Skocz do zawartości
IGNORED

Thorens TD166

exciter2610

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar kupić gramofon. Zaznaczam, że będzie to mój pierwszy gramofon i generalnie jestem zielony w temacie. Poczytałem troszkę i znalazłem coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poproszę o porady i opinie.

Z góry dziękuję

Szymon

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/73067-thorens-td166/

Wg mnie za drogo. 166 to uproszczony model w stosunku do 160 czy 145 (160 z automatyką). Była już masa wątków na ten temat. Jeżeli chcesz kupić Thorensa to tych modeli szukaj na allegro. Lepsze stare to 125 126 (są ciut droższe ale b dobre i te raczej z ebaya oraz modele z serii 3xx i 5xx podobno najlepsze "zwykła" Thorensy - nowsze od serii 1xx ale nadal "stare" (na współczesną produkcję Thorensa bym nie patrzył) Ja mam 160 i jestem bardzo zadowolony ale zapłaciłem w Polsce 400 (owszem parę lat temu). Jeżeli kupujesz zPolski to musisz mieć na uwadze że wysyłka z zagranicy będzie dość droga i w przypadku tańszych modeli sprawa jest nieopłacalna. Podsumowując Z ebaya polecam poszukać TD 3xx td 5xx, ewentualnie 125 126, z allegro 160 145, można i owszem 166 146 (uproszczenia dotyczyły ramienia silnika i łożyska - można poczytać na theanalogdept) nie polecam 105 115 a zwłaszcza 180 190 i tych nowych tanich Thorensów

https://www.audiostereo.pl/topic/73067-thorens-td166/#findComment-2039398

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.