Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Warto - Technics Sa-Dx940?

likasso

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam amplituner jak w temacie + kolumny głośnikowe podłogowe 100/140W. Nie jestem do końca zadowolony z dźwięku - chciałbym aby mi ładnie grało stereo w pokoju ok. 20m2 . Doradźcie, czy warto się bawić w dobieranie nowych głośników, czy po prostu sprzedać cały zestaw. Jeśli sprzedać, to co byście polecili w zamian (za kwotę uzyskaną ze sprzedaży). Jaki wzmacniacz i jakie kolumny głośnikowe ?

https://www.audiostereo.pl/topic/72273-czy-warto-technics-sa-dx940/

Ewidentnie sprzedać!! Powody są dwa:

1. Technics

2. Amplituner

Ogólnie Technics ma niewiele wspólnego z "graniem" ja nie słyszałem porządnego...Na dodatek nie amplituner tylko wzmacniacz. Nie podałem jakie masz kolumny i jaki budżet. Najlepiej byłoby kupić wzmacniacz +tuner...Ale powiedz jaki dźwięk lubisz/chciałbyś słyszeć...I jaki budżet. To podstawa.

No właśnie czytam sobie różne opinie i są jednoznaczne - sprzęt do kitu. Kolumny mam Kirkseater - przynajmniej taka naklejka widnieje z przodu) - nie ma pewności do oryginalności tych kolumn , 8 ohmowe. Chcę mieć ładne brzmienie stereo - dość miękkie z dobrym basem. Muzyka zróżnicowana : rock, pop, chillout. Budżet - myślę, że do 2tys. - oczywiście sprzęt może być używany. Może faktycznie wzmacniacz+tuner ?

No właśnie czytam sobie różne opinie i są jednoznaczne - sprzęt do kitu. Kolumny mam Kirkseater - przynajmniej taka naklejka widnieje z przodu) - nie ma pewności do oryginalności tych kolumn , 8 ohmowe. Chcę mieć ładne brzmienie stereo - dość miękkie z dobrym basem. Muzyka zróżnicowana : rock, pop, chillout. Budżet - myślę, że do 2tys. - oczywiście sprzęt może być używany. Może faktycznie wzmacniacz+tuner ?

Jeśli do 2 tys.zł,w używce to pole manewru spore. Za te pieniądze kupisz porządnego wzmaka i tuner. Przy takim budżecie nie co w ogóle brać pod uwagę oszczędzania=amplituner.

Hmmm...Miękki i mocny bass...Yamaha-Mocny bass..Z miękkością ciężko. Może NAD, miękkość będzie, natomiast gorzej z basem. Może HK? Albo wyższe modele już wspomnianych.

Proponuje odsłuchać, jeśli możliwość się nadarzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.