Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki AKG, Fostex czy inne..

Paris

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu nosze się z zamiarem kupna słuchawek. Na początek chciałem coś budżetowego i między tymi wszystkimi słuchawkami dokopałem się do 4 pewniaków Sennheiser HD555, CAL!, Fostex T-7 i AKG K530. Muzyki słucham wszelakiej poprzez laptopa złączonego z amplitunerem Onkyo TX 807 za pomocą HDMI. Słuchawki były by podpięte do amplitunera lub laptopa. Służyły by mi tylko w domu. Co proponujecie? Czy wzmacniacz słuchawkowy jest mocno wskazany czy można sobie go odpuścić??

https://www.audiostereo.pl/topic/73242-s%C5%82uchawki-akg-fostex-czy-inne/

Do tej klasy słuchawek nie potrzebujesz wzmacniacza słuchawkowego. Co do słuchawek to oprócz HD555 nie słuchałem innych, więc moja opinia oprócz polecenia tego modelu, na nic więcej się nie zda.

Napisz, jakie brzmienie lubisz. Wzmacniacz słuchawkowy poniżej 500 zł daruj sobie, ma sens tylko wtedy gdy nie masz wyjścia słuchawkowego - miałem przez pół roku Holdegrona i grał słabiej niż dziurki słuchawkowe wzmacniaczy Onkyo i Rotela. Z wymienionych przez Ciebie Fostexów nie znam, Sennki HD555 są najsłabsze z tej trójki którą znam, a CAL! i K530 - cóż, grają na podobnym poziomie, tylko inaczej, nie znając Twoich preferencji nie mogę Tobie nic sugerować.

<><

Powiem tak lubię sobie posłuchać Metallici czy Iron Maiden ale również od czasu do czasu zrelaksować się przy Ryuichi Sakamoto czyli fortepian a do fortepianu słyszałem ze najlepsze są właśnie fostexy T-7 tylko nie wiem jak spiszą się z rockiem. Podobno CAL! i fostex T-7 to to samo ale ile w tym prawdy? Często też słucham wszelakiej muzy z lat 80 Depeche, Modern Talking itp. wiec w sumie potrzebuje słuchawek uniwersalnych ale niestety takich chyba nie ma:(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.