Skocz do zawartości
IGNORED

Wrocław. Szumiące stacje, proszę o pomoc

ramek87

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, piszę do Was z problemem dotyczącym słabego sygnału radiowego w mieszkaniu. Mieszkam w centrum Wrocławia, tak więc wydaje się, że nie powinno być problemu z odbiorem stacji, tak też jest, tyle że większość stacji szumi, mimo tego, że łapie RDS. Zależy mi najbardziej na Chilli Zet, RAdiu Ram i Trójce i na złość właśnie te stacje szumią, nie jest to mocny szum, ale jak łazi się po pokoju to szum zaczyna się nasilać. Mam podłączoną antenę, która byłą dodana do wieży( czarny kabelek owinięty na kwadratowy plastik)

Mam teraz kilka pytań, co można zrobic, żeby stacje nie szumiały. Polecacie jakąś konkretną antenę? Jestem do wewnętrznych anten dość sceptycznie anstawiony, kilka razy korzystałem z takowych, co prawda w innym mieście i efekt był niejednokrotnie gorszy niż przed ich zastosowaniem.

Po drugie, orientujecie się, czy korzystając z Internetu w Multimedia Polska ma się automatycznie dostęp do pakietu podstawowego kablówki? podpinałem do rozgałęźnika, to kilka kanałów tv odbiera, natomaist radio szumi...

KOrzystam też z Cyfry +, czy jest jakaś możliwość lub sens, żeby podpiąć jakieś gnazdko-rozgałęźnik, albo coś do wzmocnienia sygnału, tak ażeby z anteny sat "ciagnąć" sygnał radiowy ?

Nie znam się, więc proszę o jakies wskazówki, porady.

Z góry dzięki

Kup sobie zewnętrzną antenę f.Dipol plus symetryzator plus kabek koncentryczny i porządną wtyczkę do tunera. Zamocuj antenę na zewnątrz, ustaw i powinno być bardzo dobrze.

Mieszkam we Wro w okolicach AquaParku - antenę (dookólny dipol bez wzmocnienia) mam na balkonie w kierunku E czyli zasłoniętą mam Ślężę i w zasadzie inne nadajniki też (bloki na przeciwko). Mimo to nic mi nie szumi, a sygnał większości stacji jest na poziomie 40 nawet do 50 db (według wskazań tunera). Faktem jest też że i tuner tu odgrywa swoją rolę - Dual CT441 - wieczorem, przy dobrym materiale, muza z radio brzmi subiektywnie lepiej niż z CD.

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

Mieszkam w drugim koncu Wrocka na północy i na dipolu wiszacym na balkonie na opaskach mam sygnał na 5 kresek (5 z 5) tylko trójka mi odbiera na cztery i radio kolor.. ale to wina balkonu na zachodniej stronie osłonietego scianą..zmieniaj smiało antenke na lepszą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.