Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór wzmacniacz do Dynaudio Audience 52

mosla

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję odpowiedniego wzmacniacza używanego w cenie około 2000zł do Dynaudio Audience 52 . Odtwarzacz jaki posiadam to Cambridge Audio D500se . Słucham głównie rocka progresywnego w pomieszczeniu 20m.Sygnałowy Black Rhodium Symphony , kolumnowy - V.D.H cs122.

Oczekuję wydobycia wiekszej przestrzenności - obecny wzmak to Cambridge A500.

Proponuję poszukać jakiegoś creeka z serii evo lub starszej.

Też miałem kiedyś wzmak CA500 i wymieniłem go na creeka destiny(świetnie się spasował z kolumnami dynaudio).

Myślę, że creek i dynaudio to udane połączenie.

Gość intenser

(Konto usunięte)

kiedys próbowałem napędzić 52SE integrą nait5i

niestety- było to jedno z najbardziej traumatycznych doznań - wzmak totalnie nie dawał rady , za to z focusami 110 stworzył jeden z najlepszych zestawień w swej klasie cenowej

jeżli naim to minimum XS , mimo wszystko proponowałbym łączenie 52-dwójek z b. wydajnym prądowo wzmakiem (nie musi mieć setek W mocy , za to musi miec mega wydaje i stabilne zasilanie)

Konieczność podłączania super wydajnych wzmacniaczy do kolumienek niskobudżetowych (tak trzeba określić Dynaudio 52) to moim zdaniem mit.

Ale oczywiście każdy zrobi to co uważa!

Gość intenser

(Konto usunięte)

mit powiadasz??

co ma do tego wysoki czy niski budżet??

chodzi o wydajny i stabilny prąd i nic więcej , poza tym wcale nie musi być drogi

dynie są w tym względzie wymagające i tyle

W tej cenie mozna upolowac:

Rotel RA 06, RA 1520

Cyrus 8vs

Creek 5350SE

Primare I21, A20

Coplanda jak ktos wyzej wspomnial.

Powinny dobrze zagrac z dynaudio.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ano ma to tyle że te kolumny na zachodzie są łączone z podstawowymi Marantzami,Yamahami,Pioneerami itd.

Właśnie podstawowy Naim daje wydajny i stabilny prąd jak to napisałeś.

Gość intenser

(Konto usunięte)

Ano ma to tyle że te kolumny na zachodzie są łączone z podstawowymi Marantzami,Yamahami,Pioneerami itd.

Właśnie podstawowy Naim daje wydajny i stabilny prąd jak to napisałeś.

łącząc je ze w/w urządzeniami słuchacze sami wbijają sobie gwoździa w kolano ; -pewnie , że mozna tylko dlaczego nie wykorzystać potencjału całkiem niegłupich kolumn

nait 5i prąd daje i owszem , ale w tym akurat wypadku cośik słabiutko....

Przez tydzień moje dynki były napędzane music hall'em a25.2 - było ok ale wkradał się lekki chaos... wymieniłem na micromege ai60, moim zdaniem jej brzmienie jest genialne (najbliższe lampie, droższej 3 razy)idealnie pasuje do Dynaudio, uwydatnia wszystkie cukiereczki jakie oferują głośniki, w tym przedziale cenowym szczególnie polecam!!!

Nie to że właśnie sprzedaję... choć w sumie i tak drożej niż ma na wydanie założyciel tematu... ale exposure to jedna z najlepszych kombinacji do kolumn dynaudio. Jeśli nie najlepsza (w tym zakresie cenowym)...

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

U mnie 52 grają super z Naimem 5i - spokojnie napędza. Również słucham rocka i z moich doświadczeń głośnikowy Nordost Blue Heaven bije dziesiątki innych kabli nie mówiąc już o naimowym - jest przestrzeń, kontury, punktowy bas.

Ja mam ponad 10 lat Dynaudio 50, i przez wiele lat zasilałem je Pioneerem 400x który nie był dużo gorszy niż testowane w moim systemie Electrocompaniet ECI-5 lub McIntosh 6300 za 12 000 PLN. Jak się zrobi mały tuning tego 400x to mozna się zdziwić jak potrafi napędzić 50. Natomiast od niedawna gram na Krellu 400xi i to już jest prawdziwie zacne połącznie. Więc polecam Krella, który zresztą zwykle sprawdza się z Dynaudio. Kosztuje dużo więcej niż 2000 ale czasami lepiej odłożyć kasę, poczekać i kupić coś sensownego.

Gość intenser

(Konto usunięte)

Ja mam takie zestawienie i jak do tej pory nic lepszego nie znalazłem w tym budżecie,a troszkę już szukałem.

wierzę

dynie + naim = extra połączenie

ale co naprawdę jest warte przekonasz się gdy wymienisz 52-dwójki na 110-tki przy zachowaniu obecnego wzmaka

bądź

zostaniesz przy 52 a podmienisz 5i na min. XS'sa + FLatcapa

osobiście polecam opcję nr 1- ta potrafi zwalić z nóg w swych $$- idealne małżeństwo!!

Nie to że właśnie sprzedaję... choć w sumie i tak drożej niż ma na wydanie założyciel tematu... ale exposure to jedna z najlepszych kombinacji do kolumn dynaudio. Jeśli nie najlepsza (w tym zakresie cenowym)...

W takim razie Exposure 2010 też powinien pociągnąć no i mieści się w moim budżecie

Witam napisz do użytkownika Micke 13 on posiadał pare miesięcy temu dynki 52SE miał je z dwoma końcówkami rotela które teraz chce sprzedać i słucham tego sprzętu i ładnie się to zgrywało a on właśnie słuchał na nich rock - a. Pozdro

Witam, to ja jestem z tymi dwiema RB-971MkII, jakby kolega chciał to mogę sprzedać, też razem z przedwzmacniaczem RC-990BX. Słuchałem tych Roteli z Dynkami 52SE przez trzy latka, do rocka znakomity zestaw w mniejszym pokoju.

Sorki że nie piszę na priva ale coś on ostatnio nie chce działać prawidłowo, wysłane wiadomości nie docierają :/ Jakbyś był zainteresowany pisz mi na mejla (w o mnie).

I love the sound of crashing guitars

Witam, to ja jestem z tymi dwiema RB-971MkII, jakby kolega chciał to mogę sprzedać, też razem z przedwzmacniaczem RC-990BX. Słuchałem tych Roteli z Dynkami 52SE przez trzy latka, do rocka znakomity zestaw w mniejszym pokoju.

Sorki że nie piszę na priva ale coś on ostatnio nie chce działać prawidłowo, wysłane wiadomości nie docierają :/ Jakbyś był zainteresowany pisz mi na mejla (w o mnie).

Niestety musi to być integra ( ładna i nieduża) ,w innym wypadku żona wyrzuci mnie z domu .

Moze ktoś ma CREEKa 5350SE na zbyciu ?

Potwierdzam, Exposure 2010 to dobry trop. Wydajny prądowo i dobry na dynaudiowskiego muła;) No i niebrzydki jest. Creek 5350SE też powinien tu być niezły, ale pewnie będzie droższy. Starszy 5250SE byłby równie dobry, ale po pierwsze uroda jego jest raczej dyskusyjna (mi tam się podoba, stary dobry klasyczny 'brzydki' Creek), po drugie w second-handzie trafia się niezwykle rzadko...

Pozdrawiam

Creeka 5350 SE mozna upolowac na nemieckim ebayu 400-450 euro.

Wez tez pod uwage Cyrusa 8vs lub 8vs2 jesli oczywiscie wyglad Ci nie przeszkadza.

W ogloszeniach ktos sprzedajeMusical Fidelty X150.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.