Skocz do zawartości
IGNORED

Wieża stereo do słuchania rapu w cenie do 2000 zł

Kamilczak83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, przymierzam się do kupna wieży stereo. Kwota przewidziana na ten cel to 2000 zł. Słucham głównie polskiego rapu. Obecnie słucham muzyki na kompie wyposażonym w zintegrowana kartę muzyczna i głośniki Logitech 5.1 X-540. Do oglądania filmów i gier w zupełności ten zestaw wystarcza, ale słuchanie rapu z oryginalnych cd na nim to już wątpliwa przyjemność :( Jestem zielony w tym temacie a zależy mi na porządnym sprzęcie. Liczę bardzo na waszą pomoc :D

Jeżeli miałbym kupować wierzę w tej cenie, to chyba celowałbym w Yamaha Pianocraft, idealnie mieści się w budżecie - ale czy do rapu ? - hmm, może ktoś się jeszcze wypowie i doradzi, możesz do niej z czasem zastosować jakiś subwoofer.

Yamaha Pianocraft to dobry sprzęt jednak do rapu nie ryzykowałbym, nawet z subem. Jeżeli nie boisz się używanych sprzętów to za 2000 zł. złożysz zestaw wzmacniacz, cd i kolumny który, jednak lepiej się sprawdzi w tym gatunku muzyki niż Pianocraft.

Dziękuję za rady, czekam na kolejne. Też zwróciłem uwagę na Yamahe PC, bo wiele osób go poleca. Ale właśnie pytanie czy sprawdzi się przy tej muzyce? Do używanego składanego sprzętu nie potrafię się przekonać, a wiem że nówki za tą kwotę nie kupię. O tym Magncie MC2 nic nie słyszałem.

• 1 miesiąc później...

liczyłem na większą pomoc a tu słabiutko :( A może zamiast wieży wybrać składaka? Czy za kwotę 2 tysięcy złożę dobry NOWY sprzęt? Jeśli tak to proszę o konkretne propozycje :)

luknij w poczte

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Też miałem ten problem...do rapu potrzeba konkretnego "walnięcia"...więc ja kupiłbym używany sprzęt na Twoim miejscu. Jeśli nowe to z kolumn może

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .Chyba ze upolujesz używane magnat quantum 605 to wtedy cos koło 800-900zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tonsil zeus i jakiś wzmak yamaha albo technics i będzie dynamicznie i z mocnym basem :)

zobacz co potrafi hahaha

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.