Skocz do zawartości
IGNORED

quantum 605 czy 555?

Soth

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Jakiś czas temu postanowiłem zainwestować w jakość dźwięku i przerzucić się z Logitecha z-5500 na coś bardziej nadającego się do słuchania muzyki.

Na kolumny chciałem wydać około 2000zł, ale wiadomo, im taniej tym lepiej o ile nie będzie to kosztem brzmienia.

Dlatego rozważam kolumny Quantum. Interesują mnie modele 605 i 555. Które Waszym zdaniem okażą się lepsze? Słucham różnej muzyki, raczej rock, metal (do najcięższego włącznie) ale bywa, że najdzie mnie i na bluesa i klasyczną...

Co radzicie wybrać?

Pozdrawiam

Stoh

https://www.audiostereo.pl/topic/72896-quantum-605-czy-555/

O 605 jest duzo na forum. Poszukaj. Co do 555 to ich nie sluchalem, ale czytalem ze plasuja sie bardzo blisko 605. Testowal je ten sam gosc co 605. Teraz masz je dostepne na allegro nowe za dosc małą kwotę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?👈

Witam

A może wydać własnie 2000 pln na 607. Pomyśl o tym. A najlepiej było by żebyś wziął swój wzmacniacz i posłuchał jednych , drugich a moze i trzecich. To najlepsze rozwiązanie.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

A czy jest jakas roznica miedzy 605, a 607? Daje cos ta trojdroznosc?

Raczej bym postawił na te 607 (trójdrożne). Kiedyś już pisałem o tych głośnikach (607). Jak za tę cenę jest bardzo ok.

U kolegi musieliśmy zatkać oba otwory BR (mały pokój) i grają całkiem porządnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.