Skocz do zawartości
IGNORED

Neutrik RCA - ciasna masa

wkuzia

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Jakiś czas temu kupiłem interkonekty które mają końcówki neutrik. Coś co mnie w nich dziwi to fakt, że bardzo ciężko je wcisnąć lub wyjąć z gniazda CD lub wzmacniacza - po prostu gniazda które są przymocowane do tylnej ścianki bujają się jak oszalałe, a ja nie zamierzam ich urwać. Zwróciłem na to uwagę przy ich zakładaniu i teraz po przeprowadzce znów się męczyłem.

Dla ułatwienia odciągnąłem niektóre blaszki z masy na bok.

Czy macie jakieś interkonekty z RCA Neutrika ? Czy wasze też tak ciężko się zakłada/zdejmuje ?

Mam dokładnie takie końcówki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wojtek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/73270-neutrik-rca-ciasna-masa/

No u mnie tez ciezko one wchodza. Szczegolnie do CD. Ze wzmacniaczem jest lepiej. W sumie mozna powiedziec ze we wzmnacniaczu jest jak powinno, ale jesli chodzi o CD to fakt gniazda mozna wyrwac doslownie. Ale pamietam ze na Audionove Aurora MK2 tez tak bylo. Jedynie Phobos MK2 wchodzil gladko za sprawa tulei dociskowych.

?👈

Neutrik zmienił kiepskich podwykonawców i cała końcowa partia wtyków NYS373 była tak właśnie kiepsko robiona. Rebrandując także wtyki NYS373 na REYAN jakość się poprawiła, trochę tylko żal sprężynek zabezpieczających kabel, obecnie są gumki.

Tak wygląda nowy dobry produkt REYAN

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Mam 2 rodzaje : te najtańsze niklowe i pozłacane czarne, wszystkie wchodzą-wychodzą normalnie , ale faktycznie w moich cd ciut ciaśniej :),a na marginesie to świetne wtyki , nie mówiąc o cenie,dokręć mocniej śróbki mocujące.Z drugiej strony im ciaśniej tym większa przyjemność ...z odsłuchu.

Neutrik zmienił kiepskich podwykonawców i cała końcowa partia wtyków NYS373 była tak właśnie kiepsko robiona. Rebrandując także wtyki NYS373 na REYAN jakość się poprawiła, trochę tylko żal sprężynek zabezpieczających kabel, obecnie są gumki.

No ja tez mam na tych gumkach wlasnie.

?👈

Jak ktoś marudzi to polecam Neutrika z grupy PRO idealne elektrycznie i do częstego przepinania sprzętu,

no i po bólu :)

Identyczny problem mam z chinchami Nakamichi. Przy wyciąganiu (kręcę delikatnie aby wyciągnąć) powoduje to odkręcanie się gniazd RCA ;/

Mam wrażenie, że problem może tyczyć się bardziej samych gniazd rca, ich jakości, w końcu wina może być po drugiej stronie ;)

Wtyki Neutrik Profi rozwiązują wiele problemów zarówno mechanicznych jak i elektrycznych, choćby zabezpieczenie wejść przed niewłaściwą kolejnością łączenia kontaktu plus i masa (nie trzeba wyłączać sprzętu z prądu nie ryzykujemy jego uszkodzenie)

To samo mają moje Linn-y. Delikatnie je rozgiąłem i po problemie. Zawsze jednak trzeba obracać a nie ciągnać na cepa

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.