Skocz do zawartości
IGNORED

OPPO BDP-95

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Stąd pochodzi moja wiedza.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

NuForce ma w ofercie dwie wersje ze swymi modyfikacjami. OPPO BDP-93NE za 800$ i BDP-93NXE za 1400$. Pierwsza ma nową analogówkę grającą jak z triodą 12AX7 i drugi model Xtreme Edition z nowym clockiem i nową sekcją analogową.

Widać nie ma sensu przerabiać droższej wersji OPPO BDP95. Ciekawe jak gra ale ta droższa wersja Xtreme Edition? To może być super maszyna!!!!! U Audiofasta mają na razie ten pierwszy za cenę 5,5 tyś zł.

zna ktoś dźwięk z :

użyciem triody 12ax7

i z

nowego clocka i sekcji analogowej ?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Oppo Twoim nowym Bogiem, a CD to towar niszowy :) Kupa radości, a mnie całe życie uczono, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Zakładka stereo nie świadczy o zmierzchu CD, a szczytem snobizmu jest puszczanie muzyki z patefonu :)

Oj dzieci, dzieci...

Obrazowi towarzyszy dźwiek. Można mieć pół albo całość lub 3/4. Nie koniecznie jedno wyklucz drugie . Jest to stereotyp. Tym bardziej, że tradycjonaliści słuchają też dobrego STEREO również z BD za pomocą klasycznych wzmacniaczy i kolumn. Zakładka nie ma nic do tego, jest to kino domowe.

jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.

Typowy "argument", którym z lubością posiłkuje się marketing, aby nam wciskać inny proszek do prania do koszul białych, a inny do kolorowych, oraz opony letnie i zimowe. Młodzież może nie wiedzieć, że całkiem niedawno temu były inne oleje silnikowe na lato i inne na zimę. Trzeba było zmieniać olej przed każdym sezonem, bez względu na przebieg. Obecnie używamy wielosezonowych. Czy są z tego tytułu do niczego?

Czy to się komu podoba, czy nie - świat zmierza ku multifukcjonalności. Jeden robot kuchenny zastępuje ileś-tam oddzielnych urządzeń, każde w wąskiej specjalizacji. Komórka to nie tylko telefon, ale także aparat foto, kamera video, urządzenie GPS, terminal Internetu, radio, odtwarzacz plików muzycznych, notatnik, kalkulator, budzik, organizer, latarka, zdale sterowanie urządzeniami w domu (np. włączanie ogrzewania) i wiele innych funkcji. W Japonii np. można płacić za zakupy zbliżając komórkę do odpowiedniego czytnika, który przeczyta sygnały i tak co chwila wysłane (aby sieć mogła zlokalizować) i zidentyfikuje kto zacz. Rachunek za zakupy będzie dopisany do rachunku za rozmowy.

• Moderatorzy

bobcat, wszyscy stali bywalcy tego tematu, zgadzają się z Tobą że multiplayery są OK,

czasem ktoś wskoczy napisze coś przeciwnego i tyle .... po nim....

nie reaguj tak alergicznie bo nie warto.

lepiej znajdź opinie o modach 93 NF

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Obrazowi towarzyszy dźwiek. Można mieć pół albo całość lub 3/4. Nie koniecznie jedno wyklucz drugie . Jest to stereotyp. Tym bardziej, że tradycjonaliści słuchają też dobrego STEREO również z BD za pomocą klasycznych wzmacniaczy i kolumn. Zakładka nie ma nic do tego, jest to kino domowe.

Którzy to? Nazwiska! Swoją drogą BD do stereo i tradycjonaliści? Niebieski laser ma tak długą historię, że można mówić o tradycji? Wow!

Jestem stałym bywalcem tego wątku i również uważam, że multiplayery są OK, w sensie, że w porządku, ale bez podniety. Chyba, że podniecająca ma być ilość procesorków w puszce? Wow, taka mała puszka , a ile pomieściła. Z wiekiem jednak ta podnieta ustępuje :)

Miałem na myśli format STEREO, który jest niezależny od użytej technologii. Jedni widzą puszkę z dużą ilością procesorów inni wysokiej klasy rozwiązania techniczne pozwalające w pełni korzystać z wysokiej jakości obrazu i dźwięku. Jak np b. dobre przetworniki co warunkuje wysokiej próby doznania. Stąd jedni to doceniają inni niekoniecznie.

W niedzielę dokonaliśmy porównania OPPO 95 i 93 NuForce Edition.

Zapraszam do poczytania.

Co do porównania olejowego kolegi Bobcata to trafił jak kulą w płot.

W swoim aucie na codzień w lecie używam wysokowyspecyfikowanego oleju bardzo górnej półki (taki motofilski hiend) tj. Motul 300V 20W60 i nie wyobrażam sobie jazdy na nim w zimie.

Używane przez "wszystkich" wielosezonowe oleje syntetyczne klasy np. 5W30 uznanych marek z hiendem nie mają nic wspólnego. Ot po prostu bardzo dobre oleje. Tak jak OPPO 95. Znakomity player multiformatowy i po prostu bardzo dobry player CD. Ale do hiendu w stereo to mu jeszcze trochę brakuje. Niestety.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Zapraszam do poczytania.

Pozdro

Kolega Bobcat moim skromnym zdaniem to chyba generalnie gustuje w tym strzelaniu po plotach...

Zapraszam do poczytania.

W swoim aucie na codzień w lecie używam wysokowyspecyfikowanego oleju bardzo górnej półki (taki motofilski hiend) tj. Motul 300V 20W60 i nie wyobrażam sobie jazdy na nim w zimie.

Używane przez "wszystkich" wielosezonowe oleje syntetyczne klasy np. 5W30 uznanych marek z hiendem nie mają nic wspólnego. Ot po prostu bardzo dobre oleje. Tak jak OPPO 95. Znakomity player multiformatowy i po prostu bardzo dobry player CD. Ale do hiendu w stereo to mu jeszcze trochę brakuje. Niestety.

Pozdro

to gdzie to porównanie?????

@ pmcomp

Lubisz się co sezon bawić w zmianę oleju - Twoja sprawa. Zapewniam, że jesteś w mikro-mniejszości. Znawcy motoryzacji powiedzieli mi, że olej o lepkości 20W-60 jest przeznaczony do skrajnie wysilonych silników na rajdach organizowanych w tropikach. W naszych warunkach jest za gęsty i z tego powodu powoduje spore zwiększenie zużycia paliwa.

To jest ta kula w płot? Bądź poważny. Jak ktoś ma kaprys (i kasę) może jeździć na czym chce. Na przykład na olejach używanych w technologiach kosmicznych. Ale to nie jest rynek, tylko jakieś ekstawagancje na jego dalekich rubieżach.

@ pmcomp

Lubisz się co sezon bawić w zmianę oleju - Twoja sprawa. Zapewniam, że jesteś w mikro-mniejszości. Znawcy motoryzacji powiedzieli mi, że olej o lepkości 20W-60 jest przeznaczony do skrajnie wysilonych silników na rajdach organizowanych w tropikach. W naszych warunkach jest za gęsty i z tego powodu powoduje spore zwiększenie zużycia paliwa.

To jest ta kula w płot? Bądź poważny. Jak ktoś ma kaprys (i kasę) może jeździć na czym chce. Na przykład na olejach używanych w technologiach kosmicznych. Ale to nie jest rynek, tylko jakieś ekstawagancje na jego dalekich rubieżach.

Audiofilizm to też chyba jest ...

Audifie są w jeszcze mniejszej mikro mniejszości.

Pozdro

to gdzie to porównanie?????

Ukryta Zawartość

Pozdro

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Audiofilizm to też chyba jest ...

Audifie są w jeszcze mniejszej mikro mniejszości.

Pozdro

Polemizowałbym. Osób uważających się za audiofilów (czy zasadnie to zupełnie inna sprawa) wydaje się być sporo. Natomiast jesteś JEDYNĄ osobą o której słyszałem dobrowolnie stosującą oleje na zasadzie sezonowej. Wszyscy inni leją po prostu dobry wielosezonowy, np. Mobil 1 0W-40. A bryki niektórzy mają że pozazdrościć. Sportowe też.

W swoim aucie na codzień w lecie używam wysokowyspecyfikowanego oleju bardzo górnej półki (taki motofilski hiend) tj. Motul 300V 20W60

To dopiero jest motofilska kula w płot, wielka jak piramida. Nie tylko większe zużycie paliwa, ale i silnika. Wbrew pozorom za gęsty olej nie jest wcale lepszy. Najlepszy jest o odpowiedniej gęstości w zależności od silnika i warunków w jakich jeździ.

Wracając do tematu, całkiem ciekawa konkluzja z testu. Ciekawe, czemu różnicę słyszeliście przy CD, a już przy SACD i DVDA już nie.

• Moderatorzy

Ukryta Zawartość

Pozdro

link nie chodzi, jeśli możesz to przeklej test

Ukryta Zawartość

Z punktu widzenia stricte naukowego masz rację.

A nie jest tak, że im bardziej lepki tym gęstszy? Dlaczego Mobil 1 0W-30 jest rzadki jak woda, a 5W-50 zauważalnie (gołym okiem) bardziej gęsty i oleisty?

to jest wlasnie lepkosc :) gestosc oleju jest mniejsza niz gestosc wody. Porownywanie sprzetu AV do plynu smarujacego jest bezsensowne. Multiformatowca mozna predzej porownac do wielofunkcyjnego robota kuchennego albo odkurzacza :)

Masz oczywistą rację. Potocznie mówi się "gęstość", a przecież chodzi o lepkość. Wszak gęstość to jest g/ml.

Porównując sprzęt AV do olejów chciałem wskazać, że niekoniecznie jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Taki mi się przykład nasunął pierwszy z brzegu. Porównanie do wielofuncyjnego robota kuchennego byłoby bardziej trafne. Zresztą wspomniałem o nim, jak też i o komórkach, które w najnowszych wydaniach stały się multi-kombajnami.

• Moderatorzy

Z punktu widzenia stricte naukowego masz rację.

A nie jest tak, że im bardziej lepki tym gęstszy? Dlaczego Mobil 1 0W-30 jest rzadki jak woda, a 5W-50 zauważalnie (gołym okiem) bardziej gęsty i oleisty?

Bobcat, to ja lajkonik jestem w szoku bo parametr nr 1 10W, 5W odpowiada jakby za niskie temperatury i 5w powinien być mniej gęsty od 10 , a parametr 2 30, 50 to temp wysokie w uproszczeniu olej 30 można stosować w temp zewn do około 30.

więc to olej 5W-50 powinien być rzadszy od 10W-30

Nic nie wspominam o 10W-30. Przez nieuwagę opuściłem kreskę. Miało być Mobil-1 0(zero)W-30. Jest taki w ofercie - vide:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

pmcomp w porównaniu 93 NF vs 95 napisał, że grają tak samo , z wyjątkiem nieco innego traktowania damskich wokali,

tak więc różnica na poziomie percepcji.

myślę więc że bardziej o wyborze modelu zadecyduje ewentualna różnica w cenie i wygląd - ponieważ 93 to jednak naleśnik

ciekawe kiedy uruchomią opcję mp3

Pytanie do znawców tych odtwarzaczy: Czy jest jakieś porównanie OPPO 95/93 do nowego Cambridge Audio 751 BD? Trzeba z góry założyć, że CA jest/ będzie gorszy? Zadaje to pytanie w kontekście ew. odsłuchu SACD i DVD Audio. CD mnie nie interesuję (słucham na Naim CD5XS).

Zadałem kiedyś identyczne pytanie w innym wątku. Znawcy tematu poinformowali mnie, że CA 751BD to jest Oppo 93 jeśli chodzi o tor video, natomiast tor audio jest autorskim dziełem CA. Głowy za to nie dam, podaję na odpowiedzialność wyżej wymienionych.

• 1 miesiąc później...

Ukryta Zawartość

ale o opinię ciężko. Nu-Force jakoś za 95 się nie zabiera.

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

pewnie przy poziomie reprezentowanym przez 95 - ewentualny mod będzi niczym muśnięcie pędzlem mistrza, czyli pitolenie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.