Skocz do zawartości
IGNORED

LOGITECH X-540 - Po co czarna i pomarańczowa

VoXioR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupiłem dzisaj LOGITECH X-540 5.1 i są w sumie 3 wtyczki zielona czarna i pomarańczowa tylko tak sobie pomyślałem jak ja to podłączę jak pojadę na obóż, więc wziąłem zieloną wtyczke wpiąłem do telefonu i gra wszystko. Podłączam do kompa tylko zieloną wtyczke też wszystko gra więc po co albo co daje czarna i pomarańczowa wtyczka pisze mi w programie że czarna do tylnich a pomarańczowa do centralnego głośnika. Jest mi ktoś to w stanie jakoś wyjaśnić bo ja tego nie rozumiem w instrukcji nie pisze nic co by mi pomogło :).

Pozdrawiam

po to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak masz płyte główną z zintegrowaną wielokanałową kartą dźwiękową albo osobną kartę dzwiękową (jak na tym zdjęciu) to po podłączeniu trzema kablami będziesz miał prawidłowe 5.1 .Jednym kablem będzie tylko stereo.Po wciśnięciu przycisku matrix zrobisz z jednokablowego stereo taki "udawany " 5.1 ale jak jest możliwość to lepiej do kompa trzema kablami

pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...

właśnie o to chodzi że bawiłem się tym i w TV i w kompie sama zielona wtyczka i włączony matrix i słychać dzwięk z każdego głosnika przy tv analogowej

a w kompie znowu też puściłem muzyke albo jakiś film w HD przy matrixie i odpłączłem czarną i pomarańczową wtyczke i róznicy słychać nie było :D w tym problem :D

a co lepsze gdy mam wyłączone matrix głosniki z przodu głośniej automatycznie grają i do tego grają głośniki 2 tylnie owszem wyraznie ale cicho za to jak włączam matrix wyrównują się ale głos w tylnich jest tak dziwny lepszy jest przy wyłączonym matrixie nie wiem czemu, słychać tak jak by tylnie głosniki odgrywały pewne dzwięki a nie wszystkie?

więc jak to ma być ja już nie wiem

to tego mam takie sterowniki do głośników i przy teście wszystkich głośników jak mam włączony matrix to grają tylko 2 przednie centralny tylnie i subek nic a przy wyłączonym gra na wszystkim

10puj2e.png

• 4 tygodnie później...

Różnice można usłyszeć tylko wtedy jeśli sygnał jest podawany w 5.1 np. gry lub filmy z takimi dźwiękiem. Muzyka czy inne dźwięki stereo będą po prostu odtwarzane na wszystkich głośnikach bez podziału.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.