Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe do 2000zł.

Gość Piotr L.

Rekomendowane odpowiedzi

Że piękna stolarka - zgoda, do muzyki wokalnej też, ale że mało basu tego bym nie powiedział. Słuchałem Pembroki w porówaniu do Avanc-ów 503 i IMHO niczego im pod względem basu nie brakowało, powiem więcej był bardziej kontrolowany i mniej monotonyy od Avanc-ów.

Takie sześciosekundowe porównania to świetny sposób, żeby kupić sprzęt, który potem trzeba będzie "poprawiać" kablami albo wymieniać, kiedy już spod oczywistych zalet wylezą wszelkie wady. Zastrzegam, że nie mam zdania które z ww. głośników są lepsze. Te które mają bardziej charakterystyczne brzmienie i większą efektywność, przeważnie zabrzmią w pierwszej chwili lepiej. Mnie w podobny sposób usiłowano wcisnąć Triangle i Confluence.

Gość Piotr L.

(Konto usunięte)

Mam Yamahe RX-V596 do tego Tannoy'ki M2.5 na kabelku SonicLink AST75.

Pokoik 4.4.5 i Tannoy się nie wyrabia - mało basu, za cicho.

Mam pytanie, co zamiast nich ?

Paradigm Phantom ?

Dali 5005 ?

Czy może coś innego ?

Dziękuje

https://www.audiostereo.pl/topic/736-kolumny-pod%C5%82ogowe-do-2000z%C5%82/
Gość audiofilll

(Konto usunięte)

Witam.

Dali 5005 odradzam to nie są dobre kolumny wiem bo je słuchałem. lepsze są dali 505, które miałem niecały rok i szybko mi się znudziły.Paradim są to niezłe kolumny,poszukaj coś z RLSa -facet naprawdę robi dobre kolumny.Wcale nie musi to być kolumna podłogowa, aby nagłośnić twój pokój.Ja osobiście wolę monitory sam wczesniej miałem dużo podłogowych kolumn,ale monitor to monitor.Jeszcze namyśl przyszła mi kolumna proac studio 100-monitor można go dostac za dwa kawałki z małym hakiem-jest to tez dobry głośnik.Zestawy yamahy grają raczej ciepło , miekko,z dość głebokim basem ze słodką górą no i kabelki masz tez o podobnym profilu brzmienia.Szukaj kolumny dość neutralne dla tej elektroniki. Pozdr.

Do Piotra L.

Sprecyzuj czy chodzi Ci o bas dobrze rozciągnięty czy podbity. Wiele głośników w cenie ok. 2 tys. ma celowo wzmocniony zakres średniego basu 50-100 Hz. Ilość basu bardzo zmienia się z nagrania na nagranie i testując głośniki lepiej sprawdzić, czy utrzymają kontrolę nad dźwiękiem np. w takim Rimshot Intro z płyty Baduizm Eryki Badu albo Koyannisquatsi Glassa. Pewien wpływ na słaby bas mogą mieć też Twoje kable...

Gość Leszek B.

(Konto usunięte)

Moja Yamaha AX396 gra z AUDIO ACADEMY HYPERION na

kablu SOUNDPROJECT S4,pokój 25m2.Bas jak potrzeba schodzi bardzo nisko-wcale go nie brakuje.U producenta na Piotrkowskiej porównywałem z innymi kolumnami w tym z RLS-em.Trudno znależć dla AA konkurenta nawet droższego.

Też mam o Hyperionach dobre zdanie. Słuchałem ich wprawdzie 100 lat temu i nawet nie pamiętam z jakim sprzętem towarzyszącym lecz były jak na swoja cenę czarujące - czyste i "żywe". A basik owszem, niczego sobie - miło pieścił ucho a nie dudnił jak co niektóre sztucznie przebasowione piece.

Witam

Kiedyś widziałem za 2300zł proac tabllete, oczywiscie bez stendów.Ale to było chyba z półroku temu. Sam miałem okazję zakupić proac studio 125 za 27oozł używane , ale się spóźniłem.Pozdr.

Sluchałem ESY Vivace w Poznaniu,zaraz po niej włączyli mi Audio Academy Hyperion.Różnica była tak duża,że usłyszałem ją w ciągu 6 sek.oczywiscie na kożyść A.Academy.Trudno będzie znależć soś lepszego nawet do 4000zł.

6 sek. to oczywiście przenośnia,nikt nie jest taki głupi,żeby kupic sprzęt po 6 sekundach.Oczywiście słuchałem jeszcze przez jakieś 15min.Ten czas potwierdził moje 6sek. z jeszcze większą siłą.

• 38 lat później...

może ktoś jest zainteresowany granitowymi standami pod te kolumny. jeśli coś potrzeba piszcie na emaila [email protected] szybciej odpowiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-18322-100001443 1202064663_thumb.jpg

post-18322-100001444 1202064663_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam Cię Piotrze.

Odpowiedzią na Twoje pytanie są kolumny CANTON ERGO RC-L. Niestety w grę wchodzi jedynie import z Niemiec.

Poniżej masz link do firmy która sprzedaje te cacka. Dodam tylko, że są również dystrybutorem Yamahy. Miałem okazję słuchać tych kolumn w konfiguracjach kilku Yamah. Rewelacja. W końcu sam je kupiłem. Potworna dynamika, piękne detale. Zanim dokonałem wyboru słuchałem dużo droższych zestawów: Elack-ów, JMLab-ów, Klipsch-ów, Dali Ikon..., mógłbym tak wymieniać. Ale to, co potrafią te kolumny... . Niewiarygodne. Miałem do wydania 1300 Euro a wydałem 700 Eurasków. To nie wiele za tej klasy sprzęt. Przebił po prostu konkurencję o głowę. Nie cena sprzętu jest ważna. Parametry i odsłuch. Ten drugi to oczywiście kwestia subiektywna.

Pozdrawiam

ps. Dzięki oszczędności żona dostała zmywarę (hehe).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.