Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie Korektora Graficznego Do Wzmacniacza.

Tadeuszkaminski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem i szukam pomocy. Nabyłem drogą darowizny zestaw firmy Technics. Cyfrowy korektor graficzny typ SH-GE90 oraz wzmacniacz typu SU-C800U (przedwzmacniacz?) i SE-A900S. Darczyńca poinformował mnie że w tym modelu jest problem z podłączeniem korektora i wzmacniacza. On rozłaczył zestaw a nie miał schematu połaczeń. W żadnej instrukcji nie ma pokazanego sposobu podłączenia a serwis na Pl. Wilsona chyba już nie istnieje. Za pomoc byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dziękuje za pomoc. Tadeusz

Korektor podłączasz do pętli magnetofonowej - tape out z przedwzmacniacza do wejścia korektora, wyjście korektora do tape in w przedwzmacniaczu. Korektor włączasz w tor audio wybierając w pre "tape monitor", wyłączając tę funkcję słuchasz bez korektora.

Jeżeli podłączysz korektor między pre a końcówkę, nie będziesz miał możliwości słuchania bez jego pośrednictwa.

Dziękuje pięknie za pomoc. Postaram się podłaczyć zgodnie z wytycznymi. Sprzetu nie sprzedam bo takiego wzmacniacza ze wskaźnikami wysterowania to chyba nie znajdę. Mo to coś. Funky% - pdf nie dostałem ale byłbym zobowiązany za list na adres: [email protected]. Gdy będe miał jeszcze problem dam znać. Pozdrawiam Tadeusz

Dziękuje pięknie za pomoc. Postaram się podłaczyć zgodnie z wytycznymi. Sprzetu nie sprzedam bo takiego wzmacniacza ze wskaźnikami wysterowania to chyba nie znajdę. Mo to coś.

Wiuzalnie tak, ale dźwiękowo to totalna kaszana...miałem SUA1000/C1000 :(((

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.