Skocz do zawartości
IGNORED

Okablowanie

Kacper

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczow

Jestem szczęśliwym posiadaczem Arcama A38 oraz CD37.Kolumny Avance K3.IC Audioquest ;copperhead;

Głośnikowe Audioquest CV-4.Gra to wszystko dobrze.Ale oczekiwałbym czegos więcej.I teraz moje pytanie, na jakich kablach najlepiej spiszą się ww.klocki.Oczekiwałbym jakichś propozycji od osób które maja napewno większe doświadczenie jeżeli chodzi o Arcama.Kwota jaka mogę przeznaczyć na IC i głośnikowe to ok 3 tyś.

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/73654-okablowanie/

Kacper - no to teraz się zacznie - prawdziwy audiofilizm - czyli kable.Niestety na rynku raczej nie znajdziesz niczego co Cię usatysfakcjonuje.Przykro mi to pisać ale tak to wygląda właśnie.

Coś w tym jest ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/73654-okablowanie/#findComment-2048462
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Witam forumowiczow

Jestem szczęśliwym posiadaczem Arcama A38 oraz CD37.Kolumny Avance K3.IC Audioquest ;copperhead;

Głośnikowe Audioquest CV-4.Gra to wszystko dobrze.Ale oczekiwałbym czegos więcej.I teraz moje pytanie, na jakich kablach najlepiej spiszą się ww.klocki.Oczekiwałbym jakichś propozycji od osób które maja napewno większe doświadczenie jeżeli chodzi o Arcama.Kwota jaka mogę przeznaczyć na IC i głośnikowe to ok 3 tyś.

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

Witam! Tylko nie szalej. Pamiętaj, że lepsze jest wrogiem dobrego. Przy szybkim poprawianiu można sporo popsuć, a przy tym wpędzić się w niepotrzebne wydatki. A Twoje słowa: "Gra to wszystko dobrze. Ale oczekiwałbym czegoś więcej.", że nie wiesz jeszcze sam czego byś oczekiwał. Poszukaj najpierw opisów i testów składników swojego systemu i zobacz co one wnoszą, co pasuje do siebie, a co gryzie się. Przemyśl zmiany. Jeśli możesz to najpierw wypożycz, a potem kupuj. Nie wszystko co gra świetnie w sklepie lub u kolegi, zagra tak samo dobrze u Ciebie.Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/73654-okablowanie/#findComment-2049246

Witam forumowiczow

Głośnikowe Audioquest CV-4.Gra to wszystko dobrze.Ale oczekiwałbym czegos więcej.

Skoro oczekujesz czegoś więcej to zmień wzmacniacz, źródło lub kolumny:)

Kable przecież nie wyczarują Ci czegoś co nie pochodzi z elektroniki i kolumn.

https://www.audiostereo.pl/topic/73654-okablowanie/#findComment-2049601

Skoro oczekujesz czegoś więcej to zmień wzmacniacz, źródło lub kolumny:)

Kable przecież nie wyczarują Ci czegoś co nie pochodzi z elektroniki i kolumn.

Witam

Kable oczywiście nie wyczarują mi czegoś nowego ,nie o to mi chodzi.

Sprzęt jest nowy(3-miesiące)więc nie wchodzi w gre wymiana czegos na inne.

Spodziewałem się raczej wypowiedzi z jakimi kablami zgrało by się to najlepiej.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/73654-okablowanie/#findComment-2049762

Witam! Tylko nie szalej. Pamiętaj, że lepsze jest wrogiem dobrego. Przy szybkim poprawianiu można sporo popsuć, a przy tym wpędzić się w niepotrzebne wydatki. A Twoje słowa: "Gra to wszystko dobrze. Ale oczekiwałbym czegoś więcej.", że nie wiesz jeszcze sam czego byś oczekiwał. Poszukaj najpierw opisów i testów składników swojego systemu i zobacz co one wnoszą, co pasuje do siebie, a co gryzie się. Przemyśl zmiany. Jeśli możesz to najpierw wypożycz, a potem kupuj. Nie wszystko co gra świetnie w sklepie lub u kolegi, zagra tak samo dobrze u Ciebie.Pozdrawiam.

Witam Cię.

Oczywiście nie mam zamiaru się spieszyć.Sprzęt mam dopiero od 3 miesięcy więc jest ledwo wygrzany.

Kable które posiadam mam od kilku lat.Poprzednio spinały Denona i JBL-e.Taki układ był moim zdaniem dobry.

Audioquest niczego nie psuł,grał czytelnie i grzecznie.Ale tutaj brakuje mi trochę ostrości,może detali.

I dlatego te moje pytania.Oczywiście jak nie będę pewien zmiany chociaż trochę brzmienia o które mi chodzi to nie będę nic zmieniał.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/73654-okablowanie/#findComment-2049771
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Witam Cię.

Oczywiście nie mam zamiaru się spieszyć.Sprzęt mam dopiero od 3 miesięcy więc jest ledwo wygrzany.

Kable które posiadam mam od kilku lat.Poprzednio spinały Denona i JBL-e.Taki układ był moim zdaniem dobry.

Audioquest niczego nie psuł,grał czytelnie i grzecznie.Ale tutaj brakuje mi trochę ostrości,może detali.

I dlatego te moje pytania.Oczywiście jak nie będę pewien zmiany chociaż trochę brzmienia o które mi chodzi to nie będę nic zmieniał.

Pozdrawiam

Witam! Mogę zrozumieć Twoje oczekiwanie względem swojego systemu. Każdy kto ma jakiekolwiek hifi chce uzyskać jego jak najlepsze brzmienie. Nie zawsze jednak to się udaje. Sam popełniłem wiele błędów dążąc do tego celu. Co do kabli. Ja swoje ma już chyba od 6 lat, jak nie dłużej. Nigdy nie twierdziłem, że są to najlepsze kable. Sprawdziły się już w trzech kombinacjach. I dalej słuchanie muzyki przy ich udziale daje mi wiele przyjemności. Polubiłem je od momentu, kiedy elektronikę Rotela (RC971, RB951, RCD930AX i RT930AX) spiełem z kolumnami Kody AV702F (pozostałością po kinie domowym). Przeskok z tanich oehlbachów był jakościowo ogromny. I to na tyle, ze mój kolega słusząc zmianę brzmienia mojego systemu, kupił sobie takie same kable do swojego kilkakrotnie droższego. I było to nieudane posunięcie. Swoje Resony kupiłem nie na postawie odsłuchu, tylko na podstawie lektur wielu tekstów i opisów. Był to dobry wybór - oczywiście w mojej subiektywnej ocenie. Życzę powodzenia i rozwagi w poszukiwaniach. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/73654-okablowanie/#findComment-2050009

Kacper,

mozesz napisać coś więcej na temat kolumn Avance K3? Znam kogos kto jest zainteresowany zakupem tych kolumn i szukam informacji/recenzji od uzytkownikow ww.

Witam

Ja również długo się nie mogłem zdecydowac na nie.Moje wątpliwości wynikały przede wszystkim;

1.Kolumny mało u nas znane

2.Nie mogłem nic znaleść w necie o nich (chodziło mi o brzmienie)

Jednak przypadkowo je usłyszałem i stało się.Kupiłem.Przed zakupem porównywałem je z Dali Ikon-7,MA chyba BX-8

Graja one według mnie pięknie.Brzmienie jest spójne,zadne pasmo nie dominuje,wokale czyściutkie.Ogólnie miodzio.

Nie bez znaczenie jest równiez wykonanie tych kolumn.Przepiękne.Musisz jednak pamiętac że są to duże skrzynie więc

moim zdaniem pomieszczenia nie mniejsze jak 20 mkw.Według mnie tak brzmiące i wykonane kolumny w tej cenie trudno będzie znaleść.I nie jest to tylko moja opinia.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/73654-okablowanie/#findComment-2050163

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.