Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  7 członków

Canor Klub
IGNORED

Klub CANOR

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy później...
  • 2 lata później...

Czy ktoś z Forumowiczów ma jakieś doświadczenia z cd2 VR+ Canora ? Zależy mi na jakiś wskazówkach na temat lamp jakie do niego wkładaliście ( bo oryginalne są po prostu do bani ). Czy lampa prostownicza też ma znaczenie dla klasy dżwięku ?

https://www.audiostereo.pl/topic/74907-klub-canor/#findComment-2950790

Nikt na forum nie użytkuje cdeka Canora ? Wierzyć mi się nie chce .

W takim razie ode mnie taka pierwsza dygresja . Pierwsze wrażenia po wpięciu cd2vr+ do swojego systemu miałem tragiczne ( ale zonk ) , porównania z moim poprzednim accu dp60 po prostu nie było . Gdybym nie słyszał wcześniej tego cdeka z dużo lepszymi lampami , dałbym sobie z nim spokój . Ponieważ cdek był prawie nowy ( kilka miesięcy grania na innych lampach ) to i ja spróbowałem trochę te oryginalne lampy wygrzać , ale w ciągu miesiąca dżwięk tylko trochę się poprawił . Wymieniłem więc na początek 6922 elektroharmonixa na e88cc philips SQ i ... jest duuużo lepiej . Klasa brzmienia bardzo zbliżyła się do mojego poprzedniego Accu , a mam jeszcze do wymiany parkę 12ax7 sovteka , więc ... :)

Po tym doświadczeniu to ja nie rozumiem dystrybutorów tego urządzenia . Za 12 koła ( ja dałem sporo mniej - bo używany ) oferują taki kiepski dżwięk ( na oryginalnych lampach ) nie pokazując jego możliwości ...

https://www.audiostereo.pl/topic/74907-klub-canor/#findComment-2951837

W dziale Lampa popytaj prędzej się dowiesz jakich lamp spróbować. Jak widzisz klub Canora jast mało aktywny. Od mojego wpisu do twojego minęło ponad 2 lata,a i sam złożyciel pewnie tu nie zagląda. Canor chyba nie jest tu zbytnio popularny na to wygląda.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

https://www.audiostereo.pl/topic/74907-klub-canor/#findComment-2951859

Już zacząłem pytać , a mam trochę czasu zanim philipsy się ułożą . Co do Canora , to faktycznie nie jest u nas zbyt popularny ( choć ze słowacji , więc blisko ) , dla wielu chyba nawet nieznany , więc warto coś o nim napisać z własnych doświadczeń ( bo recenzje w prasie wiemy jakie są - wszystkie dobre :) )

Po za tym wyrosłem już z " tylko markowych, drogich urządzeń " , bo wiem , że pieniądze nie grają ...

https://www.audiostereo.pl/topic/74907-klub-canor/#findComment-2951899
  • 1 miesiąc później...

Chociaż wśród forumowiczów z cdekiem Canora jestem chyba sam :) , to dla osób , które zetknęły się z CD2 VR+ może ta informacja być pożyteczna . Zaaplikowanie do tego cd kombinacji lamp telefunkena ( ecc83 ) i Philips SQ z lat 50, 60 tych ( 6922 ) przenosi klasę tego klocka o lata świetlne w stosunku do oryginalnych lamp ( niewarte nawet odsłuchu ). Jest precyzja , oddech , soczysty bas , mega przestrzeń , neutralność i wciągający przekaz. W tym przypadku warto iść na całość , a nie stosować półśrodki. Oczywiście nie muszę chyba dodawać, że trochę cierpliwości też się przyda ... to są przecież lampy :)

Edytowane przez skopio
https://www.audiostereo.pl/topic/74907-klub-canor/#findComment-2995052
  • 11 lat później...

Nowość od Canor, Virtus A3 wzmacniacz hybrydowy, dual mono z dyskretnym przedwzmacniaczem gramofonowym i wzmacniaczem słuchawkowym plus wbudowany DAC obsługujący sygnał cyfrowy: PCM do 768 kHz / 32 bits, DSD do DSD512. Jego praco odbywa się w klasie A/AB

C1200x900.thumb.jpg.b91e1388b62d43c3b3bd14bd55040b8a.jpg

Unikatowa topologia urządzenia oferuje zalety wynikające z doskonałej wydajności audio w klasie A i jego liniowości, a zarazem - wszelkie korzyści płynące z niższego rozpraszania mocy w klasie AB.

of-15-4528-canor-virtus-a3-interior-03.thumb.jpeg.4aa36f06c42aad81b7d7622a9ae7d93f.jpeg

Kluczowe cechy

• Cztery produkty w jednej obudowie - hybrydowy wzmacniacz mocy klasy A/AB, przedwzmacniacz gramofonowy, wzmacniacz słuchawkowy i przetwornik cyfrowo-analogowy.
  • Ścieżki sygnału analogowego i cyfrowego zaprojektowane w konfiguracji dual mono z w pełni niezależnymi, wielostopniowymi, regulowanymi zasilaczami dla każdego kanału.
  • W pełni dyskretny przedwzmacniacz gramofonowy, który obsługuje zarówno wkładki MM, jak i MC.
  • Dyskretny, w pełni symetryczny, zbalansowany stopień wzmacniacza słuchawkowego obsługuje zarówno pojedyncze, jak i zbalansowane wyjścia słuchawkowe. Moc wzmacniacz słuchawkowego: wyjście niesymetryczne 500 mW / 30 Ω 70 mW / 300 Ω, wyjście symetryczne 500 mW / 30 Ω 270 mW / 300 Ω
  • Pojedyncze i zbalansowane wyjścia liniowe przedwzmacniacza klasy A, umożliwiające podłączenie dodatkowych zewnętrznych wzmacniaczy mocy obsługujących aktywne systemy głośnikowe lub subwoofery.
  • Specjalnie zaprojektowany, wysoce wydajny system chłodzenia, wykorzystujący radiatory z rurkami cieplnymi.
  • Pokrętło sterujące bezpiecznie umieszczone w precyzyjnym dwurzędowym łożysku.
  • Dotykowy wyświetlacz umieszczony w pokrętle sterowania zapewnia łatwy i intuicyjny dostęp do wszystkich funkcji i ustawień urządzenia.
  • Obsługiwany sygnał cyfrowy: PCM do 768 kHz / 32 bits, DSD do DSD512
  • W sekcji przedwzmacniacza lampy: 2 x E88CC

of-15-4155-canor-virtus-a3-black-04--kopia.thumb.jpeg.a77ccff5fd955509b9057f6dc4c856f8.jpeg

Specyfikacja techniczna:

• Moc ciągła (RMS): 2 x 150 W / 4 Ω, 2 x 100 W / 8 Ω
  • Typ: Hybrydowy
  • Klasa: A/AB
  • Typ lamp: 2 x E88CC
  • Pasmo przenoszenia: 10 – 35 000 Hz (± 0.5 dB / 5 W)
  • Impedancja wejściowa: 50 kΩ
  • Wejścia analogowe: 1 x 2 RCA (Phono), 2 x 2 RCA, 2 x 2 XLR
  • Wejścia cyfrowe: 2 x COAX, 2 x OPTO, 1 x USB, 1 x AES/EBU
  • Wyjścia analogowe: 1 x 2 RCA, 1 x 2 XLR
  • Wyjścia słuchawkowe: jack 6.3 mm, 4-pin XLR
  • Wzmocnienie: 34.5 dB
  • Współczynnik tłumienia: 180/4 Ω, 380/8Ω
  • Całkowite zniekształcenia harmoniczne: <0.005% / 1 kHz, 5W 0.008% / 1 kHz, 1W
  • Stosunek sygnału do szumu: > 90 dB (20 Hz – 20 kHz)
  • Wymiary (s/w/g): 435 / 130 / 460 mm
  • Waga:18kg

Cena: 27 995 zł

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

https://www.audiostereo.pl/topic/74907-klub-canor/#findComment-6531459
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.