem wciagnie ( wiem: nie powinienem tak tego okreslac, ale tak bedzie ) :).....co do pogawedki tu na forum bez urazy daro896 do milego spotkania pozdrawim

jeśli mam zostać przy CD to czy warto inwestować w DX 7911/7711 ? jeśli tak to na co zwrócić uwagę przy zakupię takiego klocka? widziałem na Allegro za 740 zł DX-7711 ,czy może kupić coś nowego z Onkyo np. DX-7555/7355?

• 2 tygodnie później...

jeśli mam zostać przy CD to czy warto inwestować w DX 7911/7711 ? jeśli tak to na co zwrócić uwagę przy zakupię takiego klocka? widziałem na Allegro za 740 zł DX-7711 ,czy może kupić coś nowego z Onkyo np. DX-7555/7355?

Witam ja jak sie pytalem w kilku dobrych sklepach ze sprzeten to pomimo ze mieli tam odtwarzacze cd onkyo to nikt z nich nie polecal cd onkyo tylko innych firm. Wszyscy twierdzili ze onkyo to tylkokino domowe a nie muzyka stereo..... Pozdrawiam

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Zgłaszam całkowicie odmienne zdanie:

Kup PS3 60Gb HDD tgz. FAT na Allegro czasami są.

Dlaczego ?

Bo to jedyna wersja która czyta SACD.

SONY PS3 ma NIESAMOWITY algorytm resamplingu dźwięku CD (44 kHz) do 188 kHz.

Żadna z tu wymienianych maszynek tego nie robi bo nie ma tak wydolnego (czytaj: drogiego) procesora jakim jest niepobity od 5 lat CELL.

Muza w 44 kHz to przeżytek. Wie o tym każdy doświadczony audiofil.

Resamplikm w algorytmach SONY pomaga i to bardzo.

Poza tym za ok. 700 zł dostajesz BD player, 3D player .............

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.