Skocz do zawartości
IGNORED

Obudowy - Zamówienie Grupowe

daniel69xyz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam do was pytanie. Byli by chętni na obudowy takie jak na zdjęciach ?? są one wykonywane przez firmę cyfronica. Wszystkie moje projekty zamknięte mam w ich obudowach i stąd właśnie moje pytanie gdyż mój obecny projekt nie wejdzie do żadnej ich obudowy bo każda standardowo ma głębokość 260mm a potrzebuje ok 300... i mogą wykonać taka na zamówienie ale muszę zamówić min 10 szt a nie chce zmieniać wyglądu moich klocków ani 10 szt nie potrzebuje...

cena takiej obudowy to 127.5zł , obudowa posiada takie złącze do kabla zasilającego wraz z włącznikiem jak u mnie z tylu plus jeden slot na bezpiecznik (u mnie 2 gdyż tego wymagał projekt) załączone zdjęcia pokazują taka obudowę z dodanym aluminiowym panelem co zawsze robię i wygląda to na prawdę ładnie. obudowa posiada otwory wentylacyjne i jest na prawdę bardo ładnie i solidnie wykonana, posiada wszystkie śrubki do jej złożenia i nóżki.

Proponowane wymiary jakie chce zamówić to 440x100x300 czyli szerokość 44 cm wysokość 10 głębokość 30cm

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 60096589.th.jpg t266.th.jpg sl741915.th.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/72452-obudowy-zam%C3%B3wienie-grupowe/

Pytanie natury technicznej. Czy przedni i tylny tej obudowy będzie w kształcie "C" tak jak na pierwszej fotce ? Chodzi o łączenie śrubką M3 do górnej pokrywki. Czy w tej obudowie będą otwory na gniazdo z włącznikiem i gniazdo bezpiecznikowe ?

A wiec tak obudowa składa się z 4 części. panel główny - spód, pokrywa, panel przedni i tylny. Panel przedni i tylny są takie same z ta różnicą ze tylny posiada złącze na kabel zasilający z głównym włącznikiem i gniazdem na bezpiecznik, wygięte one maja one dół i gorę, dół wchodzi pod panel główny i przykręcany jest od dołu, górne zagięcie wchodzi pod pokrywę, Pokrywa jest zagięta tak że tworzy boki obudowy i ma 1cm zagięcia pod spód i przykręcana jest od dołu panel główny ma lekko zagięte boki do góry i do środka - wewnątrz obudowy do wiek szenia solidności.. starałem się przedstawić to na załączonych zdjęciach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dsc01581qq.th.jpg dsc01582c.th.jpg dsc01584m.th.jpg obudowa.th.jpg

mi z kolei nie podobają się obudowy od Armela a panel każdy dodaje wedle własnych upodobań np taki :

Ukryta Zawartość

i mamy piękną obudowę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie bez powodu wszystkie projekty w nich zamykam i nie myślę nawet o zmianie wyglądu... bo ten mi jak najbardziej odpowiada i są solidne...

tak od spodu pokrywa górna jest przykręcana do panelu głównego a nie od boku... ładniej to wygląda. termin realizacji 10 dni

Do takiej wysokości trzeba dać szerokość nie większą jak 430mm bo rogi są zaokrąglone i fajnie jakby obudowa nie wystawała ponad panel z przodu, a co do głębokości to przecież głębsza nikomu chyba nie przeszkadza.

Choć tak na styk sparzone ze sobą elementy (88 i 88 mm) nie wiem jak będą wyglądać, te 2-3mm fajnie mieć odstęp, czyli wyższy panel. Można podnieść i podkleić drewienkiem od dołu, ale to pół środki.

Ale ja sugerować nic nie chcę ;P

bo też szukam podwykonawcy blach pod takie panele.

PS. swego czasu podczas studiowania byłem w siedzibie Cyfroniki, ciekawe czy zmienili miejscówkę bo wyglądali wtedy niepozornie ;)

Są w piwnico-garażu w jednym z osiedli domków w Krakowie w rejonie Ruczaju. Wyglądają niepozornie, ale trochę rzeczy mają. Niektóre całkiem ciekawe.

System gra dobrze, albo nie....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.