Skocz do zawartości
IGNORED

Fajka na Audio Show

jozwa maryn

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Jeśli obowiązujące przepisy nie staną na przeszkodzie (wejdą w życie dopiero 15 listopada), to proponuję fajczarzom forumowym zorganizowanie sobie zakątka fajkowego w Sobieskim. Czy będą chętni? Lulu zapewne na to pójdzie, ale może jeszcze ktoś? Mogę obiecać trochę dobrego tytoniu.

https://www.audiostereo.pl/topic/73407-fajka-na-audio-show/
  • Redaktorzy

Zamówiłem ostatnio 4 gatunki, w tym podobno najlepszy obecnie produkowany odpowiednik starego Balkan Sobranie robiony przez Stokkebye, jeden z gatunków Esoterica Tobacciana, Frog Morton in the Town i coś jeszcze. Dziś powinno już wylądować w Polsce, mam więc nadzieję że zdąży dojść.

A z normalnymi wulgarnymi papierosami będzie można?

no nie rób dziada

do fajczarzy?

nawet elektronik będzie wieśniacki -:)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Poczęstuje ktoś takiego ignoranta co zna tytoń tylko marki tytoń?? ;)

Na spotkaniach fajczarzy (przynajmniej tych zrzeszonych w pipe clubach) jest zasada, że można się poczęstować każdym tytoniem, jaki jest wyłożony na stole. Będę miał ze sobą przynajmniej trzy gatunki - od bardzo słabego do bardzo mocnego - więc sam sobie wybierzesz. :)

Na spotkaniach fajczarzy (przynajmniej tych zrzeszonych w pipe clubach) jest zasada, że można się poczęstować każdym tytoniem, jaki jest wyłożony na stole. Będę miał ze sobą przynajmniej trzy gatunki - od bardzo słabego do bardzo mocnego - więc sam sobie wybierzesz. :)

N o cóż będę sobie mógł choć powąchać do woli.

>Nowy40

A nie prościej kupić w najbliższej trafice fajeczkę z gruszy za 25 zł i przy okazji spotkania spróbować trochę bardziej "analogowego" sposobu przyjmowania nikotyny? ;-) Fajki z wrzośca na razie nie polecam, bo ceny zaczynają się od 100 zł (kończą się na kilkunastu tysiącach euro za sztukę - czyli zupełnie jak w audio!), a nie wiadomo, czy Ci się to w ogóle spodoba... ;-) Świadomie używam słowa "analogowy", bo palenie fajki wymaga trochę więcej czasu, no i wiąże się z tym cały rytuał - fajkę trzeba przecież czyścić, tytoń w niej należy odpowiednio ubić, po skończeniu palenia fajka musi przez parę godzin odpocząć itd. itp. ;-)

>Nowy40

A nie prościej kupić w najbliższej trafice fajeczkę z gruszy za 25 zł i przy okazji spotkania spróbować trochę bardziej "analogowego" sposobu przyjmowania nikotyny? ;-) Fajki z wrzośca na razie nie polecam, bo ceny zaczynają się od 100 zł (kończą się na kilkunastu tysiącach euro za sztukę - czyli zupełnie jak w audio!), a nie wiadomo, czy Ci się to w ogóle spodoba... ;-) Świadomie używam słowa "analogowy", bo palenie fajki wymaga trochę więcej czasu, no i wiąże się z tym cały rytuał - fajkę trzeba przecież czyścić, tytoń w niej należy odpowiednio ubić, po skończeniu palenia fajka musi przez parę godzin odpocząć itd. itp. ;-)

Zasadniczo to ,fajkę posiadam chyba z wrzośca, kiedyś próbowałem ,zapach amfory jest cudowny ,innych tytoni nie używałem.

Więcej grzech~ów nie pamiętam.

• Redaktorzy

A propos cen audio - widziałem niedawno humidor (skrzynkę na cygara), nowy, za około 40 000 GBP. Mało jest sprzętu hi-end, który mógłby z tym konkurować, zwłaszcza jeśli się uwzględni, ze (w przeciwieństwie do audio) przeciętny humidor kosztuje jekieś 100 GBP.

• Redaktorzy

Przeprowadziłem rozpoznanie. Palenie jest mile widziane w kawiarni/restauracji na dole (koło wejścia od ronda). Możemy więc nasze małe Tabakscollegium Sobiescianum urządzić tam. Zatem sobota czy niedziela, i o której godzinie komu pasuje najbardziej. Przypominam że jutro wieczorem impreza piwna.

Jeśli nikt nie ma preferencji, to umówmy się roboczo na spotkanie w okolicach zdjęcia, a potem się zobaczy. Wiadomość w razie czego w 601. Tytoń i fajki obowiązkowe :-)

Ja niestety odpadłem w ostatniej chwili ale z uwagą będę śledził opinie na wszelakie tematy, tytoniowo audiofilskie :)

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

• Redaktorzy

Spotkaliśmy się dziś jeszcze z Twonkiem, miał bardzo przyjemnego MacBarena w krążkach, Escudo, i jakiegoś potwornego Samuela Gawitha, słodkiego jak cukier rozpuszczony w miodzie :-))

To rzeczywiście bardzo "słodko pachnący" tytoń, ale za to ma wyjątkowo wysoki wskaźnik akceptacji otoczenia. ;-) Dlatego, planując spotkania towarzyskie z niepalącymi, warto taki mieć ze sobą... ;-)

• Redaktorzy

Dziś przyszła przesyłka z pipesancigars.com. Bez naliczenia akcyzy. Wartość zamówienia była około 40 USD. Dzięki brakowi akcyzy cena tytoniu wyszła (po doliczeniu kosztu transportu) mniej więcej taka, jak w Polsce. Do palenia na następnym spotkaniu będą:

- Balkan Supreme (Peter Stokkebye) - czysta mieszanka orientalna dosyć drobno cięta.

- Frog Morton on the Town (McClelland) - mieszanka orientalnia lekko aromatyzowana, grubo cięta.

- Golden Mixture (Fribourg & Treyer) - Virginia, lekko słodka, w sumie siano.

- Dorchester (Esoterica Tobacciana) - Virginia/Perique, wyraźnie aromatyzowany, wygląda na ciekawy.

To kiedy impreza?

Ja zawsze bardzo chętnie. A gdybyś zechciał zrobić taką imprezę u siebie, to przy okazji mógłbym podrzucić do posłuchania fajne monitory na Illuminatorach. Tyle, że pewnie po AudioShow masz i tak mnóstwo sprzętu do testów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.