Skocz do zawartości
IGNORED

Nordost Blue Heaven vs QED Genesis

wb

Rekomendowane odpowiedzi

Nordost zawsze, gdziekolwiek, w jakiejkolwiek muzyce i z jakimkolwiek sprzętem ociepla przekaz i sprawia, że bas się klaruje a sybilanty uspokajają. QED daje brzmienie ostre i dynamiczne, zawsze, wszędzie i na wieki wieków.

Mam nadzieję, że zrozumiałeś ukryte przesłanie.

Blue Heaven to nie przypadkiem wyzsza polka niz QED?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Nordost zawsze, gdziekolwiek, w jakiejkolwiek muzyce i z jakimkolwiek sprzętem ociepla przekaz i sprawia, że bas się klaruje a sybilanty uspokajają. QED daje brzmienie ostre i dynamiczne, zawsze, wszędzie i na wieki wieków.

Mam nadzieję, że zrozumiałeś ukryte przesłanie.

Nordost OCIEPLA?!?!? a słuchałeś go kiedyś? może jedynie Dark Knight jest nieco inny niż reszta (ciemniejszy), ale o ociepleniu nie ma mowy.

raczej chodzilo mu o t, ze to ballshit z kablami. Zawsze sie znajdzie rycerz ze swoja krucjata.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Czyli nie zrozumieliście, pomijam fakt czy to bullshit czy nie- ale jak można mówić o takich rzeczach jak kable, gdzie jeśli są "różnice" to najczęściej na granicy percepcji i autosugestii w kategoriach tak obiektywnych jak porównanie dwóch modeli, bez jakiegokolwiek odniesienia się do sprzętu, preferencji, zdolności słuchowych itd.

I pojawia się nagle takie dzikie porównanie, gdzie nawet jeśli ktoś słuchałby obu modeli to miałby zupełnie inne doznania dźwiękowe. A przecież można po prostu kupić, porównać i oddać gorszy- bez zakładania tematu na forum, gdzie bardziej doświadczonym userom ode mnie nie chce się nawet odpowiedzieć.

Na krucjaty to ja jeżdzę palić, grabić i mordować, nie o kablach dyskutować.

wb- po prostu je kup i porównaj, na forum zamiast pomocy będzie mętlik.

Czyli nie zrozumieliście, pomijam fakt czy to bullshit czy nie- ale jak można mówić o takich rzeczach jak kable, gdzie jeśli są "różnice" to najczęściej na granicy percepcji i autosugestii w kategoriach tak obiektywnych jak porównanie dwóch modeli, bez jakiegokolwiek odniesienia się do sprzętu, preferencji, zdolności słuchowych itd.

I pojawia się nagle takie dzikie porównanie, gdzie nawet jeśli ktoś słuchałby obu modeli to miałby zupełnie inne doznania dźwiękowe. A przecież można po prostu kupić, porównać i oddać gorszy- bez zakładania tematu na forum, gdzie bardziej doświadczonym userom ode mnie nie chce się nawet odpowiedzieć.

Na krucjaty to ja jeżdzę palić, grabić i mordować, nie o kablach dyskutować.

wb- po prostu je kup i porównaj, na forum zamiast pomocy będzie mętlik.

Pełna zgoda, szkoda że nie ma "plusików" (można było usunąć minusy, ale plusy pozostawić).

blue heven to kiepski kabel jest suchy ostry i ma bardzo kiepski bas lub jego brak oczywiscie wszystko zalezy od systemu ...

Nie polecam blue hevena jak juz to red dawna dolozyc i to juz bendzie super kabelek

tego drugiego nie slyszalem

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

ja natomiast uwazam,ze blue heaven to swietny kabelek pod kazdym wzgledem,praktycznie gra tak samo jak red dawn ale ma lepiej zdefiniowany bas.Natomiast radziłbym sie zainteresować MIT-em terminator 2 lub 3 oba uwazam za lepsze niz w tytule

nie zgodzę sie niestety co prawda wszystko zależy od sytemu u mnie okazał się marnym kablem w porównaniu z red dawnem

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Blue Heaven to wyższa półka niż Genessis? No nie wydaję mi się. To, że Nordost jest droższy o niczym nie świadczy. Zresztą Genessis kiedyś kosztował 255zł/metr. Konstrukcja Qed-a wydaję mi się ciekawsza. Poza tym nie zgadzam się, że Genessis daję ostry dźwięk. Jasny i dynamiczy, ale gładki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.