Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  132 członków

Chario Klub
IGNORED

Klub Chario

Rekomendowane odpowiedzi

o klub chario mi się napatoczył więc może wrzucę tu parę słów 😉

Generalnie od lat już planuję zakup wypasionych chariosów, myślałem o pegasusach albo w najlepszym razie o sonnetach - jakby się pojawiła jakaś fajna okazja na używki oczywiście, bo bieda mocno i nie stać na nówki 😉

Ale co firm odpierdala to ja nawet nie xD Cygnusy które sprzedawali po 6k próbują teraz sprzedawać po 19k, pegasusy, które sprzedawali po 12k próbują opylać za 24k xD

Czy tam kierownictwo zaczęło ćpać, czy wajcha poszła na pełne dymanie frajerów? Czy kogoś pan bóg popuścił?

Najśmieszniej to wygląda na allegro gdzie ktoś sprzedaje używane cygnusy za 4k a obok aukcja nowych za 19k xD

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

• 4 miesiące później...

Czy ktoś z klubowiczów (i nie tylko klubowiczów) stosuje podkładki IsoAcoustics Gaia? Zwłaszcza interesuje mnie opinia użytkowników  modeli podłogowych. W sieci wiele pozytywnych opinii a jak to się spisuje z konkretnymi modelami Chario? 

• 1 miesiąc później...
W dniu 27.11.2024 o 17:51, Lector. Audio. Poland. napisał:

IMG_3705.thumb.jpeg.d7c765ed3c1fa8fa53680e4c955c4d89.jpeg

Lector Fonix 
Cleraudio Concept Signature
Mastersound ICONA 
Chario Cielo…

Jak te kolumny mają się do Sovranów? Wiem ,że mieliście albo nadal macie je pod uchem...że się tak wyrażę. 

Teraz doczytałem,że w Cielo za wysokie odpowiada T38...czyli, jak w Ursa Major, dobrze kojarze?

Edytowane przez trebore

W moim odczuciu i preferencji, Chario Academy 3 Junior, zagrały zdecydowanie lepiej górą od nowszych paczek Ursa Major. Niby wiadomo, Constellation, jakby półka niżej i to by się zgadzało.

Niestety albo bardziej stety :D , mam teraz Sovrany i muszę przyznać, że biją na głowę Juniory, a o Ursach nie wspomnę... Ta średnica, wysokie, a bassy , to mi z ręki jedzą. :D :D :D   

IMG_20240518_222812.jpg

Edytowane przez trebore
17 godzin temu, trebore napisał:

Niestety albo bardziej stety 😄 , mam teraz Sovrany i muszę przyznać, że biją na głowę Juniory, a o Ursach nie wspomnę... Ta średnica, wysokie, a bassy , to mi z ręki jedzą. 😄 😄 😄  

Trochę tych Chario przerobiłeś ... 

Marzą mi się takie Sovrany, może kiedyś ... chociaż w tej cenie to konkurencja jest już spora z innych marek, gdzieś z tyłu głowy mam cały czas Wilson Audio ...  

Wilson, to dla mnie za wysokie progi. Jeśli chodzi o Chario, to fakt, trochę ich przerobiłem i mało tego, mam kolegę, który kupił niedawno Serendipity. 🤭 Niestety, jeszcze nie miałem okazji posłuchać, jak plumkają. 

Z tyłu głowy, zawsze siedziały mi Dynaudio confidence 5. Nawet posiadam kable głośnikowe dedykowane 🤣 Ocos triple. Może kiedyś. 😜 Przerobiłem Dynaudio contour 1.8 mk2, Craffty, t2.1, 3.3, 5.4. Z tych kolumn, dla mnie najlepiej zagrały 3.3, ale przegrały z Juniorami. 🤷

Generalnie, przez ostatnie 10 lat, trochę kolumn przeleciało przez mój pokój. Sovrany, to jakby inny świat. Wystarczy podkręcić trochę volume i widzisz świat w innych kolorach. 😜

Zapewne, to nie koniec mojej drogi w poszukiwaniach, bo wiadomo, króliczka trzeba cały czas gonić. 🤣🤣

Sonus faber elipsa trzeba kiedyś przesłuchać, a potem już bliska droga do Stardivari. 😉🤣

Pozdrowionka. 

P. S. Najlepszego Anżej 😜

Godzinę temu, trebore napisał:

P. S. Najlepszego Anżej 😜

Dziękuję 👍🏻😀

Godzinę temu, trebore napisał:

Wilson, to dla mnie za wysokie progi.

Nie muszą być nowe, używane można kupić w cenie zbliżonej do Sovranów ...

Chociaż te Serendipity również wyglądają kusząco 🤩

No tak. Pytanie tylko, czy warto płacić dwa razy tyle co za Sovrany i czy oddadzą  dwa razy tyle za jakość dźwięku? Nie wydaje mi się. 

Poza tym, trzeba mieć odpowiednie pomieszczenie na Serendipity. Kolega ma. 🤣 50m2 salon plus otwarta przestrzeń na kuchnie i korytarz. 🤷

24 minuty temu, trebore napisał:

Poza tym, trzeba mieć odpowiednie pomieszczenie

Racja. To spore kolumny, myślę, że ok 30m2 trzeba mieć nawet żeby wyglądały w pokoju przyzwoicie ...  

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.