Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  289 członków

ATC Klub
IGNORED

Klub Posiadaczy Zacnych Głośników ATC

Rekomendowane odpowiedzi

a co masz innego na oku?

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

mowisz ze pokonaly atc , dzwiekowo?

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

ja wiem czy pokonały? graja detaliczniej przy cichym słuchaniu na czym na dana chwilę bardziej mi zależy.

jeszcze nie wiem czy je kupię. na razie sprzedaję 19'tki ale na oku audium.

A myslales o PMC ?

Kolega ma wolnostajace i przy cichym sluchaniu graja detaliczniej niz ATC

Z tego co przeczytalem to o wiele latwiejsze do napedzenia ale nie nieutralne granie :)

Edytowane przez anxion

gram trzeci miesiac na caspianie i focusach160 jest dobrze

i czy scm11 zagraja bardzo dobrze?

taka mala prowokacja do 'praktikerow' bron boze nie do inzynierow;d

czyli srednica barwowo idealna jak w dyniach ale bardziej wycofana a gory wiecej i nie mniej slodko jak w focusach

o basie przemilcze bo focusa ciezko przebic o tych rozmiarach

moze jakis tajniak cos naskrobie?:)

anxion, miałem twenty22. owszem było detaliczniej, duzo bardziej detalicznie ale bas jakis taki lekki, bez dociazenia, bez uderzenia w przypone. moze predzej te pmc tb cos tam...

audium comp 3 czy nie są na tanich szerokopasmowych tangbandach plus woof?

szczerze to wolałbym takie monitory wdłubać na szerokopasmowych seasach http://www.seas.no/index.php?option=com_content&task=view&id=293&Itemid=255

http://www.seas.no/images/stories/prestige/pdfdatasheet/fa22rcz_appnote.pdf

albo zainteresować się takimi też na seasie plus wysokie http://www.harpia.pl/page/pol/300bmini.html

Focal + Naim

mikson, jest tam jakis seroki i woof ale po ile to chodzi to nie mam pojecia. same kolumny są tanie w sumie, łatwe do napędzenia i bas w nich nie buczy :))

Nie wiem jak można po 19-tkach ATC przesiadać się na jakieś Audium :o)

Toż to szaleństwo!

A tak na serio: w moich uprzednich ATC SCM11 w jednym miejscu było takie odbarwienie, zmatowienie forniru, czy też lakieru, podobne jak w Twoich.

Ponadto na jednej krawędzi było widać małą, białą szparkę, gdzie fornir nie był położony idealnie i dociągnięty do krawędzi.

Jak widać po Twoich 19, zdarzają im się takie wpadki, że coś w stolarce nie jest idealne.

Tak czy siak, brzmienie ATC jest jednym z najlepszych, pal cześć wygląd.

"Tynk pożera dźwięk" 747

gram trzeci miesiac na caspianie i focusach160 jest dobrze

i czy scm11 zagraja bardzo dobrze?

taka mala prowokacja do 'praktikerow' bron boze nie do inzynierow;d

czyli srednica barwowo idealna jak w dyniach ale bardziej wycofana a gory wiecej i nie mniej slodko jak w focusach

o basie przemilcze bo focusa ciezko przebic o tych rozmiarach

moze jakis tajniak cos naskrobie?:)

Nie ma idealnych kolumn :)

Bylem 3 tygodnie temu w Polsce i udalo mi sie posluchac Kolumna dynaudio focus 110 z MF v6 , racja gralo aksamitnie cieplo bass gleboki tak jak prawdziwe dynki .

Ale atc uwielbiam za prezycje w basie ,za zroznicowanie , zero buczen, wydaje mi sie ze graja tak troche po srodku analitycznie -cieplo i za te detale jak bym sluchal monitora studyjnego. Ale wielki minus ich to graja fajnie przy odpowiedniej glosnosci, po cichu to tych kolumn sie nie slucha.

Nie wiem jak można po 19-tkach ATC przesiadać się na jakieś Audium :o)

Toż to szaleństwo!

A tak na serio: w moich uprzednich ATC SCM11 w jednym miejscu było takie odbarwienie, zmatowienie forniru, czy też lakieru, podobne jak w Twoich.

Ponadto na jednej krawędzi było widać małą, białą szparkę, gdzie fornir nie był położony idealnie i dociągnięty do krawędzi.

Jak widać po Twoich 19, zdarzają im się takie wpadki, że coś w stolarce nie jest idealne.

Tak czy siak, brzmienie ATC jest jednym z najlepszych, pal cześć wygląd.

Ale jaja to samo mialem zaczal mi fornir odchodzic , ale firma wymienila mi na nowe i w tych nowych zauwazylem tez szparke w kacie :( Teraz to glupio mi znowu do nich pisac :(

A najlepsze jest to ze Kolumny robil ten sam Inzynier co wczesniej :)

Chyba cos stolarka jest kiepska u nich :)

Edytowane przez anxion

skoro tak sobie tak luźno rozmawiamy to powiem wam, że miałem przez miesiąc demo 19'tek. były to chyba jedyne 19'tki na kraj i tam te miały w dokumentach 2 podpisy: osoby, która je składała i osoby, która je sprawdzała. gdy odebrałem swoje był już tylko jeden podpis. jak jest u was panowie?

inna rzecz, że pokazałem panom z Decibela ów skazę, przy okazji jak byli u mnie z 40'tkami. powiedzieli żebym się cieszył ponieważ ostatnio ATC wysłał kolumne bez lakieru od spodu. jajca :)))

Ja mam pana Ross i to 2 razy byl ten sam :)

Chyba sie nie przykladaja do stolarki , jedynie do brzmienia ktore jest Poprostu rewelacyjne :) Jak dla mnie.

Welcome in Uk :P

Na kazdym kroku ''bubel jakosciowy'' ale placi sie jak za najwyzsza niemiecka jakosc...:)

ehhh dlugo by pisac co tu sie wyprawia i co sie widzialo na wlasne oczy:)

Edytowane przez stecko

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Napiszcie proszę jakiej wysokości Standów używacie do ATC ?

Ja mam 50cm i zastanawiam się czy nie są za niskie....

Edytowane przez Snips

Ja mam 60 cm :) razem z kolumnami jest 92 cm i siedze na wysokosci miedzy wysokotonowca a srednio niskiego.

pozatym wyczytalem gdzies ze najlepiej siedziec jest na wysokosci wlasnie miedzy wysokotonowcem a sredniobasowym albo na wysokosci wysokotonowca , dla mnie pierwszy wybor byl najlepszy.

Edytowane przez anxion

• 1 miesiąc później...

Jeśli można to zapisuję się do klubu ATC ze swoimi 40-stkami. W najbliższym czasie doślę zdjęcie.

Przed zakupem porównywałem m.in z Dynaudio. Nie było co zbierać.

pozdrawiam.

Przed zakupem porównywałem m.in z Dynaudio

Zgadza sie, posiadalem dynki 220 i moje podstawki ATC sa o niebo lepsze , ale to moja opinia.

Gratulacje z dobrego zakupu i Witamy w klubie.

Edytowane przez anxion

Witam!.

Po roku spędzonym z 19 nadszedł czas na zmiany ,próbowałem z różnymi kolumnami ale żadne nie zagrały tak jak 40- stki które nabyłem w kolorze czarnym ,wyglądają bajecznie i tak samo grają

40stki wspaniale kolumny , gratulacje.

Zdjęcia słabej jakości , ale są.

Wcześniej przez 10 lat grałem na ATC SCM7 starej serii Classic.

Miałem też Eposy M22i i Zollery Imagination.

pozdrawiam

post-15673-0-92078500-1345660733_thumb.jpg

post-15673-0-11547000-1345660759_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.