Skocz do zawartości
IGNORED

Audinst Hud MX-1 + Marantz PM - 75 optyk

amnesia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

chcę wymienić mojego h/k 655 Vxi na marantza pm-75, jako że większość muzyki mam we flakach na laptopie źródłem będzie audinst hud mx-1. Chciał bym podłączyć tego daca po przez spdfi do marantza, czy takie połączenie zda egzamin czy lepiej pozostać przy zwykłym RCA?

Drugie pytanie czy może ktoś słuchał tego marantza wraz z kolumnami acoustic energy AE 109? Jeśli tak to jak takie zestawienie brzmiało?

Pozdrawiam filip

https://www.audiostereo.pl/topic/74151-audinst-hud-mx-1-marantz-pm-75-optyk/
  • Redaktorzy

Na początek proponuję Audinsta potraktować jako pełnoprawnego DACa i spiąć z Marantzem analogowo po RCA

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Popieram Fr@ntz'a. Marantzowski dac jest już stary i tego się nie przeskoczy. Podłącz i po cyfrze i po analogu naraz, potestuj podczas szybkich przełączeń jak i dłuższych okresach odsłuchach, w końcu można przełączać jednym przyciskiem. Jeżeli już masz tego marantza to polecam zapoznać się z tym wątkiem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jeżeli nie polecam swoje ogłoszenie w sprzedam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jeszcze nie mam tego marantza ;) na razie nie jestem jeszcze w 100% zdecydowany, szukam czegoś ciekawego do 900zł i póki co stanęło na marantzu ale jak trafi się coś lepszego to nie będę narzekał

w sferach zainteresowania jest jeszcze

yamaha AX-900

pioneer a400 z x lub bez (ale nie wiem czy uciągnie moje kolumny)

h/k 680

może wy macie jakieś propozycje?

• Redaktorzy

przed zakupem "vintage" polecam odsłuch Advance Acoustic MAP101 - kosztuje toto w sklepie 1290zł a gra jak na swoją cenę zaskakująco dobrze.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Dopiero co miałem Map-105 i przy zestawieniu z PM 75 w mojej opinii prezentuje niższą klasę dźwięku. Na początku było Oooo to jest coś. Po czterech godzinach odsłuchu stwierdziłem że marantz gra przyjemniej.

Gdybym ja to wiedział ;). Taki już kupiłem, u mnie w sypialni tego nie widać więc mi nie przeszkadza. Jak jesteś zainteresowany to wal na PW zrobimy dobry deal a klocek będzie grał i grał i nie będziesz mógł go wyłączyć. Coś jest w tych maranztach, że jak się uczepią ucha to nie idzie odciągnąć.

ale kłamczuszek z Ciebie ;)

Sprzedam wzmacniacz Advance Acoustic MAP-105. Stan bdb- (minus za rysę widoczna na foto) Wzmacniacz kupiłem w Niemczech, nie pasuje mi wizualnie do reszty pokoju, choć gra bardzo, ale to bardzo dobrze, i z lekkością przewyższa wszelkie stare Marantze, które tak uwielbiam stosować w systemie sypialnianym.

tutaj mi kadzisz że marantz lepszy od AA a w ogłoszeniu jak sprzedawałeś pisałeś na odwrót ;) to jak to w końcu jest ;)

A widzisz wcale mnie na kłamstwie nie złapałeś. Tu cytuję siebie: "Na początku było Oooo to jest coś" Ogłoszenie było pisane dokładnie pod wpływem tego wrażenia, później wyniosłem wzmacniacz do zrobienia fotek i w sypialni grał już z powrotem Marantz tak jak zawsze ;).

EDIT: zdecydowanie się nie zaliczam do kłamczuszków ani Kłamców, nie robię tego absolutnie nigdy w celu osiągnięcia jakichkolwiek korzyści finansowych czy innych przyziemnych spraw. Swoją drogą niezły z ciebie Szerlock;)

nie no to oczywiście był żart ;)

A co do twojej oferty to jak się nie sprzeda do przyszłego tygodnia to będę myślał intensywnie bo trzeba się będzie znowu zapożyczyć ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.