Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana Zawieszenia / Membrany , Ważne !

Bassfreak

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie , mam okazję kupić te znakomite kolumny ale w jednej kolumnie jeden z woofer-ów ma rozdarte zawieszenie/membrane (głośnik ledwo się rusza i zamiast grać "świszczy")

ile kosztuje wymiana membramy ? i gdzie się z tym udać ? mieszkam w Gdańsku

szukam sam nie wiem czego :P

witam serdecznie , mam okazję kupić te znakomite kolumny ale w jednej kolumnie jeden z woofer-ów ma rozdarte zawieszenie/membrane (głośnik ledwo się rusza i zamiast grać "świszczy")

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

no chociaż jakaś orientacyjna cena :) , bo nie pozwolę tym głośnikom umrzeć :D

ps. wiesz może kiedy te jbl były produkowane ?

no chociaż jakaś orientacyjna cena :) , bo nie pozwolę tym głośnikom umrzeć :D

ps. wiesz może kiedy te jbl były produkowane ?

W latach 90-tych jeszcze były chyba w sprzedaży.

Co do ceny nie mam pojęcia ;)

;O , więc to są już klasyki ! :D

ale będą musiały u mnie zaje****** grać !!! na odsłuchu były podłączone do jakiegoś średniowiecznego wzmaka philipsa na 6m2 , gówniane kable , w kompie zintegrowana karta dźwiękowa już nie wspominając o bit rate plików xD , więc u mnie będzie miazga !!

jeszcze pytanie , wiesz może gdzie znajduje się ten serwis ?

ps jak coś to chodziło mi o cenę naprawy a nie głośników ;]

Serwis jest w Sosnowcu. Koszt naprawy jest ustalany po oględzinach głośnika, a gość ma ogromne ponad 10-cio letnie doświadczenie w naprawie wszystkich praktycznie głośników - nawet tych najdroższych.

Ukryta Zawartość

Facet jest profesjonalistą, na dodatek ma talent do tego co robi i wielką pasję, ręczę za niego głową :)

Ukryta Zawartość

kurde to lipa trochę bo co , wyślę kolumnę (ile to będzie kosztować ? waży ok 28 kg) , on ją obejrzy i poda cenę ile chce a się okaże że nie mam tyle kasy np ;/

kurde to lipa trochę bo co , wyślę kolumnę (ile to będzie kosztować ? waży ok 28 kg) , on ją obejrzy i poda cenę ile chce a się okaże że nie mam tyle kasy np ;/

Wykręcisz głośniki uszkodzone i wyślesz.

ahahahah jaki fail , nie pomyślałem :D

no dobra nawet jak wyślę sam głośnik to i tak nie wiem jak z ceną

i jeszcze jedno , jak później wsadzę głośnik do kolumny z powrotem ? będzie trzeba przylutować ? czy na głośniku są jakieś zaciski ? może głupie pytanie ale nigdy nie wykręcałem głośników :P

ahahahah jaki fail , nie pomyślałem :D

no dobra nawet jak wyślę sam głośnik to i tak nie wiem jak z ceną

i jeszcze jedno , jak później wsadzę głośnik do kolumny z powrotem ? będzie trzeba przylutować ? czy na głośniku są jakieś zaciski ? może głupie pytanie ale nigdy nie wykręcałem głośników :P

Jeśli będziesz chciał wyjąć głośniki z kolumny to najpierw musisz wylutować kabelki a potem gdy będziesz chciał je z powrotem włożyć musisz zlutować :D

Wykręcisz głośniki uszkodzone i wyślesz.

a jaka gwarancja ze glosniki przezyja dwukrotny transport? pytanie jest najzupelniej powazne.

ja mam pozytywne doswiadczenia z naprawa glosnikow w www.acoustic.wirtuale.pl (akurat pod Gdanskiem, nie trzeba wysylac).

wolę się upewnić czy to tu ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tz chodzi o ulicę bo może są 2 , nie wiem

jak dostanę nie oryginalną membrame to będzie grać gorzej ? bo chyba do tych głośników nie dostanę oryginalnej ;/

Ukryta Zawartość

swiszczy pewnie cewka o neodyma, moze cisnienie tez. zwyklą gummmmme ze starych głosniekow, mikroporowa moze zakonczyc swoj zywot w podobny sposób, abbsoloutley odradzam resorow z włokna- trodne w montazu i nie ciekawie brzmią.

zrób to sam Do It Youself. dasz rade . sam resor bo membrany napewno nie zdobedziesz. zreszta jej wymiana zmieni(obnizy jakosc) a pozatym trudniej. uzyj butaprenu jest wystarczajaco dobry. poprostu wyczuj srodek kladac glosnik poziomo na magnesie na stole i wklej resor.

zrób to sam Do It Youself. dasz rade . sam resor bo membrany napewno nie zdobedziesz. zreszta jej wymiana zmieni(obnizy jakosc) a pozatym trudniej. uzyj butaprenu jest wystarczajaco dobry. poprostu wyczuj srodek kladac glosnik poziomo na magnesie na stole i wklej resor.

wolę się upewnić czy to tu ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tz chodzi o ulicę bo może są 2

to nie ta Bursztynowa, zadzwon, zapytaj co za ile i jak trafic - wiele to nie kosztuje.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.