Skocz do zawartości
IGNORED

Audionova Powerstation Mk2

frost1971

Rekomendowane odpowiedzi

Audionova Powerstation to zwykły rozdzielacz. Tylko blacha, 6 zwykłych gniazdek, 2 ferryty, 2 bezpieczniki i trochę standardowego kabla instalacyjnego. Brak jakichkolwiek fitrów (no może te ferryty), więc nie ma co wpływać dżwięk.

Niech sobie kosztuje ile kosztuje i ma co ma, tylko naiwni kupują Audionovę.

Chyba nie masz już nic do napisania skoro takie głupoty smarujesz :D Faktycznie - ratunkuuuuu !!!! :-)

zyzio tak sie składa ze mam rowniez filie /działalnosc gospodarcza/ 2 ulice obok gigawatta ,osobiscie ich nie znam ale ta firma jak sam to widze na własne oczy od wielu lat funkcjonuje normalnie- co jest rzadkoscia na tym rynku i piszesz same bajki z jakiegos "tajemniczego" powodu

wyciagnij wreszcie ich dane i sobie poczytaj - krs, urzad statystyczny,urzad miasta Zgierz

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

zyzio tak sie składa ze mam rowniez filie /działalnosc gospodarcza/ 2 ulice obok gigawatta ,osobiscie ich nie znam ale ta firma jak sam to widze na własne oczy od wielu lat funkcjonuje normalnie- co jest rzadkoscia na tym rynku i piszesz same bajki z jakiegos "tajemniczego" powodu

wyciagnij wreszcie ich dane i sobie poczytaj - krs, urzad statystyczny,urzad miasta Zgierz

A czy ja mówię, że funkcjonuje nienormalnie ? ;D Litości !!! Toż to nadinterpretacja moich wpisów i to jak daleko idąca !!! :-)))

Zarejestrowałeś się na forum by to napisać ? :D Konkurencja od razu wyczuła juhę i jak ta hiena rzuciła się na padlinę tzn. Audionovę :-))))))

Chciałem kupić od Audionova wtyki sieciowy i IEC. Jak się dowiedziałem ile u nich kosztują te wtyki, które okazały się chińskimi podróbkami, to darowałem sobie dalszych zainteresowań produktami tej firmy. Identyczne wtyki można kupić za grosze na ebayu, Audionova nakleja tylko swoją naklejkę. Gó..no prawda, że to ich wtyki, na obudowie wtyku nie ma śladu ich nazwy poza głupią naklejką. Szkoda czasu. Ich firma to chyba największa w historii audio kondensacja kłamstwa i bezczelności.

A ja miałem naprawdę ochotę na kondycjoner Audionova GENERATOR 5000 ;-(. To nawet dobrze, że ochota mi przeszła na ten rozgałęziacz za 1000zł!

daj sobie spokój z Audionova. Jest przecież taki wybór na rynku. Nawet wśród polskich producentów Ansae, Gigawatt, Eneer, Artech i jeszcze pewnie inne!

Chciałem kupić od Audionova wtyki sieciowy i IEC. Jak się dowiedziałem ile u nich kosztują te wtyki, które okazały się chińskimi podróbkami, to darowałem sobie dalszych zainteresowań produktami tej firmy. Identyczne wtyki można kupić za grosze na ebayu, Audionova nakleja tylko swoją naklejkę. Gó..no prawda, że to ich wtyki, na obudowie wtyku nie ma śladu ich nazwy poza głupią naklejką. Szkoda czasu. Ich firma to chyba największa w historii audio kondensacja kłamstwa i bezczelności.

Olaboga ! Każdy chce zarobić ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - w opisie pewnie jak zwykle niewiele prawdy ;), ale cena jakaś nie wygórowana, a cygani każdy, jeden więcej drugi mniej, ale ściemnia o technologiach kosmicznych by sprzedać....tak to już jest ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Olaboga ! Każdy chce zarobić ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - w opisie pewnie jak zwykle niewiele prawdy ;), ale cena jakaś nie wygórowana, a cygani każdy, jeden więcej drugi mniej, ale ściemnia o technologiach kosmicznych by sprzedać....tak to już jest ;-)

Nie Zyziu, to nie ten. Ja chciałem kupić taki

Ukryta Zawartość

O technologiach Audionova już nie wspomnę I CSDS |

| ACIS |

| FMB |

| DS |

| ISDS |

| AGS |

| NOVA-TEC |

| SCS |

| RFS |

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarejestrowałeś się na forum by to napisać ? :D Konkurencja od razu wyczuła juhę i jak ta hiena rzuciła się na padlinę tzn. Audionovę :-))))))

Nie mam nic wspólnego z konkurencją. Po prostu jestem świerzy w tematyce audio i próbuje skompletować sprzęt. Zainteresowałem się sprawą zasilania i znalazłem produkty tej firmy, które nie są moim zdaniem wygórowane. Ale chyba poszukam czegoś innego.

Po konfrontacji z byłymi użytkownikami tego kondycjonera Audionovy usłyszałem wiele negatywnych opinii i dałem sobie z nim spokój

Ta sama historia co ze wzmacniaczami

www.laaudio.com.tw/products_detail.php?id=38&lang=en.

i wydaje mi się mocno ,że CD pochodzi z tej samej firmy LA Audio z TAIPEI TAIWAN.

LA Audio - PRO-2 Vacuum Tube CD Player

Ukryta Zawartość

Audionova - Odtwarzacz Audionova Pro 2

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Ta sama historia co ze wzmacniaczami

www.laaudio.com.tw/products_detail.php?id=38&lang=en.

i wydaje mi się mocno ,że CD pochodzi z tej samej firmy LA Audio z TAIPEI TAIWAN.

LA Audio - PRO-2 Vacuum Tube CD Player

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To rzuca cień na pozostałe produkty, a może wszystkie z nich to jakieś chińskie przepakowane i ubrane kabelki?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po twoim wpisie chiński odtwarzacz zniknął z oferty Audionova. Teraz będą znikające filmy, zdjęcia i produkty z ich strony. :)

Ukryta Zawartość

Przypuszczam,ze tylko zdjecia zniknely,a w ofercie dalej jest do kupienia w cenniku napewno dalej figuruja.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Po twoim wpisie chiński odtwarzacz zniknął z oferty Audionova. Teraz będą znikające filmy, zdjęcia i produkty z ich strony. :)

No i sam pan audionova zniknął z forum, wejście smoka to to nie było, obciach totalny.

Nie ma to jak umiejętność budowania marki.

Moze pewien kolega z tego forum jak i z mojej pracy zechce opisac swoje doswiadczenia z Audionova.

Ile musial sie przepychac o zwrot kasy.

Kompletny mam mętlik w głowie...to Audionova nie jest szwajcarska ? W 2004r , jak dopiero marka raczkowała, kupiłem ich łączówkę Galatea i pisało Made in Switzerland.. Na dowód załączam ocalałe wieczko z pleksiglasu od opakowania.

Chętnie się dowiem, kiedy zdecydowali się opuścić Szwajcarię, może kurs franka ich do tego zmusił. Tak czy siak ten wątek poważnie zachwiał moją wiarę w inne szwajcarskie marki , że może też z Polski lub Chin ? Muszę sprawdzić mojego Tissota....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

He . Widocznie to miedzynarodowa korporacja.

Tak sobie myślę że sprawa Audionovy pokazuje wiele prawdy o znacznej części branży audio ze szczególnym uwzględnieniem firm gadżeciarsko-kablarskich . Podstawą jest kłamstwo mówione głośno i poparte "naukawym" bełkotem. Nawet trochę szkoda, że "naszym" z Audionovy się właśnie powinęła noga, część "naiwnej" audiofilskiej kasy została by w kraju a tak wyjedzie do ściemniaczy z Japonii czy USA. No ale ściemniać też trzeba umieć z klasą..

Trzeba jeszcze tutaj wspomnieć o roli "promotorów", przyznających tym wynalazkom wyróżnienia i nagrody.

Audionova postawiła na Pacułę, a ten wywiązał się z tego zadania znakomicie, nagrody są wylistowane na ich stronie.

A moim zdaniem sprawa z Audionovą jest rozdmuchana. Zachowujecie się jakbyście przyłapali swoje dziecko na masturbacji, każdy wie o tym fakcie, a mimo wszystko robicie sceny. Pewnie 1/4 rynku zaopatrzona w tej samej fabryce co Audionova, nie mówię, że są usprawiedliwieni ze swoim kłamstwem, ale mam nadzieję, że to będzie nauczka dla niektórych i przejrzą na oczy.

Wydaje mi się czy jeden wątek o Audionovej zniknął....? Faktycznie ostro podejrzana firma, wszystko wypłynęło ma wierzch.....

Też wczoraj próbowałem wejść i kicha o tym myślisz?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

^^ Wydaje mi się, że dwa wątki a propos Audionova P.T. Administracja "skleiła" nam w jeden.

A moim zdaniem sprawa z Audionovą jest rozdmuchana. Zachowujecie się jakbyście przyłapali swoje dziecko na masturbacji, każdy wie o tym fakcie, a mimo wszystko robicie sceny. Pewnie 1/4 rynku zaopatrzona w tej samej fabryce co Audionova, nie mówię, że są usprawiedliwieni ze swoim kłamstwem, ale mam nadzieję, że to będzie nauczka dla niektórych i przejrzą na oczy.

Też prawda. Mam wrażenie, że większość firm kablarsko-gadżeciarskich i "woo-doo audio" konfabuluje i "lekko" koloryzuje.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Trzeba jeszcze tutaj wspomnieć o roli "promotorów", przyznających tym wynalazkom wyróżnienia i nagrody.

Audionova postawiła na Pacułę, a ten wywiązał się z tego zadania znakomicie, nagrody są wylistowane na ich stronie.

Przecież Pacuła to dla wielu niedościgniony przewodnik.... GURU....profesjonalista..., znawca światowej klasy....

Też prawda. Mam wrażenie, że większość firm kablarsko-gadżeciarskich i "woo-doo audio" konfabuluje i "lekko" koloryzuje.

Wydaje mi się, że im droższy kabel/gadżet tym dalej jest to posunięte.....

Tutaj macie Panowie link do filmu jak wygląda proces produkcyjny np. Euphorii:

Ukryta Zawartość

1. Zapewniam że będą kolejne.

2. Pod koniec tygodnia specjalnie dla was na stronie opublikuję zdjęcie rozbierane Generatora.

3. Mam nadzieje że kilka osób przejrzy na oczy i zrozumie jakiego charakteru są wpisy atakujące naszą firmę.

Niech moc będzie z Wami

Marek Sołtysiak

Audionova.pl

Tel:05004646555

1. No i gdzie te kolejne filmy? Zniknął nawet w/w film!

2. Gdzie te zdjecia środka "kondycjonera" Audionova? Czekamy przecież na zdjęcia!

3. Tak, przejrzałem na oczy... i zrozumiałem, że Król jest nagi i świeci gołym tyłkiem.

Widzę natomiast, że za obnażenie cwaniactwa można pozwanym przed sąd przez firmę Audionova. Niedoczekanie!!

Ukryta Zawartość

Wierza34, szczerze współczuję ci za to jak zostałeś potraktowany przez Pana z Audionova. Po prostu super! Widzę, że wątek został obcięty po tym jak na forum Pan Sołtysiak obrażał cię i straszył sądem - czyli jakby nie patrzeć własnego klienta.

Tak tylko jeszcze spytam, czy ktoś ma jeszcze ochotę wydać 1200zł na to coś Audionovy? Bo ja zostałem trwale uleczony. A tak na marginesie może to całkiem dobry interes? Wystarczy tylko trochę wprawy w tworzeniu ściemy marketingowej i ułańskiej fantazji. Nawet fachowa wiedza nie jest wymagana ;-D

Wierza34, szczerze współczuję ci za to jak zostałeś potraktowany przez Pana z Audionova. Po prostu super! Widzę, że wątek został obcięty po tym jak na forum Pan Sołtysiak obrażał cię i straszył sądem - czyli jakby nie patrzeć własnego klienta.

Tak tylko jeszcze spytam, czy ktoś ma jeszcze ochotę wydać 1200zł na to coś Audionovy? Bo ja zostałem trwale uleczony. A tak na marginesie może to całkiem dobry interes? Wystarczy tylko trochę wprawy w tworzeniu ściemy marketingowej i ułańskiej fantazji. Nawet fachowa wiedza nie jest wymagana ;-D

Witam,

Postanowiłem się odnieść do wątku dotyczącego firmy Audionova.

Obecnie mam kilka produktów tej firmy w postaci IC oraz Kabli głośnikowych i mogę powiedzieć tylko jedno iż nie do końca jest tak jak to Panowie

opisujecie.

Kontakt z Panem Sołtysiakiem jest wzorcowy, żadnych problemów z wymianą sprzętu jeżeli mi nie pasuje, lub zwrotu kasy.

Co do jakości oferowanych przez Firmę Audionova produktów to obecnie w moim systemie grają:

Kable:

-Ic Audionova Starlight - Reference Series,

-głośnikowy Audionova Illuminator mk 3

I powiem wam jedno nie dopatrzyłem się w tych produktach: lipy,ściemy itp określeń wręcz przeciwnie kabelki rewelacyjnie wykonane a co najważniejsze

w moim systemie świetnie się sprawdzają.

Panowie trochę więcej dystansu i wsparcia dla naszej rodzimej mano faktury bo naprawdę co do jakości jaką prezentuje rzeczona Audionova

zawstydziłaby jakością nie jedną Szacowną Firmę.

Pozdrawiam wszystkich kolegów życząc więcej wpisów dotyczących tematów do jakich został stworzony ten portal a nie do opluwania,szydzenia

i zabawy w "szpiega przemysłowego"

Jesteśmy dorośli i sami podejmujemy decyzję o zakupie nikt nas do tego nie zmuszaa jeżeli mi nie pasuje to tak jak wspomniałem powyżej ze zwrotem lub wymianą nie miałem żadnych problemów.

Daj "Boże" aby inne Firmy w równie sprawny sposób oferowały wsparcie techniczne jak również bezproblemowo załatwiały reklamację.

Krótko mówiąc ja siebie zaliczam do zadowolonych klientów Firmy Audionova, tak w kwestii oferowanych produktów jak również poziomu obsługi jaką prezentuje

Firma Pana Sołtysiaka.

Pozdrawiam,

LOL, może Pan Sołtysik sam się wypowie, a nie posyła pracowników czy tam wzmacniaczo-naganiaczy :D Jakoś tajemniczo zamilkł...tym samym potwierdzając zasadność zarzutów i drżąc na myśl o dalszym dokopywaniu się do prawdy :)

co do jakości jaką prezentuje rzeczona Audionova zawstydziłaby jakością nie jedną Szacowną Firmę.

Tak czytam sobie ten wątek i to jest po prostu kupa śmiechu. Widziałem produkty Audionova i mogę podać nazwy polskich marek, które jakościowo zjadają Audionovę na pierwsze śniadanie. Chyba że mówimy o konkursie na jakosc ściemy, bo tutaj Audionova deklasuje chyba wszystkich. Najbardziej rozwalają mnie takie opisy, cytuję: "specjalne aktywne filtry sieciowe (IDRC Intelligent Disortion Reduction System)". Bardzo bbym chciał zobaczyć na oczy te specjalne aktywne filtry sieciowe i podobno producent obiecał pokazać bebechy tego kondycjonera.

I jeszcze coś. Jakoś ten Pan nie kwapi się aby odpowiedzieć na zarzuty jakie padły od jego klientów. Ba, nawet nie kwapi się aby uspokoić i utwierdzić pozostałych forumowiczów w tym że zarzuty są bezpodstawne. Nie ładnie.. więc jest coś na rzeczy. Ten Pan pewnie siedzi teraz cicho jak mysz pod miotłą, bo boi się, że wyjdą może na światło dzienne kolejne brudy. A przecież wystarczy odpowiedzieć na pytania aby tak po ludzku rozwiać wszelkie wątpliwosci. Milczenie tylko pogarsza sprawę i odstrasza kolejnych klientów firmy Audionova - jeśli w ogóle tacy klienci jeszcze się pojawią.

Tak teraz patrzę, że ten rzeczony "kondycjoner" Generator to nawet nie ma chyba układów chroniących przed przepieciami. Więc pytam po co komu zwykły przedłuzacz za 1 200 PLN??

Miały być jakieś kolejne filmy, a okazało się, że nawet ten jedyny jaki mają pewnie został wykradziony z jakiejś fabryki i szybciutko go zdjęli z sieci. Miały być zdjęcia wnętrza owego kondycjonera i też nie ma. Więc gratuluję poczucia uczciwości.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.